Lučić: Borićemo se za nesmetan rad MTS na KiM

 - Generalni direktor "Telekom Srbija" Vladimir Lučić obišao je danas poslovnicu "MTS d.o.o." u severnom delu Kosovske Mitrovice i najavio da će se svim pravnim sredstvima boriti za nesmetan rad firme na prostoru Kosova i Metohije.

Srbija 05.08.2023 | 13:40
Lučić: Borićemo se za nesmetan rad MTS na KiM

On je na konferenciji za novinare ocenio i da je poslednja odluka Agencije za registrovanje poslovanja iz Prištine o ukidanju te kompanije na KiM potpuno pravno neutemeljena.

"Telekom Srbija ima dovoljno snage da za ovo pitanje alarmira sve one koji mogu da pomognu i potpuno sam siguran da se možemo odbraniti u ovom slučaju i da ćemo pokazati da ne može sve na silu", rekao je Lučić.

Kako je podsetio, Telekom posluje u 10 zemalja, od Nemačke do Severne Makedonije i Turske, i nigde nema problema i već je postao veliki evropski operator. 

"Nećemo dozvoliti ovde da nas neko ugasi gaženjem elementarnih prava, jer ako bi neko krenuo tim metodom, mora biti svestan da će na kraju Telekom pobediiti, a bilo kakva destrukcija prema nama, na silu, bi značila naknadu štete velikih razmera i ja sam potpuno siguran u elementarnu razumnost svih i da će razum pobediti u ovom slučaju i da će se poštovati elementarna pravna norma", poručio je Lučić.

On je, takođe, istakao da su ciljevi kompanije proširenje rada na čitavoj teritoriji Kosova i Metohije.

Lučić je izrazio zadovoljstvo radom kompanije, u kojoj radi 250 zaposlenih i koja, kako je naglasio, svake godine beleži sve veći prihod i broj korisnika.

On je rekao da je došao da pruži podršku svim radnicima i da im poruči da će "Telekom Srbija" uvek stati iza njih, naročito posle poslednjeg obaveštenja od Agencije za registraciju poslovnih korisnika koja nalaže brisanje iz registra pod potpuno čudnim obrazloženjem.

"Mi imamo rok od 30 dana da se žalimo na to rešenje i potpuno sam siguran, zato što je to rešenje političko, a ne pravno, da će naša žalba biti prihvaćena i da ćemo taj problem rešiti na pravi način. O ovom problem obavestili smo sve ambasade kako u Prištini, tako u Srbiji i relevantne činioce u Briselu", rekao je Lučić.

(Tanjug) Foto: MTS

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Praseci

05.08.2023 23:16

Nemoj se ti boriti molim te

ODGOVORITE