Данас промјенљиво, температура до 33 степена

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити промјенљиво облачно уз повремену краткотрајну кишу и највишу температуру до 33 степена Целзијусова.

Република Српска 02.08.2023 | 09:02
Данас промјенљиво, температура до 33 степена

Прије подне на југу и истоку биће облачно уз повремену кишу углавном на истоку, док ће у осталим предјелима бити промјенљиво облачно уз сунчане периоде, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана доћи ће до смањења облачности уз сунчане периоде, а локални развој облачности ће донијети краткотрајну кишу само још понегдје на западу ка централним и источним предјелима.

На сјеверу и југу биће сунчаније, а увече суво и углавно ведро.

Дуваће слаб и промјенљив вјетар на сјеверу, а у осталим предјелима слаб до умјерен јужних смјерова.

Дневна температура ваздуха биће од 27 до 33, у вишим предјелима од 23 степена Целзијусова.

У већини крајева јутрос је облачно, а у централним, источним и сјевероисточним подручјима забиљежена је киша, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура измјерена у 8.00 часова: Бјелашница 10, Хан Пијесак 13, Мраковица, Мркоњић Град, Чемерно, Соколац и Гацко 15, Шипово, Калиновик 16, Дринић, Нови Град, Сребреница, Фоча и Рудо 17, Бањалука, Рибник, Сарајево, Тузла, Зеница и Вишеград 18, Приједор, Србац, Бијељина, Зворник и Билећа 19, Добој 20 и Требиње 23, Мостар 25, а Неум 28 степени Целзијусових. 

(Срна)  Фото:А.Чавић/Архив

Коментари / 0

Оставите коментар