"Аутопутеви РС“ раде без Надзорног одбора

– Јавно предузеће „Аутопутеви РС“ тренутно је без Надзорног одбора, јер је актуелним члановима прије петнаестак дана истекао двомјесечни в.д. мандат, открива ЦАПИТАЛ.

Република Српска 04.08.2023 | 16:40
"Аутопутеви РС“ раде без Надзорног одбора

У Надзорном одбору овог јавног предузећа сједе функционер ДЕМОС-а из Приједора Томислав Прпош који је предсједник НО, затим Денис Стевановић из Социјалистичке партије Петра Ђокића и Предраг Милекић, функционер СНСД-а из Лакташа.

„Истекао им је мандат, а Влада још није донијела одлуку о новом именовању или продужењу мандата. Због посјете делегације Србије јуче није одржана редовна сједница Владе Српске, а можда због годишњих одмора неће бити одржана ни наредног четвртка, тако да ће „Аутопутеви РС“ до тада бити без НО“, каже за ЦАПИТАЛ извор из овог јавног предузећа.

Он додаје да то не би требало да изазове озбиљне проблеме у функционисању јавног предузећа, али истиче да ће се сигурно нагомилати одлуке о којима мора да се изјасни Надзорни одбор.

Поред „Аутопутева РС“ и Надзорни одбор „Путева РС“ годинама функционише у в.д. мандату. Дугогодишњи предсједник НО Стојан Лазаревић који је функционер добојског СНСД-а каже за ЦАПИТАЛ да им је в.д. мандат истекао прије петнаестак дана, али да има информацију да је поново продужен за још два мјесеца.

„Нисам добио рјешење, већ само информацију да нам је продужен мандат. Док не добијем рјешење нећу заказивати сједнице НО“, каже Лазаревић.

Поред њега, дугогодишњи члан НО „Путева“ је и Ђорђе Ристанић, а трећи члан је Јован Ковачевић. И њима тројици се мандат продужава свака два мјесеца.

(Цапитал) Фото: Цапитал

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Аутобан ПЦ

04.08.2023 17:23

Не мере нам нико ништа, јачи смо од...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

04.08.2023 18:19

А као требају неком? Свакако их нико ништа не пита😀👍🥂

Name

Панда

04.08.2023 17:42

Па где је Цориц на целу ту и не мозе бити контроле,кад је код њега све нелегално од порода,сколе и свега на даље,цовјек познат као лопов и преварант,цудиме није кума Перица повео,ту су они сто се тице крадје у грам. Ал долијаце и они,надам се убрзо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

04.08.2023 17:43

Обзиром на састав НО уопште се неће примјетити да не раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цицерон

04.08.2023 18:45

Одбору за ревизију у Аутопутевима је истекао мандат јос прије короне, па су их супротно одредбама закона дрзали као В.Д. У закону је јасно назнацено да цланови одбора за ревизију не могу имати статус В.Д. И кога брига?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Засто

05.08.2023 07:01

Засто нико не санира пут Сарајево Фоца, вец двије године се вози једном траком на цетири мјеста ове дионице. Нико о том не говори, једино Вукановиц. И Павгорд камиони возе овим путем али њихов власник , који одрзава дио тог пута, не мари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Путеви РС

05.08.2023 07:30

Имају најгори Надзорни одбор и вд мандат 10 и више година..Задње Рјесење им је до именовања новог ..Бесконачно!! Не зна се који је гори.. да ли Стојан пензионер или онај ратни оптуженик из Брцког ? Кроје политику да је куца спала на ниво МЗ. !! Незамјењљиви метузалеми..Само им се купује де нови телефони де станови и куце !! Путеви су пропали да их бивши вд директор Костресевиц није задузио да ни сами не знају колико?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Србац

05.08.2023 08:46

Чему надзорни одбор , свеједно о свему одлучује додиг , јадно , али истинито .

ОДГОВОРИТЕ