Откази за око 50 радница након годишњих одмора

У Босанском Петровцу јуче је дошло до губитка посла за око 50 радница.

Босна и Херцеговина 31.07.2023 | 09:34
Откази за око 50 радница након годишњих одмора

Наиме, из Управе "Алма Рас" радницама је саопштено да искористе годишње одморе, након чега ће добити отпремнину и тиме ће њихов радни однос с наведеним предузећем престати.

Начелник Босанског Петровца Махмут Јукић незванично је потврдио да је вијест тачна и да настоји ступити у контакт са директором фирме, преноси Слободна Босна.

Погон "Алма Рас" отворен је 2016. године у просторијама некадашњег Новитета.

Ова одлука Управе довела је до неизвјесности за 50 радника који су остали без посла. Губитак посла увијек представља тешку ситуацију за раднике и њихове породице.

Отпуштање радника често је посљедица економских, организацијских или других пословних одлука које могу утицати на стабилност радних мјеста.

Детаљне информације о дешавањима у босанскопетровачком погону предузећа "Алма Рас" биће познати након контакта с Управом и запосленим.

(Агенције)   Фото:Бука

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Тешко

31.07.2023 09:53

Тешко ко данас може више гарантовати да ће нека фирма опстати дуже вријеме.Опет риједак је случај да власник позива раднике да исплати отпремнину.Углавном гледају да их преваре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будите свој газда

31.07.2023 10:06

Сиромасно ал сигурно, село овце, пакао су послодавци муце те и остави и вас и дјецу гладне, то је безвласт

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Тешко

31.07.2023 23:20

Зато што нам 30 година воде Државу, разни шверцери, чобани, конобарице, фризерке и све нестручно, је кревет нашло у политици. И тако се све котрља до дна. И испод дна.

ОДГОВОРИТЕ