Otkazi za oko 50 radnica nakon godišnjih odmora

U Bosanskom Petrovcu juče je došlo do gubitka posla za oko 50 radnica.

Bosna i Hercegovina 31.07.2023 | 09:34
Otkazi za oko 50 radnica nakon godišnjih odmora

Naime, iz Uprave "Alma Ras" radnicama je saopšteno da iskoriste godišnje odmore, nakon čega će dobiti otpremninu i time će njihov radni odnos s navedenim preduzećem prestati.

Načelnik Bosanskog Petrovca Mahmut Jukić nezvanično je potvrdio da je vijest tačna i da nastoji stupiti u kontakt sa direktorom firme, prenosi Slobodna Bosna.

Pogon "Alma Ras" otvoren je 2016. godine u prostorijama nekadašnjeg Noviteta.

Ova odluka Uprave dovela je do neizvjesnosti za 50 radnika koji su ostali bez posla. Gubitak posla uvijek predstavlja tešku situaciju za radnike i njihove porodice.

Otpuštanje radnika često je posljedica ekonomskih, organizacijskih ili drugih poslovnih odluka koje mogu uticati na stabilnost radnih mjesta.

Detaljne informacije o dešavanjima u bosanskopetrovačkom pogonu preduzeća "Alma Ras" biće poznati nakon kontakta s Upravom i zaposlenim.

(Agencije)   Foto:Buka

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Teško

31.07.2023 09:53

Teško ko danas može više garantovati da će neka firma opstati duže vrijeme.Opet rijedak je slučaj da vlasnik poziva radnike da isplati otpremninu.Uglavnom gledaju da ih prevare.

ODGOVORITE
Name

Budite svoj gazda

31.07.2023 10:06

Siromasno al sigurno, selo ovce, pakao su poslodavci muce te i ostavi i vas i djecu gladne, to je bezvlast

ODGOVORITE
Name

Re Teško

31.07.2023 23:20

Zato što nam 30 godina vode Državu, razni šverceri, čobani, konobarice, frizerke i sve nestručno, je krevet našlo u politici. I tako se sve kotrlja do dna. I ispod dna.

ODGOVORITE