„Džaba nam sjednice ako se odluke ne mogu sprovoditi"

„Ono što se u svijetu završi za tri dana, kod nas se razvlači u nedogled i to sa nesagledivim posljedicama!

Republika Srpska 30.07.2023 | 14:52
„Džaba nam sjednice ako se odluke ne mogu sprovoditi"

„Ovo nema nigdje u svijetu i kako bi rekao gradonačelnik: "Još jedna stvar po prvi put u istoriji Banjaluke!"- napisala je u objavi na fejsbuk profilu Dijana Ješić, odbornica u Skupštini grada Banjaluka u vezi sa o dalje nerješenom situacijom oko pečata Skupštine grada. 

Ona kaže da igra između gradonačelnika i predsjednika Skupštine grada oko pečata sada već ima ozbiljne posljedice. 

„Opšti akti grada se ne objavljuju u Službenom glasniku, pa se samim tim ne mogu ni sprovoditi, jer je gradonačelnik otuđio pečat predsjedniku, koji ga je nakon toga proglasio ništavnim", navodi u objavi Ješićeva i dodaje: 

„Džaba nam sjednice Skupštine ako se odluke ne mogu sprovoditi. Na zadnjoj sjednici smo imali 90 tačaka, od kojih su samo neke sprovodive, jer se naknadno mogu upisati u Službeni glasnik. Ostale stupaju na snagu tek kad se objave u Službenom glasniku, a zadnji put je objavljen 13.06.2023.godine." 

Ona podsjeća da dokumenti vezani za rješavanje pitanja Akvane, Pravilnik o sufinansiranju sportskih manifestacija kojim se daje 10 milona, Teniskom savezu, 500.000,00 za FК Borac i ostali slični dokumenti nisu objavljeni, što znači da ovo finansiranje nije pokriveno zvaničnim dokumentom.  

„Ono što se u svijetu završi za tri dana, kod nas se razvlači u nedogled i to sa nesagledivim posljedicama! Ne može me niko ubijediti da je normalno da više od mjesec dana Ministarstvo lokalne uprave i samouprave ne može da sprovede proceduru poništavanja pečata i izdavanja novog! Ne daj Bože samo neke vanredne situacije"- kaže Dijana Ješić. 

Ona je zaključila da se Dodikove prijetnje iz izborne noći ostvaruju i to ne samo preko odbornika skupštinske većine, nego, kako kaže Ješićeva, i preko gradonačelnika, koji je u međuvremenu promijenio politički kurs u potpunosti, saopšteno je iz Narodnog fronta.

(BN) Foto: Fejsbuk 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Reci

30.07.2023 16:43

To treba da kažete na sjednici i nimalo biranim riječima.

ODGOVORITE
Name

BANJA LUKA

30.07.2023 17:16

Drasko burlin 1 kroz 1 to je postenom vecinskom dijelu Banjalucana jasno sto ce se i pokazati na izborima .

ODGOVORITE
Name

Mile

30.07.2023 18:38

Nećete tako dobiti glasače napadajući kolege iz stranke opozicije u kojoj ste bili do juče. Ako ste opozicija prava tražite glasače iz stranaka na vlasti. Inače radite za njih.

ODGOVORITE
Name

Re

30.07.2023 21:25

Drasko nije opozicija.

Name

E

30.07.2023 21:48

Vrati mandat i osvoji na sledećim izborima za narodni front. Vi ne nudite ništa drugo osim što napadate pdp. Uz vas dodik vlada do vijeka. Pogledaj samo koliku glavurdu imaš. Molila si me da glasam za pdp sad po njima se..s i ti i kompenzacija prepodobna svetica. Kad su ljudi u poziciji prelazili iz stranke u stranku bili su papci a vi ste sveci. Vi ste uber papci. Kao čava ni cenzus nećete preći. Pozdravili te dubravac i trninić

ODGOVORITE