Paklene vrućine: Ispekli kolačiće u kolima (VIDEO)

Osoblje Nacionalnog parka Zajon u južnom delu američke države Juta, odlučilo je da pokaže da vrućine koje pogađaju ovaj deo SAD nisu šala, pa su ispekli keks ostavljajući testo u parkiranom automobilu. 

Svijet 30.07.2023 | 11:48
Paklene vrućine: Ispekli kolačiće u kolima (VIDEO)

"Vaš automobil može biti rerna - doslovno. Zato smo odlučili da ispečemo kolačiće!" napisala je služba parka u objavi na Instagramu, koja sadrži video u kojem je posuda s čokoladnim keksićima stavljena na kontrolnu ploču automobila.

Bilo je potrebno oko tri sata da keks bude pečen, a rendžeri su primetili da su ispali malo hrskavi. 

Temperature u Zajonu proteklih sedmica stalno su bile iznad 38 stepeni Celzijusa, što znači da temperature unutar vozila tamo mogu dostići i 93 stepena na Celzijusevoj skali, navode američki mediji.

Pre nego što su se keksići ispekli, u automobil je stavljen termometar koji se od vrućine rastopio. 

Kako biste sprečili bolesti povezane s vrućinom, osoblje parka Zajon preporučuje proveru prognoze pre posete parku, nošenje kreme za sunčanje, izbegavanje velikih napora i održavanje hidratacije.

Životinje i decu nikada ne bi trebalo ostavljati same u automobilu, navodi se u objavi službe parka. 

Na veb sajtu parka se savetuje posetiocima i da obrate pažnju na znakove iscrpljenosti i simptome toplotnog udara kada posećuju park tokom toplijih meseci. 

"Takođe predlažemo da hranu ponesete sa sobom umesto da je ostavite u kolima da se topi ili peče", navela je rendžerska služba u objavi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zion National Park (@zionnps)

(Tanjug) Foto:

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Saggitarius

30.07.2023 14:16

Ovo je za Riplijevu rubliku- vjerovali ili ne!! Temperature u SAD- u, kao u centralnoj Africi!!? I šta kažu pojedinci, nema klimatskih promjena, sve je to izmišljotina.

ODGOVORITE