Паклене врућине: Испекли колачиће у колима (ВИДЕО)

Особље Националног парка Зајон у јужном делу америчке државе Јута, одлучило је да покаже да врућине које погађају овај део САД нису шала, па су испекли кекс остављајући тесто у паркираном аутомобилу. 

Свијет 30.07.2023 | 11:48
Паклене врућине: Испекли колачиће у колима (ВИДЕО)

"Ваш аутомобил може бити рерна - дословно. Зато смо одлучили да испечемо колачиће!" написала је служба парка у објави на Инстаграму, која садржи видео у којем је посуда с чоколадним кексићима стављена на контролну плочу аутомобила.

Било је потребно око три сата да кекс буде печен, а ренџери су приметили да су испали мало хрскави. 

Температуре у Зајону протеклих седмица стално су биле изнад 38 степени Целзијуса, што значи да температуре унутар возила тамо могу достићи и 93 степена на Целзијусевој скали, наводе амерички медији.

Пре него што су се кексићи испекли, у аутомобил је стављен термометар који се од врућине растопио. 

Како бисте спречили болести повезане с врућином, особље парка Зајон препоручује проверу прогнозе пре посете парку, ношење креме за сунчање, избегавање великих напора и одржавање хидратације.

Животиње и децу никада не би требало остављати саме у аутомобилу, наводи се у објави службе парка. 

На веб сајту парка се саветује посетиоцима и да обрате пажњу на знакове исцрпљености и симптоме топлотног удара када посећују парк током топлијих месеци. 

"Такође предлажемо да храну понесете са собом уместо да је оставите у колима да се топи или пече", навела је ренџерска служба у објави.

 
 
 
 
 
Виеw тхис пост он Инстаграм
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

А пост схаред бy Зион Натионал Парк (@зионнпс)

(Тањуг) Фото:

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Саггитариус

30.07.2023 14:16

Ово је за Риплијеву рублику- вјеровали или не!! Температуре у САД- у, као у централној Африци!!? И шта кажу појединци, нема климатских промјена, све је то измишљотина.

ОДГОВОРИТЕ