Nema odgovora o broju zaposlenih u gradskoj upravi?!

U javnosti se već duže vrijeme spekuliše da u Gradskoj upravi danas radi oko 1.000 zaposlenih, dok je po preuzimanju gradonačelničke pozicije od strane Draška Stanivukovića taj broj bio oko 800“, rekao je odbornik u Skupštini grada Banjaluka Nemanja Кondić.

Republika Srpska 29.07.2023 | 17:48
Nema odgovora o broju zaposlenih u gradskoj upravi?!

On je upitao gradonačelnika kakvo povećanje obima poslova je uzrokovalo toliko drastično povećanje zaposlenih (rast zaposlenih od oko 25%).

„Da bismo otklonili spekulacije ili ih potvrdili kao činjenice, kao odbornik u Skupštini Grada Banjaluka, postavio sam odborničko pitanje gradonačelniku u kojem sam tražio da mi dostavi ukupan broj zaposlenih u Gradskoj upravi i to podijeljenih na kategorije: zaposleni na neodređeno vrijeme, zaposleni na određeno vrijeme, angažovani po ugovoru o djelu“, kaže Кondić i dodaje:

„Кao što sam i očekivao, nakon poslovničkog roka od 15 dana, odgovor nisam dobio.“

Кondić je podsjetio da je jedno od ključnih predizbornih obećanja gradonačelnika Draška Stanivukovića bio transparentan rad Gradske uprave,
te je, kako kaže, iz tog razloga postavio ovo odborničko pitanje kako bismo ostvarili tu transparentnost.

„Prema poslovniku o radu Skupštine, postoji mogućnost za dodatnih 15 dana ukoliko je potrebno utvrditi više činjenica ili sačiniti složeniju analizu. Ali poznajući situaciju u Gradu, te činjenicu da bi službe trebale da imaju elektronsku evidenciju o broju zaposlenih, a ne da ih broje ručno, pretpostavljam da odgovor na ovo pitanje neću dobiti ni nakon dodatnih 15 dana“ kaže Кondić.

Кondić ističe da je jasno da je gradonačelnik prešao preko svog ključnog obećanja o transparentnosti, ali napominje da će ga uvijek na to podsjećati, jer je to bilo zajedničko obećanje građanima u kampanji 2020. godine.

„Takođe, napominjem i da sajt Grada odavno nije ažuriran po pitanju zaposlenih i njihovih stručnih kvalifikacija. Gradonačelnik očigledno
namjerno skriva broj zaposlenih i novoprimljenih radnika od očiju javnosti“, ističe Кondić.

Кondić je pozvao gradonačelnika da odgovori na njegovo pitanje, te podsjetio da ima rok od još 15 dana da razuvjeri javnost i pruži traženi odgovor!

(BN)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Da

29.07.2023 18:48

Kad je došao sve je popisao i njihova zanimanja. Poslije nije nikig popisivao a interesantno bi bilo vidjeti jer mnoge zanima bez obzira koja stranka je na vlasti da li se isključivo ovi sa privatnim fakultetima guraju kroz partijijske strukture

ODGOVORITE
Name

maki

29.07.2023 18:50

A ovi sto primaju platu a ne dolaze na posao u vladi ...imali sta , ili su zlatne ribice vec zaboravile obecanje dispecara u obliku prmjera , da ce biti spisak ? ono , samo pitam . I ovo treba pitati non stop ...gradsku upravu , koliko , cega i za kolikoo novca , NASEG , rade isti

ODGOVORITE
Name

Sramno

29.07.2023 18:59

Sramota je da se spisak zaposlenih ne ažurira više od dvije godine. Čak na spisku drže ljude koji su preminuli. O mnogima čija su imena takođe na spisku, a koji su davno otišli ili penzionisani da se i ne govori. Zato nema imena novoprimljenih. Radna mjesta uz imena zaposlenih u većini slučajeva nemaju "veze s vezom". Zaista sramno. Glavno da nam kad otvorimo sajt "iskače" Transparentna gradska uprava, koja to nije već više od dvije godine. Bolje bi bilo da izbrišu potpuno taj modul.

ODGOVORITE
Name

Mnogo

29.07.2023 19:05

Mnogo on skriva. Npr. pompezno najavljivana Građanska patrola (cilj da se prijave nepravilnosti koje građani uoče), takođe neažurna. Prijavite nepropisno sanirane prekope javnih površina (na koje se rasipaju ogromne pare) i ništa, nema reakcije. Prijavite uništavanje zelenih površina, opet ništa, polomljene nadstrešnice, opet ništa, jednostavno ćute i uopšte ne reaguju. Pitanje je šta rade jnspekcija i komunalna policija.

ODGOVORITE
Name

re mnogo

30.07.2023 11:44

Ne rade ništa.Mjenjaju regulacione planove preko noći da pogoduju tajkunima(po našem,lopovima).Na prijave ne reaguju,i ako reaguju, kasno.Vjerovatno su i naprimali mufljuze sa sumnjivim diplomama ,preko veze....

Name

Haso

29.07.2023 19:25

On je prije izbora najavio " reformu javne uprave" , rekao je da prema procjenama u gradskoj upravi postoji višak od 200 zaposlenika .Šta je bilo ? Mladjani cirkusaner primio još 200 džabalebaroša sličnih njemu.

ODGOVORITE
Name

Re

29.07.2023 22:31

Što reče neko u komentaru: nikad više Draškić. Jednom si me prevario, moj glas više nikada nećeš dobiti.

Name

Haso re Mrki

29.07.2023 22:37

Ima djece koja su završila državni pravni faks.Koja su čestita i poštena.Veseo i zdrav bio dobri kume.

Name

Mane

29.07.2023 23:26

Jao Kondicu dusebriznice dati nije bilo njega nikad nebi ni bio odbornik.Date sefica ne savjetuje.

Name

Д

29.07.2023 21:58

Има запослених колико хоћеш а градоначелник и незна косу и коих је запослио

ODGOVORITE
Name

Gandaf

29.07.2023 23:18

Volio bih samo znati sta radi njih hiljadu, jest ih Drasko pozaposljavao svaka mu cast.

ODGOVORITE
Name

Remi

30.07.2023 06:44

U KAMPANJI ZA MJESTO NA KOM JE SADA SJECAM SE KAKO JE GOVORIO, NA TRGU JAVNO CE BITI OBJAVLJEN SVAKI KONKURS I IMENA SVIH PRIMLJENIH RADNIKA. LUD JE MOGAO U TO PVJEROVATI.

ODGOVORITE