Увијек ћемо подржавати договор три народа и Дејтонски споразум

"Србија подржава Дејтонски мировни споразум. Све што је договорено у Дејтону, све што је договор три народа у БиХ и што је у складу са Дејтонским споразумом, ми ћемо да подржимо", рекао је предсједник Србије Александар Вучић.

Србија 29.07.2023 | 12:45
Увијек ћемо подржавати договор три народа и Дејтонски споразум

Предсједник Вучић је поручио да је Република Српска стварана вољом и жељом српског народа на територији БиХ, који је у једном тренутку желио да остане да живи у Југославији, а затим и да оформи свој ентитет у ком би могао слободно да се осјећа, да баштини своје право и држи се Дејтонског мировног споразума.

"Србија подржава Дејтонски мировни споразум. Ми ћемо увијек да подржимо све што је договорено у Дејтону, све што је договор три народа у БиХ и што је у складу са Дејтонским споразумом", нагласио је Вучић.

Вучић је потврдио да ће ићи на обиљежавање Дана сјећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији "Олуја" које ћw бити одржано у Приједору.

"Да, идемо да обиљежавамо тежак и ужасан злочин какав је било етничко чишћење српског народа из Хрватске или доброг дијела тадашње Републике Српске Крајине и не мислим да тога треба да се стидимо", рекао је Вучић гостујући на ТВ Прва.

Он је истакао да би тога требало да се стиде они који су то крили и који нису о томе смјели да говоре.

"Ми тиме можемо да се поносимо, као и тиме што смо увијек спремни да говоримо о злочинима које су наши појединци починили јер мислим да је то љековито за једно друштво и за један народ. Озбиљни историјски народи тако томе приступају. Плашим се да док неко не буде желио да чује и Србе, да ћемо тешко моћи да дођемо до озбиљнијег помирења. Ми смо спремни да их саслушамо, да их чујемо и разумемо патњу и Бошњака и свих других народа", закључио је Вучић.

Вучић је рекао да ће 3. августа читав дан бити у Републици Српској, гдје ће и преноћити, а да ће 4. августа имати сусрете са руководством Српске.

"Надам се да ћу моћи да одем, запалим свијећу и положим цвијет на Петровачку цесту, а не знам да ли ћу стићи до манастира Рмањ, тешко", навео је Вучић.

Подсјећамо, обиљежавање Дана сјећања на све страдале и прогнане Србе у хрватској оружаној акцији "Олуја" биће одржано у Приједору 4. августа, што је први пут на територији Републике Српске.

(БН) Фото: Принтсцреен ТВ Прва

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

није него

29.07.2023 13:15

Нисам још чуо,да је неко од БХ,политичара изјавио,да подржава суверенитет и територијални интегритет Србије.А волео би да то чујем?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Те није него

29.07.2023 16:29

То никада није ни било спорно. Границе СЛО, хр, бих су за слобин режим, за нас, биле спорне. За режим у Москви су границе укр спорне и још неких тако земаља. Сви други поштују границе и Русије и Србије.

Name

Знас одговор

29.07.2023 17:08

Политицари БиХ се не баве територијом и унутрасњим уредјењем сусједних дрзава, а политика Београда и Загреба стално ровари по БиХ. 30 година од рата и јос увијек не одустају од подјеле БиХ, ал не иде па не иде ;-)

Name

Ре за Знаш одговор

29.07.2023 19:40

У ком смислу политика Београда и Загреба ровари 30 година по БиХ!? Јели роваре по том што желе да сва три народа буду равноправни! Ако тако мислиш онда си тешки шовиниста који толико мрзи друга два народа да њихову борбу за равноправност сматра роварењем!

Name

Стојко

29.07.2023 23:55

Па прво да се и у Србији народи мало договоре...Као и овдје... Зар не би тако било поштено?

Name

бенито

30.07.2023 09:27

Де ба врхунац цинизма и хипокризије! На крају и није ми ни битно ста он мисли, у БХ у кој ја зивим ни његово ни Милановицемо мисљење није ни по цему релеванто! Имамо своје Цовица и Додика па да су најгори !!!

Name

Молим

29.07.2023 14:29

Који договор?

ОДГОВОРИТЕ
Name

И У ГЛИНИ ,

29.07.2023 15:36

И У САРАЈЕВУ СИ "ПОДРЖАВАО ДОГОВОР"!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

И у глини ре

29.07.2023 16:29

Е ово си добро рекао.

Name

БОБ РОЦК

29.07.2023 18:25

АЛ ТРИ НАРОДА НЕ МОГУ ДА СЕ ДОГОВОРЕ, ОСИМ У ЛОПОВЛУКУ, А ДЕЈТОН, НИШТА СЕ НЕ ПИТАЈУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не знају или неће договор!

30.07.2023 09:30

Јес, и немогу се договорити водје три народа а народ Обицни се договара сарадјује контактира имају исте проблеме како зивити боље сто је очито видљиво. Не иде нормално посље Дејтона и то за 30 година владавине се боре за своју фотељу не у име бољитка свију.

Name

Рс

30.07.2023 02:31

Фукаро .да ли треба да те молимо..окани се висе нас и не дизите висе тензије....градјани српске купе годисње хиљаду станова по Србији. А ти као улазес у, Српску

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

30.07.2023 16:26

Цисти смеце у своме двористу брацо па ода погледај тудје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крис

30.07.2023 22:52

Довољно је да не послусате лази овог насег лактасенка из Рс онда неце бити никаквих проблема за србе у Рс. Овако вас васи савјетници само лазу.

ОДГОВОРИТЕ