"Autoputevi RS“ rade bez Nadzornog odbora

– Javno preduzeće „Autoputevi RS“ trenutno je bez Nadzornog odbora, jer je aktuelnim članovima prije petnaestak dana istekao dvomjesečni v.d. mandat, otkriva CAPITAL.

Republika Srpska 04.08.2023 | 16:40
"Autoputevi RS“ rade bez Nadzornog odbora

U Nadzornom odboru ovog javnog preduzeća sjede funkcioner DEMOS-a iz Prijedora Tomislav Prpoš koji je predsjednik NO, zatim Denis Stevanović iz Socijalističke partije Petra Đokića i Predrag Milekić, funkcioner SNSD-a iz Laktaša.

„Istekao im je mandat, a Vlada još nije donijela odluku o novom imenovanju ili produženju mandata. Zbog posjete delegacije Srbije juče nije održana redovna sjednica Vlade Srpske, a možda zbog godišnjih odmora neće biti održana ni narednog četvrtka, tako da će „Autoputevi RS“ do tada biti bez NO“, kaže za CAPITAL izvor iz ovog javnog preduzeća.

On dodaje da to ne bi trebalo da izazove ozbiljne probleme u funkcionisanju javnog preduzeća, ali ističe da će se sigurno nagomilati odluke o kojima mora da se izjasni Nadzorni odbor.

Pored „Autoputeva RS“ i Nadzorni odbor „Puteva RS“ godinama funkcioniše u v.d. mandatu. Dugogodišnji predsjednik NO Stojan Lazarević koji je funkcioner dobojskog SNSD-a kaže za CAPITAL da im je v.d. mandat istekao prije petnaestak dana, ali da ima informaciju da je ponovo produžen za još dva mjeseca.

„Nisam dobio rješenje, već samo informaciju da nam je produžen mandat. Dok ne dobijem rješenje neću zakazivati sjednice NO“, kaže Lazarević.

Pored njega, dugogodišnji član NO „Puteva“ je i Đorđe Ristanić, a treći član je Jovan Kovačević. I njima trojici se mandat produžava svaka dva mjeseca.

(Capital) Foto: Capital

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Autoban PC

04.08.2023 17:23

Ne mere nam niko ništa, jači smo od...

ODGOVORITE
Name

Mile

04.08.2023 18:19

A kao trebaju nekom? Svakako ih niko ništa ne pita😀👍🥂

Name

Panda

04.08.2023 17:42

Pa gde je Coric na celu tu i ne moze biti kontrole,kad je kod njega sve nelegalno od poroda,skole i svega na dalje,covjek poznat kao lopov i prevarant,cudime nije kuma Perica poveo,tu su oni sto se tice kradje u gram. Al dolijace i oni,nadam se ubrzo

ODGOVORITE
Name

Mile

04.08.2023 17:43

Obzirom na sastav NO uopšte se neće primjetiti da ne rade.

ODGOVORITE
Name

Ciceron

04.08.2023 18:45

Odboru za reviziju u Autoputevima je istekao mandat jos prije korone, pa su ih suprotno odredbama zakona drzali kao V.D. U zakonu je jasno naznaceno da clanovi odbora za reviziju ne mogu imati status V.D. I koga briga?

ODGOVORITE
Name

Zasto

05.08.2023 07:01

Zasto niko ne sanira put Sarajevo Foca, vec dvije godine se vozi jednom trakom na cetiri mjesta ove dionice. Niko o tom ne govori, jedino Vukanovic. I Pavgord kamioni voze ovim putem ali njihov vlasnik , koji odrzava dio tog puta, ne mari.

ODGOVORITE
Name

Putevi RS

05.08.2023 07:30

Imaju najgori Nadzorni odbor i vd mandat 10 i više godina..Zadnje Rjesenje im je do imenovanja novog ..Beskonačno!! Ne zna se koji je gori.. da li Stojan penzioner ili onaj ratni optuženik iz Brckog ? Kroje politiku da je kuca spala na nivo MZ. !! Nezamjenjljivi metuzalemi..Samo im se kupuje de novi telefoni de stanovi i kuce !! Putevi su propali da ih bivši vd direktor Kostresevic nije zaduzio da ni sami ne znaju koliko?

ODGOVORITE
Name

Милан Србац

05.08.2023 08:46

Чему надзорни одбор , свеједно о свему одлучује додиг , јадно , али истинито .

ODGOVORITE