„Џаба нам сједнице ако се одлуке не могу спроводити"

„Оно што се у свијету заврши за три дана, код нас се развлачи у недоглед и то са несагледивим посљедицама!

Република Српска 30.07.2023 | 14:52
„Џаба нам сједнице ако се одлуке не могу спроводити"

„Ово нема нигдје у свијету и како би рекао градоначелник: "Још једна ствар по први пут у историји Бањалуке!"- написала је у објави на фејсбук профилу Дијана Јешић, одборница у Скупштини града Бањалука у вези са о даље нерјешеном ситуацијом око печата Скупштине града. 

Она каже да игра између градоначелника и предсједника Скупштине града око печата сада већ има озбиљне посљедице. 

„Општи акти града се не објављују у Службеном гласнику, па се самим тим не могу ни спроводити, јер је градоначелник отуђио печат предсједнику, који га је након тога прогласио ништавним", наводи у објави Јешићева и додаје: 

„Џаба нам сједнице Скупштине ако се одлуке не могу спроводити. На задњој сједници смо имали 90 тачака, од којих су само неке спроводиве, јер се накнадно могу уписати у Службени гласник. Остале ступају на снагу тек кад се објаве у Службеном гласнику, а задњи пут је објављен 13.06.2023.године." 

Она подсјећа да документи везани за рјешавање питања Акване, Правилник о суфинансирању спортских манифестација којим се даје 10 милона, Тениском савезу, 500.000,00 за ФК Борац и остали слични документи нису објављени, што значи да ово финансирање није покривено званичним документом.  

„Оно што се у свијету заврши за три дана, код нас се развлачи у недоглед и то са несагледивим посљедицама! Не може ме нико убиједити да је нормално да више од мјесец дана Министарство локалне управе и самоуправе не може да спроведе процедуру поништавања печата и издавања новог! Не дај Боже само неке ванредне ситуације"- каже Дијана Јешић. 

Она је закључила да се Додикове пријетње из изборне ноћи остварују и то не само преко одборника скупштинске већине, него, како каже Јешићева, и преко градоначелника, који је у међувремену промијенио политички курс у потпуности, саопштено је из Народног фронта.

(БН) Фото: Фејсбук 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Реци

30.07.2023 16:43

То треба да кажете на сједници и нимало бираним ријечима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

30.07.2023 17:16

Драско бурлин 1 кроз 1 то је постеном вецинском дијелу Бањалуцана јасно сто це се и показати на изборима .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

30.07.2023 18:38

Нећете тако добити гласаче нападајући колеге из странке опозиције у којој сте били до јуче. Ако сте опозиција права тражите гласаче из странака на власти. Иначе радите за њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.07.2023 21:25

Драско није опозиција.

Name

Е

30.07.2023 21:48

Врати мандат и освоји на следећим изборима за народни фронт. Ви не нудите ништа друго осим што нападате пдп. Уз вас додик влада до вијека. Погледај само колику главурду имаш. Молила си ме да гласам за пдп сад по њима се..с и ти и компензација преподобна светица. Кад су људи у позицији прелазили из странке у странку били су папци а ви сте свеци. Ви сте убер папци. Као чава ни цензус нећете прећи. Поздравили те дубравац и трнинић

ОДГОВОРИТЕ