Kukavica se ponovo povlači

Nije tako davno bilo da je Milorad Dodik govorio da je njegov "zavjet samostalna Republika Srpska" i da će "Republika Srpska biti samostalna država ...".

Republika Srpska 30.07.2023 | 14:11
Kukavica se ponovo povlači
Međutim, danas Dodik, kao papagaj, ponavlja, da je njegov politički cilj dejtonska pozicija Republike Srpske, a ne samostalna država.
 
Nije teško zaključiti odakle vjetrovi duvaju i kako je došlo do promjene retorike Milorada Dodika.
 
On je ustuknuo pred prvim ozbiljnim prijetnjama, ne samo njemu nego i najbližim ljudima oko njega.
 
Da su prijetnje bile ozbiljne, najbolje potvrđuju nedavne riječi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je kazao da su pred "Republikom Srpske teški dani"... Vučić nije objasnio zbog čega su "teški dani pred Republikom Srpskom", ali je to bilo sasvim jasno da je do toga dovela Dodikova poliitka lažnog busanja u prsa u lažnog patrotizma.
 
Republika Srpska je bila pred međunarodnom izolacijom i ekonomskim sankcijama. Republika Srpska se našla pod "tihim" ekonomskim sankcijama, jer je obustavljeno finansiranje projekata u Srpskoj iz fondova EU.
 
Dodik svojom politikom "prst u oko" ovaj put,kao nikada do sada, ujedinio je Ameriku i EU, koje su najavile prekid finansiranja Republike Srpske kod međunarodnih finansijskih institucija.
 
Ključni igrači iz EU koji su Dodiku "iza zavjese" prenijeli šta se sprema su, kako on voli da kaže, njegovi veliki prijatelji Viktor Orban i Zoran Milanović.
 
Nakon čega je promijenio retoriku i pribjegao starom pravilu, da prihvati sve ono što mu traže. To mu nije prvi put da popusti i da prihvati i ona rješenja koja su štetna za Republiku Srpsku.
 
Treba podsjetiti da je u ranijem periodu stranka Milorada Dodika pristala u Parlamentu BiH da se sve odluke bivših visokih predstavnika u BiH pretoče u zakone, po kojima i danas BiH funkcioniše.
 
Da je spreman da i ovog puta to uradi, vidjelo se i nakon njegovog posljednjeg sastanka sa HDZ-om i Trojkom, kada je obećao popunu Ustavnog suda BiH i donošenje po hitnoj proceduri svih 14 prioriteta, koje od BiH traži EU. To je prihvatio da će realizovati još lani, pred same izbore u BiH, na sastanku lidera bh. stranaka u Briselu.
 
Po nekima, to ga je i ostavilo u "sedlu" i zbog toga nije došlo do ponavljanja izbornog ciklusa za predsjednika Republike Srpske, kada je tokom kontrolnog brojanja sve ukazivalo da su izbori pokradeni i da ih treba ponoviti.
 
Mnogo puta je Milorad Dodik prevario i slagao Srbe, dizao veliku galamu, palio vatre, dovodio nas do usijanja...ali uvijek sa istim scenarijom. Kada njega pritisnu, Republika Srpska ide na kocku, za spas njega, porodice, njegovih kumova, prijatelja i okruženja.
 
 

(BN) Foto: FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Komentari / 50

Ostavite komentar
Name

Vojvoda

30.07.2023 14:36

PA ZAR NIKAD OVI LEVATI IZ R.S.NECE SVATITI DA JE CILJ DODIKA SAMO DA STO VISE OPLJACKA I OJADI A NE DA NESTO URADI DOBRO ZA NAROD,,,ALI,,,ALI..OVCE I JESU ZA SISANJE A DODIK TO DOBRO RADI.

ODGOVORITE
Name

Samo nek je meni dobro

30.07.2023 15:31

Uz veliku pomoć međunarodne zajednice.On pravi sr... a oni kažnjavaju RS .To će dovesti do njenog siromašenja i zbog toga će morati prihvatiti što joj se traži,a on njegova djeca i saradnici će se smijati iza leđa jer oni su bogati,a bogatom ne smeta što je zemlja u kojoj živi siromašna,čak se osjećaju još važniji ,nešto kao feudalci u srednjem vijeku

Name

Nikola Spasojević

30.07.2023 16:03

Sta će on on bi vas sve dao, i Republiku Srpsku, radi svog sopstvenog interesa. Stranci su ga i doveli pa on i radi za njih.

Name

R.

30.07.2023 16:17

Znaci baja zna da dobro da ih sisa.

Name

re Vojvodo

30.07.2023 16:53

Vojvodo budalino jedna nemaš ti pojma.Narod u Republici Srpskoj je odavno shvatio ko je Dodik ali prevarant pobjeđuje zahvaljujući krađom na izbornim mjestima uz podršku zapada i OHR a

Name

Re

30.07.2023 19:09

A da ljudi izadju na izbore kako treba nebi mogao ukrast da pobijedi.

Name

Patriota

31.07.2023 16:30

Burle, ko je ubio David-a?

Name

Đorđe

30.07.2023 14:39

Lik, Milorad Dodik, je bolestan psihički (dokaz suda u BL), pod sankcijama SAD, "pukao" po svim šavomima (to se vidi) i slično, a još presjednik Republike Srpske, strašno. Ovaj čovjek je dobio zadatak, da Republike Srpske više nema, prije dvadesetak godina. Kada narod shvati, mislim da će biti kasno, nažalost. Ugodan dan dobrim ljudima...

ODGOVORITE
Name

Apis

30.07.2023 15:15

Pljačkaš najveći u istoriji Srbalja, zašto tzv. opozicija ne povede narod da svrgnu mafijaša koji je u raljama svetske mafije, samo dreče i drže fotelje po nekoliko mandata.

Name

Re Djordje

30.07.2023 15:31

Biti predsjednik entiteta Republike Srpske, nije isto sto i biti predsjednik Drzave Republike Srpske. Doduse kod nas i predsjednik mjesne zajednice digne nos u vazduh, i misli da je "neko i nesto". A najsmjesniji su, kada iznervirani i frustrirani, sto ih niko ne zarezuje, kazu - znas li ti ko sam ja? Koje su to mentalne i idiotiske nakaze.

Name

Re Đorđe

30.07.2023 17:35

Svaka cast od rijeci do rijeci

Name

BIBARA

30.07.2023 14:39

MILE DAJ OSTAVKU I SPASI NAS

ODGOVORITE
Name

Snsd

30.07.2023 14:42

SNSD je Ciganlija teska, ko i opozicija kod nas u Republici Srpskoj.

ODGOVORITE
Name

Ozna

30.07.2023 15:15

SNSD=Stranka Novih Srpskih Despota

Name

Re Ozna

30.07.2023 15:25

SNSD - Samo Naprijed Samo Drpaj!

Name

RE

30.07.2023 16:55

SNSD....Seremo Narod Svaki Dan

Name

TALIBAN

30.07.2023 14:43

JEDNOM LAZOV VJECNO OSTAJE LAZOV PREVARANT LOPOV SMRAD UNISTITELJ RS

ODGOVORITE
Name

Miso

30.07.2023 14:45

Koji je to manipulator i lažov e moj ludi narode dokle nasjedate da glasajte za njega lažova.

ODGOVORITE
Name

Nada

30.07.2023 14:48

A kao Vučić ne zna šta i kako Dodik radi. Sramota, koliko se Vučić propagira a nema zbog čega. Pametan i pošten se stidi što mora sa mafijašima koji truju, prije svega, nedužnu djecu, živeti. Jedina nada su nam Vukan i Ljubiša.

ODGOVORITE
Name

Istanbul2023

30.07.2023 14:54

Da je Al Kapone ziv i njega bi prevario baja! Covjek radi sta hoce i vlada dokle hoce.

ODGOVORITE
Name

borac

30.07.2023 14:54

Lako je nas srbe prevariti to uspijeva i seoskom djilkosu.

ODGOVORITE
Name

Propast

30.07.2023 14:58

Džabe ponavljate u prazno znamo sta je sve obećao godine prolaze a isto se sve ponavlja prestanite ga podržavavati na svim nivoima i živjeti u iluzijama da ce te biti samostalna država.Obećavao je i Alija zlatne kašike a narod se bori da ima sta jesti.Ja sam Aliju otkačio čim nije ispunio obećano.Ili sam trebao kao i vi nastavit vjerovati.

ODGOVORITE
Name

Lenhi

30.07.2023 15:20

Bas tako. Pa ovo sto se desava nije bajin problem. On vlada i njemu je dobro. Narod i opozicija nek se pokrenu urade nesto za sebe ako im treba a baja gleda sebe. Nece se samo nista desiti od sebe.

Name

Đoko

30.07.2023 15:07

Sve to na stranu , al kakve je on likove oko sebe okupio , to nema nigdje na kugli..

ODGOVORITE
Name

Orakle

30.07.2023 15:33

Zamisao ili barem zelja je da on medju njima ispadne kao "veliki format" - pa sto su ostali nize, to je Dodik vise! Onda se mogu lako razumjeti argumenti i Ceranica, i Stevandica, i Kosarca itd. Cijela ta ekipa je skup nekvalifikovanih i posve opasnih falsifikatora koji na svojim pozicijama vode drzavne poslove oslobodjeni svake odgovornosti za nerad. Na zalost od tog (ne)rada ovisi zivot kompletnog gradjanstvo! Razvoj moze tek onda zapoceti kada se na rukovodeca mjesta postave strucni, kvalifikovani i ferplay sluzbenici.

Name

Небојша

30.07.2023 15:28

Seoska baraba 25 godina radi ono što mu je zadatatak od prvog dana. Nije to nikakva njegova pamet. A sve što još pored toga pljačka je njegova plata za sve što nam radi.

ODGOVORITE
Name

Sejttan

30.07.2023 15:31

Ma pustite politicare koji sest dana viču kako idu crni dani a sedmi dan kaze kako ce on to sve da sredi, pa onda iznova idu crni dani. To je taktika zastrasivanja naroda a onda se predstavlja kao spasioc. Takvi politicari su obavezno izucili takve knjige kako vladati narodom. A kako bi Milorad opstao da ne laze narod. Pa mora nesto obecavat. Ako ne moze ispunit onda se diči tudjim junastvom i cojstvom starim pet vjekova. Kad pocnu uzimat u usta ima cara Lazara i kneza Milosa. Da se ubaci medju njih. Ukalkulise. Ako ni to ne pali onda se navuce neki problem da bi se kobiva njime bavio kao spasioc. Ili se naruci od tkz neprijatelja. Kao npr kad Dodik naruci od Bakira da ukine dan Rep Srpske a onda Milorad kobiva brani pravo Srba na taj dan. Pa jos Milorad zamoli Amerikance da preko Ustavnog Suda ukinu 9 januar. Znate, treba sto veci otpor Miloradu, da se kobiva vlast znoji u otporu i borbi za dan rep Srpske. Milorad upropastio Rep Srpsku a da ga interesuje dan rep Srpske i 9 januar.. Ma dajte Srbi opametite se

ODGOVORITE
Name

MeNAGER

30.07.2023 15:33

Oni koji njega podrzavaju ovakve njegove izjave nece ni cuti ili ce ih cuti a iste ce biti dobro uvijene i zavijene (jer ih je on davno ubjedio da prate samo rezimske medije) Veliku vecinu njegovih pristalica uopste ne interesuju njegove izjave i njegovi stavovi (znaci niti vjera republika ili nacija komsije poznanici rodjaci buduca djeca ili unuci) jer oni njega iskljucivo podrzavaju zbog svojih sitnih licnih interesa i straha od gubljenja istih

ODGOVORITE
Name

Фочак Р. К.

30.07.2023 15:48

Типичан представник свог ужег и нешто ширег завичаја. Стисни пишти, пусти вришти. То, као и његова карактеристика да ујутро прича једно, поподне друго а увече треће га повезује са муслиманима/бошњацима а изолује од Срба. Као да га је рахметлија Алија правио. Мада је, уз дужно извињење, Алија био доста већа петља од ове јајаре из Лакташа.

ODGOVORITE
Name

Mirkan

30.07.2023 15:52

On je u Republici Srpskoj na privremenom radu i gleda da iz nje i od nje izvuče sve što može. Tako se i ponaša i neznam kome to više nije jasno za ovih trideset godina.

ODGOVORITE
Name

Todor

30.07.2023 16:03

@Samo nek je meni dobro, bravo za komentar, tačno tako. Zna hohštapler da ga pošteni ne vole, ali je nažalost mnogo onih koje je kupio za siću i koji glasaju za njega i njegovu ološ.

ODGOVORITE
Name

NJEGOSLAV

30.07.2023 16:05

PA MOŽE DA RADI ŠTA HOĆE KAD OPOZICIJE NEMA I OVO MALO NARODA ŠTO JE DOSAD GLASALO ZA OPOZICIJU JE ZBUNJENO?!

ODGOVORITE
Name

Prnjavor

30.07.2023 16:10

Ustavni sud,sudije..i sve je tu 30 godina ..i zanimljivo,do nekidan nisu bile štetne za samozvanu"pc"..kako to?jednostavno,problem je u vama..vi ste nenormalan narod koji nemože ni sam sa sobom..a ne sa drugima..dr.psihijatrije Radovan Karadzic vam je znao dijagnozu..

ODGOVORITE
Name

BOY

30.07.2023 16:11

Vi još niste svjesni da je on svoju vlast isključivo iskoristio za lično bogaćenje njega, njegove porodice, rodbine, kumova. Koalicijskim partnerima i stranačkim kolegama takođe je dozvolio da i oni osjete blagodat vladavine kako bi ga podržavali.

ODGOVORITE
Name

Jeste Dosadni

30.07.2023 16:13

I Mile je samo čovjek, i on može da pogriješi , jednostavno ,bio je naivan, po ko zna koji puta ! Bez obzira na sve, ipak, Mile je na vrijeme povukao ručnu, kada je vidio da su sankcije na stolu i da para neće biti ni odakle ! Ovakve brzinske odluke, mogu donjeti samo mudri, sposobni i pametni političari , da nema Mileta, trebalo bi ga od blata napraviti, ovakvog lika ni "nadrealisti" nisu imali ! Neka vi je srećno, sa Miletom do konačne pobjede, pa makar bilo i na penale !

ODGOVORITE
Name

Milenko

30.07.2023 17:02

Ako ti je dobar vodi ga kući, ima za mjesec da bankrotiraš i da zadužiš praunučad!?

Name

Sonja

30.07.2023 20:01

Nisi uzeo terapiju pozuri jadan ne vidis da si prolupao

Name

Re

30.07.2023 21:27

Kako ne pogresi kada pljacka narod?

Name

Ha Ha

30.07.2023 21:53

"Milenko i Sonja" vas dvoje možete komotno pod ruku, nije ni čudo što vas Mile preveslava, kada niste u stanju prepoznati najobičniji sarkastični komentar ! Jezik brži od pameti, logično, kada nema koga preteći !

Name

xxxx

30.07.2023 16:38

Ako Dodik vara i laže već 20 godina i narod tu laž prihvata,i glasa za njega,tad se dovodi u pitanje mentalni sklop te nacije

ODGOVORITE
Name

Nikola S.

30.07.2023 17:18

On najveći izdajnik, lopov, prevarant i uništitelj Republike Srpske.

ODGOVORITE
Name

Code

30.07.2023 17:42

Pa neznam kome treba ta samostalnost i znate sta to znaci i onako jedva zivimo jos nam treba belaj ovo je igra macke i misa pozicije i opzicije ko mala djeca et nesmijes to uradit da je moglo uradilo bi se do 95 godine

ODGOVORITE
Name

Tuzlak

30.07.2023 17:44

Mi smo se ovdje riješili Bakira, nadam se zauvijek, a valjda vi to tamo shvatite kao neki signal i uradite što je do vas, za dobro svih nas. Neko je morao biti prvi, pa evo mi smo.

ODGOVORITE
Name

SNSD u duši

30.07.2023 17:56

Naj smo jačiji!

ODGOVORITE
Name

Re

30.07.2023 18:26

Najgluplji i najnepismeniji

Name

Nije kukavica

30.07.2023 18:51

Već MANIPULATOR, što prije shvatite da imate posla sa čovjekom BEZ ČASTI biće vam lakše... Doduše šta ja pričam, pa Miličević mu ide NA NOGE i PIŠA po SDS-u

ODGOVORITE
Name

SLOBODAN

30.07.2023 20:00

TO UVIJEK RADI

ODGOVORITE
Name

Rale

30.07.2023 20:09

Prevario jeste naivne,lakovjerne i neznalice.Ko god ima imalo soli u glavi odavno mu je jasno o kakvoj bitangi je rijec!!!

ODGOVORITE
Name

Niki

30.07.2023 20:25

Nosi se u pm SKOTE , vidiš šta radiš rs i njenim narodima .. Hapsite ga dok nije zbrisao u Rusiju !!

ODGOVORITE
Name

gricko 62

01.08.2023 02:03

Šta ste birali to imate,krivi vam stranci pa vi ste im aplaudirali,sad iseljavajte djecu i čekajte na granici da vam donesu da platite dugove isti ste kao Dodo niko nije upropastio Srbina kao Srbin opet će izbori pa tanjir mesa par piva 50 km urlaj do zore i kukaj do sledeći izbora.

ODGOVORITE