Кукавица се поново повлачи

Није тако давно било да је Милорад Додик говорио да је његов "завјет самостална Република Српска" и да ће "Република Српска бити самостална држава ...".

Република Српска 30.07.2023 | 14:11
Кукавица се поново повлачи
Међутим, данас Додик, као папагај, понавља, да је његов политички циљ дејтонска позиција Републике Српске, а не самостална држава.
 
Није тешко закључити одакле вјетрови дувају и како је дошло до промјене реторике Милорада Додика.
 
Он је устукнуо пред првим озбиљним пријетњама, не само њему него и најближим људима око њега.
 
Да су пријетње биле озбиљне, најбоље потврђују недавне ријечи предсједника Србије Александра Вучића, који је казао да су пред "Републиком Српске тешки дани"... Вучић није објаснио због чега су "тешки дани пред Републиком Српском", али је то било сасвим јасно да је до тога довела Додикова полиитка лажног бусања у прса у лажног патротизма.
 
Република Српска је била пред међународном изолацијом и економским санкцијама. Република Српска се нашла под "тихим" економским санкцијама, јер је обустављено финансирање пројеката у Српској из фондова ЕУ.
 
Додик својом политиком "прст у око" овај пут,као никада до сада, ујединио је Америку и ЕУ, које су најавиле прекид финансирања Републике Српске код међународних финансијских институција.
 
Кључни играчи из ЕУ који су Додику "иза завјесе" пренијели шта се спрема су, како он воли да каже, његови велики пријатељи Виктор Орбан и Зоран Милановић.
 
Након чега је промијенио реторику и прибјегао старом правилу, да прихвати све оно што му траже. То му није први пут да попусти и да прихвати и она рјешења која су штетна за Републику Српску.
 
Треба подсјетити да је у ранијем периоду странка Милорада Додика пристала у Парламенту БиХ да се све одлуке бивших високих представника у БиХ преточе у законе, по којима и данас БиХ функционише.
 
Да је спреман да и овог пута то уради, видјело се и након његовог посљедњег састанка са ХДЗ-ом и Тројком, када је обећао попуну Уставног суда БиХ и доношење по хитној процедури свих 14 приоритета, које од БиХ тражи ЕУ. То је прихватио да ће реализовати још лани, пред саме изборе у БиХ, на састанку лидера бх. странака у Бриселу.
 
По некима, то га је и оставило у "седлу" и због тога није дошло до понављања изборног циклуса за предсједника Републике Српске, када је током контролног бројања све указивало да су избори покрадени и да их треба поновити.
 
Много пута је Милорад Додик преварио и слагао Србе, дизао велику галаму, палио ватре, доводио нас до усијања...али увијек са истим сценаријом. Када њега притисну, Република Српска иде на коцку, за спас њега, породице, његових кумова, пријатеља и окружења.
 
 

(БН) Фото: ФОТО: СИНИША ПАШАЛИЋ/РИНГИЕР

Коментари / 50

Оставите коментар
Name

Војвода

30.07.2023 14:36

ПА ЗАР НИКАД ОВИ ЛЕВАТИ ИЗ Р.С.НЕЦЕ СВАТИТИ ДА ЈЕ ЦИЉ ДОДИКА САМО ДА СТО ВИСЕ ОПЉАЦКА И ОЈАДИ А НЕ ДА НЕСТО УРАДИ ДОБРО ЗА НАРОД,,,АЛИ,,,АЛИ..ОВЦЕ И ЈЕСУ ЗА СИСАЊЕ А ДОДИК ТО ДОБРО РАДИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само нек је мени добро

30.07.2023 15:31

Уз велику помоћ међународне заједнице.Он прави ср... а они кажњавају РС .То ће довести до њеног сиромашења и због тога ће морати прихватити што јој се тражи,а он његова дјеца и сарадници ће се смијати иза леђа јер они су богати,а богатом не смета што је земља у којој живи сиромашна,чак се осјећају још важнији ,нешто као феудалци у средњем вијеку

Name

Никола Спасојевић

30.07.2023 16:03

Ста ће он он би вас све дао, и Републику Српску, ради свог сопственог интереса. Странци су га и довели па он и ради за њих.

Name

Р.

30.07.2023 16:17

Знаци баја зна да добро да их сиса.

Name

ре Војводо

30.07.2023 16:53

Војводо будалино једна немаш ти појма.Народ у Републици Српској је одавно схватио ко је Додик али преварант побјеђује захваљујући крађом на изборним мјестима уз подршку запада и ОХР а

Name

Ре

30.07.2023 19:09

А да људи изадју на изборе како треба неби могао украст да побиједи.

Name

Патриота

31.07.2023 16:30

Бурле, ко је убио Давид-а?

Name

Ђорђе

30.07.2023 14:39

Лик, Милорад Додик, је болестан психички (доказ суда у БЛ), под санкцијама САД, "пукао" по свим шавомима (то се види) и слично, а још пресједник Републике Српске, страшно. Овај човјек је добио задатак, да Републике Српске више нема, прије двадесетак година. Када народ схвати, мислим да ће бити касно, нажалост. Угодан дан добрим људима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Апис

30.07.2023 15:15

Пљачкаш највећи у историји Србаља, зашто тзв. опозиција не поведе народ да свргну мафијаша који је у раљама светске мафије, само дрече и држе фотеље по неколико мандата.

Name

Ре Дјордје

30.07.2023 15:31

Бити предсједник ентитета Републике Српске, није исто сто и бити предсједник Дрзаве Републике Српске. Додусе код нас и предсједник мјесне заједнице дигне нос у ваздух, и мисли да је "неко и несто". А најсмјеснији су, када изнервирани и фрустрирани, сто их нико не зарезује, казу - знас ли ти ко сам ја? Које су то менталне и идиотиске наказе.

Name

Ре Ђорђе

30.07.2023 17:35

Свака цаст од ријеци до ријеци

Name

БИБАРА

30.07.2023 14:39

МИЛЕ ДАЈ ОСТАВКУ И СПАСИ НАС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снсд

30.07.2023 14:42

СНСД је Циганлија теска, ко и опозиција код нас у Републици Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Озна

30.07.2023 15:15

СНСД=Странка Нових Српских Деспота

Name

Ре Озна

30.07.2023 15:25

СНСД - Само Напријед Само Дрпај!

Name

РЕ

30.07.2023 16:55

СНСД....Серемо Народ Сваки Дан

Name

ТАЛИБАН

30.07.2023 14:43

ЈЕДНОМ ЛАЗОВ ВЈЕЦНО ОСТАЈЕ ЛАЗОВ ПРЕВАРАНТ ЛОПОВ СМРАД УНИСТИТЕЉ РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо

30.07.2023 14:45

Који је то манипулатор и лажов е мој луди народе докле насједате да гласајте за њега лажова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

30.07.2023 14:48

А као Вучић не зна шта и како Додик ради. Срамота, колико се Вучић пропагира а нема због чега. Паметан и поштен се стиди што мора са мафијашима који трују, прије свега, недужну дјецу, живети. Једина нада су нам Вукан и Љубиша.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истанбул2023

30.07.2023 14:54

Да је Ал Капоне зив и њега би преварио баја! Цовјек ради ста хоце и влада докле хоце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

30.07.2023 14:54

Лако је нас србе преварити то успијева и сеоском дјилкосу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пропаст

30.07.2023 14:58

Џабе понављате у празно знамо ста је све обећао године пролазе а исто се све понавља престаните га подржававати на свим нивоима и живјети у илузијама да це те бити самостална држава.Обећавао је и Алија златне кашике а народ се бори да има ста јести.Ја сам Алију откачио чим није испунио обећано.Или сам требао као и ви наставит вјеровати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ленхи

30.07.2023 15:20

Бас тако. Па ово сто се десава није бајин проблем. Он влада и њему је добро. Народ и опозиција нек се покрену ураде несто за себе ако им треба а баја гледа себе. Неце се само ниста десити од себе.

Name

Ђоко

30.07.2023 15:07

Све то на страну , ал какве је он ликове око себе окупио , то нема нигдје на кугли..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оракле

30.07.2023 15:33

Замисао или барем зеља је да он медју њима испадне као "велики формат" - па сто су остали низе, то је Додик висе! Онда се могу лако разумјети аргументи и Цераница, и Стевандица, и Косарца итд. Цијела та екипа је скуп неквалификованих и посве опасних фалсификатора који на својим позицијама воде дрзавне послове ослободјени сваке одговорности за нерад. На залост од тог (не)рада овиси зивот комплетног градјанство! Развој мозе тек онда запоцети када се на руководеца мјеста поставе струцни, квалификовани и ферплаy слузбеници.

Name

Небојша

30.07.2023 15:28

Сеоска бараба 25 година ради оно што му је задататак од првог дана. Није то никаква његова памет. А све што још поред тога пљачка је његова плата за све што нам ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сејттан

30.07.2023 15:31

Ма пустите политицаре који сест дана вичу како иду црни дани а седми дан казе како це он то све да среди, па онда изнова иду црни дани. То је тактика застрасивања народа а онда се представља као спасиоц. Такви политицари су обавезно изуцили такве књиге како владати народом. А како би Милорад опстао да не лазе народ. Па мора несто обецават. Ако не мозе испунит онда се дичи тудјим јунаством и цојством старим пет вјекова. Кад поцну узимат у уста има цара Лазара и кнеза Милоса. Да се убаци медју њих. Укалкулисе. Ако ни то не пали онда се навуце неки проблем да би се кобива њиме бавио као спасиоц. Или се наруци од ткз непријатеља. Као нпр кад Додик наруци од Бакира да укине дан Реп Српске а онда Милорад кобива брани право Срба на тај дан. Па јос Милорад замоли Американце да преко Уставног Суда укину 9 јануар. Знате, треба сто веци отпор Милораду, да се кобива власт зноји у отпору и борби за дан реп Српске. Милорад упропастио Реп Српску а да га интересује дан реп Српске и 9 јануар.. Ма дајте Срби опаметите се

ОДГОВОРИТЕ
Name

МеНАГЕР

30.07.2023 15:33

Они који њега подрзавају овакве његове изјаве неце ни цути или це их цути а исте це бити добро увијене и завијене (јер их је он давно убједио да прате само резимске медије) Велику вецину његових присталица уопсте не интересују његове изјаве и његови ставови (знаци нити вјера република или нација комсије познаници родјаци будуца дјеца или унуци) јер они њега искљуциво подрзавају због својих ситних лицних интереса и страха од губљења истих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фочак Р. К.

30.07.2023 15:48

Типичан представник свог ужег и нешто ширег завичаја. Стисни пишти, пусти вришти. То, као и његова карактеристика да ујутро прича једно, поподне друго а увече треће га повезује са муслиманима/бошњацима а изолује од Срба. Као да га је рахметлија Алија правио. Мада је, уз дужно извињење, Алија био доста већа петља од ове јајаре из Лакташа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

30.07.2023 15:52

Он је у Републици Српској на привременом раду и гледа да из ње и од ње извуче све што може. Тако се и понаша и незнам коме то више није јасно за ових тридесет година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тодор

30.07.2023 16:03

@Само нек је мени добро, браво за коментар, тачно тако. Зна хохштаплер да га поштени не воле, али је нажалост много оних које је купио за сићу и који гласају за њега и његову олош.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЊЕГОСЛАВ

30.07.2023 16:05

ПА МОЖЕ ДА РАДИ ШТА ХОЋЕ КАД ОПОЗИЦИЈЕ НЕМА И ОВО МАЛО НАРОДА ШТО ЈЕ ДОСАД ГЛАСАЛО ЗА ОПОЗИЦИЈУ ЈЕ ЗБУЊЕНО?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прњавор

30.07.2023 16:10

Уставни суд,судије..и све је ту 30 година ..и занимљиво,до некидан нису биле штетне за самозвану"пц"..како то?једноставно,проблем је у вама..ви сте ненормалан народ који неможе ни сам са собом..а не са другима..др.психијатрије Радован Карадзиц вам је знао дијагнозу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОY

30.07.2023 16:11

Ви још нисте свјесни да је он своју власт искључиво искористио за лично богаћење њега, његове породице, родбине, кумова. Коалицијским партнерима и страначким колегама такође је дозволио да и они осјете благодат владавине како би га подржавали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јесте Досадни

30.07.2023 16:13

И Миле је само човјек, и он може да погријеши , једноставно ,био је наиван, по ко зна који пута ! Без обзира на све, ипак, Миле је на вријеме повукао ручну, када је видио да су санкције на столу и да пара неће бити ни одакле ! Овакве брзинске одлуке, могу доњети само мудри, способни и паметни политичари , да нема Милета, требало би га од блата направити, оваквог лика ни "надреалисти" нису имали ! Нека ви је срећно, са Милетом до коначне побједе, па макар било и на пенале !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миленко

30.07.2023 17:02

Ако ти је добар води га кући, има за мјесец да банкротираш и да задужиш праунучад!?

Name

Соња

30.07.2023 20:01

Ниси узео терапију позури јадан не видис да си пролупао

Name

Ре

30.07.2023 21:27

Како не погреси када пљацка народ?

Name

Ха Ха

30.07.2023 21:53

"Миленко и Соња" вас двоје можете комотно под руку, није ни чудо што вас Миле превеслава, када нисте у стању препознати најобичнији саркастични коментар ! Језик бржи од памети, логично, када нема кога претећи !

Name

xxxx

30.07.2023 16:38

Ако Додик вара и лаже већ 20 година и народ ту лаж прихвата,и гласа за њега,тад се доводи у питање ментални склоп те нације

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола С.

30.07.2023 17:18

Он највећи издајник, лопов, преварант и уништитељ Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цоде

30.07.2023 17:42

Па незнам коме треба та самосталност и знате ста то знаци и онако једва зивимо јос нам треба белај ово је игра мацке и миса позиције и опзиције ко мала дјеца ет несмијес то урадит да је могло урадило би се до 95 године

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузлак

30.07.2023 17:44

Ми смо се овдје ријешили Бакира, надам се заувијек, а ваљда ви то тамо схватите као неки сигнал и урадите што је до вас, за добро свих нас. Неко је морао бити први, па ево ми смо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД у души

30.07.2023 17:56

Нај смо јачији!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.07.2023 18:26

Најглупљи и најнеписменији

Name

Није кукавица

30.07.2023 18:51

Већ МАНИПУЛАТОР, што прије схватите да имате посла са човјеком БЕЗ ЧАСТИ биће вам лакше... Додуше шта ја причам, па Миличевић му иде НА НОГЕ и ПИША по СДС-у

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЛОБОДАН

30.07.2023 20:00

ТО УВИЈЕК РАДИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

30.07.2023 20:09

Преварио јесте наивне,лаковјерне и незналице.Ко год има имало соли у глави одавно му је јасно о каквој битанги је ријец!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ники

30.07.2023 20:25

Носи се у пм СКОТЕ , видиш шта радиш рс и њеним народима .. Хапсите га док није збрисао у Русију !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

грицко 62

01.08.2023 02:03

Шта сте бирали то имате,криви вам странци па ви сте им аплаудирали,сад исељавајте дјецу и чекајте на граници да вам донесу да платите дугове исти сте као Додо нико није упропастио Србина као Србин опет ће избори па тањир меса пар пива 50 км урлај до зоре и кукај до следећи избора.

ОДГОВОРИТЕ