Danas promjenljivo, temperatura do 33 stepena

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti promjenljivo oblačno uz povremenu kratkotrajnu kišu i najvišu temperaturu do 33 stepena Celzijusova.

Republika Srpska 02.08.2023 | 09:02
Danas promjenljivo, temperatura do 33 stepena

Prije podne na jugu i istoku biće oblačno uz povremenu kišu uglavnom na istoku, dok će u ostalim predjelima biti promjenljivo oblačno uz sunčane periode, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana doći će do smanjenja oblačnosti uz sunčane periode, a lokalni razvoj oblačnosti će donijeti kratkotrajnu kišu samo još ponegdje na zapadu ka centralnim i istočnim predjelima.

Na sjeveru i jugu biće sunčanije, a uveče suvo i uglavno vedro.

Duvaće slab i promjenljiv vjetar na sjeveru, a u ostalim predjelima slab do umjeren južnih smjerova.

Dnevna temperatura vazduha biće od 27 do 33, u višim predjelima od 23 stepena Celzijusova.

U većini krajeva jutros je oblačno, a u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima zabilježena je kiša, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura izmjerena u 8.00 časova: Bjelašnica 10, Han Pijesak 13, Mrakovica, Mrkonjić Grad, Čemerno, Sokolac i Gacko 15, Šipovo, Kalinovik 16, Drinić, Novi Grad, Srebrenica, Foča i Rudo 17, Banjaluka, Ribnik, Sarajevo, Tuzla, Zenica i Višegrad 18, Prijedor, Srbac, Bijeljina, Zvornik i Bileća 19, Doboj 20 i Trebinje 23, Mostar 25, a Neum 28 stepeni Celzijusovih. 

(Srna)  Foto:A.Čavić/Arhiv

Komentari / 0

Ostavite komentar