Нема одговора о броју запослених у градској управи?!

У јавности се већ дуже вријеме спекулише да у Градској управи данас ради око 1.000 запослених, док је по преузимању градоначелничке позиције од стране Драшка Станивуковића тај број био око 800“, рекао је одборник у Скупштини града Бањалука Немања Кондић.

Република Српска 29.07.2023 | 17:48
Нема одговора о броју запослених у градској управи?!

Он је упитао градоначелника какво повећање обима послова је узроковало толико драстично повећање запослених (раст запослених од око 25%).

„Да бисмо отклонили спекулације или их потврдили као чињенице, као одборник у Скупштини Града Бањалука, поставио сам одборничко питање градоначелнику у којем сам тражио да ми достави укупан број запослених у Градској управи и то подијељених на категорије: запослени на неодређено вријеме, запослени на одређено вријеме, ангажовани по уговору о дјелу“, каже Кондић и додаје:

„Као што сам и очекивао, након пословничког рока од 15 дана, одговор нисам добио.“

Кондић је подсјетио да је једно од кључних предизборних обећања градоначелника Драшка Станивуковића био транспарентан рад Градске управе,
те је, како каже, из тог разлога поставио ово одборничко питање како бисмо остварили ту транспарентност.

„Према пословнику о раду Скупштине, постоји могућност за додатних 15 дана уколико је потребно утврдити више чињеница или сачинити сложенију анализу. Али познајући ситуацију у Граду, те чињеницу да би службе требале да имају електронску евиденцију о броју запослених, а не да их броје ручно, претпостављам да одговор на ово питање нећу добити ни након додатних 15 дана“ каже Кондић.

Кондић истиче да је јасно да је градоначелник прешао преко свог кључног обећања о транспарентности, али напомиње да ће га увијек на то подсјећати, јер је то било заједничко обећање грађанима у кампањи 2020. године.

„Такође, напомињем и да сајт Града одавно није ажуриран по питању запослених и њихових стручних квалификација. Градоначелник очигледно
намјерно скрива број запослених и новопримљених радника од очију јавности“, истиче Кондић.

Кондић је позвао градоначелника да одговори на његово питање, те подсјетио да има рок од још 15 дана да разувјери јавност и пружи тражени одговор!

(БН)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Да

29.07.2023 18:48

Кад је дошао све је пописао и њихова занимања. Послије није никиг пописивао а интересантно би било видјети јер многе занима без обзира која странка је на власти да ли се искључиво ови са приватним факултетима гурају кроз партијијске структуре

ОДГОВОРИТЕ
Name

маки

29.07.2023 18:50

А ови сто примају плату а не долазе на посао у влади ...имали ста , или су златне рибице вец заборавиле обецање диспецара у облику прмјера , да це бити списак ? оно , само питам . И ово треба питати нон стоп ...градску управу , колико , цега и за коликоо новца , НАСЕГ , раде исти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срамно

29.07.2023 18:59

Срамота је да се списак запослених не ажурира више од двије године. Чак на списку држе људе који су преминули. О многима чија су имена такође на списку, а који су давно отишли или пензионисани да се и не говори. Зато нема имена новопримљених. Радна мјеста уз имена запослених у већини случајева немају "везе с везом". Заиста срамно. Главно да нам кад отворимо сајт "искаче" Транспарентна градска управа, која то није већ више од двије године. Боље би било да избришу потпуно тај модул.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Много

29.07.2023 19:05

Много он скрива. Нпр. помпезно најављивана Грађанска патрола (циљ да се пријаве неправилности које грађани уоче), такође неажурна. Пријавите непрописно саниране прекопе јавних површина (на које се расипају огромне паре) и ништа, нема реакције. Пријавите уништавање зелених површина, опет ништа, поломљене надстрешнице, опет ништа, једноставно ћуте и уопште не реагују. Питање је шта раде јнспекција и комунална полиција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре много

30.07.2023 11:44

Не раде ништа.Мјењају регулационе планове преко ноћи да погодују тајкунима(по нашем,лоповима).На пријаве не реагују,и ако реагују, касно.Вјероватно су и напримали муфљузе са сумњивим дипломама ,преко везе....

Name

Хасо

29.07.2023 19:25

Он је прије избора најавио " реформу јавне управе" , рекао је да према процјенама у градској управи постоји вишак од 200 запосленика .Шта је било ? Младјани циркусанер примио још 200 џабалебароша сличних њему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.07.2023 22:31

Што рече неко у коментару: никад више Драшкић. Једном си ме преварио, мој глас више никада нећеш добити.

Name

Хасо ре Мрки

29.07.2023 22:37

Има дјеце која су завршила државни правни факс.Која су честита и поштена.Весео и здрав био добри куме.

Name

Мане

29.07.2023 23:26

Јао Кондицу дусебризнице дати није било њега никад неби ни био одборник.Дате сефица не савјетује.

Name

Д

29.07.2023 21:58

Има запослених колико хоћеш а градоначелник и незна косу и коих је запослио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гандаф

29.07.2023 23:18

Волио бих само знати ста ради њих хиљаду, јест их Драско позапосљавао свака му цаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реми

30.07.2023 06:44

У КАМПАЊИ ЗА МЈЕСТО НА КОМ ЈЕ САДА СЈЕЦАМ СЕ КАКО ЈЕ ГОВОРИО, НА ТРГУ ЈАВНО ЦЕ БИТИ ОБЈАВЉЕН СВАКИ КОНКУРС И ИМЕНА СВИХ ПРИМЉЕНИХ РАДНИКА. ЛУД ЈЕ МОГАО У ТО ПВЈЕРОВАТИ.

ОДГОВОРИТЕ