Uvijek ćemo podržavati dogovor tri naroda i Dejtonski sporazum

"Srbija podržava Dejtonski mirovni sporazum. Sve što je dogovoreno u Dejtonu, sve što je dogovor tri naroda u BiH i što je u skladu sa Dejtonskim sporazumom, mi ćemo da podržimo", rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija 29.07.2023 | 12:45
Uvijek ćemo podržavati dogovor tri naroda i Dejtonski sporazum

Predsjednik Vučić je poručio da je Republika Srpska stvarana voljom i željom srpskog naroda na teritoriji BiH, koji je u jednom trenutku želio da ostane da živi u Jugoslaviji, a zatim i da oformi svoj entitet u kom bi mogao slobodno da se osjeća, da baštini svoje pravo i drži se Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"Srbija podržava Dejtonski mirovni sporazum. Mi ćemo uvijek da podržimo sve što je dogovoreno u Dejtonu, sve što je dogovor tri naroda u BiH i što je u skladu sa Dejtonskim sporazumom", naglasio je Vučić.

Vučić je potvrdio da će ići na obilježavanje Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji "Oluja" koje ćw biti održano u Prijedoru.

"Da, idemo da obilježavamo težak i užasan zločin kakav je bilo etničko čišćenje srpskog naroda iz Hrvatske ili dobrog dijela tadašnje Republike Srpske Кrajine i ne mislim da toga treba da se stidimo", rekao je Vučić gostujući na TV Prva.

On je istakao da bi toga trebalo da se stide oni koji su to krili i koji nisu o tome smjeli da govore.

"Mi time možemo da se ponosimo, kao i time što smo uvijek spremni da govorimo o zločinima koje su naši pojedinci počinili jer mislim da je to ljekovito za jedno društvo i za jedan narod. Ozbiljni istorijski narodi tako tome pristupaju. Plašim se da dok neko ne bude želio da čuje i Srbe, da ćemo teško moći da dođemo do ozbiljnijeg pomirenja. Mi smo spremni da ih saslušamo, da ih čujemo i razumemo patnju i Bošnjaka i svih drugih naroda", zaključio je Vučić.

Vučić je rekao da će 3. avgusta čitav dan biti u Republici Srpskoj, gdje će i prenoćiti, a da će 4. avgusta imati susrete sa rukovodstvom Srpske.

"Nadam se da ću moći da odem, zapalim svijeću i položim cvijet na Petrovačku cestu, a ne znam da li ću stići do manastira Rmanj, teško", naveo je Vučić.

Podsjećamo, obilježavanje Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u hrvatskoj oružanoj akciji "Oluja" biće održano u Prijedoru 4. avgusta, što je prvi put na teritoriji Republike Srpske.

(BN) Foto: Printscreen TV Prva

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

nije nego

29.07.2023 13:15

Nisam još čuo,da je neko od BH,političara izjavio,da podržava suverenitet i teritorijalni integritet Srbije.A voleo bi da to čujem?

ODGOVORITE
Name

Te nije nego

29.07.2023 16:29

To nikada nije ni bilo sporno. Granice SLO, hr, bih su za slobin režim, za nas, bile sporne. Za režim u Moskvi su granice ukr sporne i još nekih tako zemalja. Svi drugi poštuju granice i Rusije i Srbije.

Name

Znas odgovor

29.07.2023 17:08

Politicari BiH se ne bave teritorijom i unutrasnjim uredjenjem susjednih drzava, a politika Beograda i Zagreba stalno rovari po BiH. 30 godina od rata i jos uvijek ne odustaju od podjele BiH, al ne ide pa ne ide ;-)

Name

Re za Znaš odgovor

29.07.2023 19:40

U kom smislu politika Beograda i Zagreba rovari 30 godina po BiH!? Jeli rovare po tom što žele da sva tri naroda budu ravnopravni! Ako tako misliš onda si teški šovinista koji toliko mrzi druga dva naroda da njihovu borbu za ravnopravnost smatra rovarenjem!

Name

Stojko

29.07.2023 23:55

Pa prvo da se i u Srbiji narodi malo dogovore...Kao i ovdje... Zar ne bi tako bilo pošteno?

Name

benito

30.07.2023 09:27

De ba vrhunac cinizma i hipokrizije! Na kraju i nije mi ni bitno sta on misli, u BH u koj ja zivim ni njegovo ni Milanovicemo misljenje nije ni po cemu relevanto! Imamo svoje Covica i Dodika pa da su najgori !!!

Name

Молим

29.07.2023 14:29

Који договор?

ODGOVORITE
Name

I U GLINI ,

29.07.2023 15:36

I U SARAJEVU SI "PODRŽAVAO DOGOVOR"!!!

ODGOVORITE
Name

I u glini re

29.07.2023 16:29

E ovo si dobro rekao.

Name

BOB ROCK

29.07.2023 18:25

AL TRI NARODA NE MOGU DA SE DOGOVORE, OSIM U LOPOVLUKU, A DEJTON, NIŠTA SE NE PITAJU

ODGOVORITE
Name

Ne znaju ili neće dogovor!

30.07.2023 09:30

Jes, i nemogu se dogovoriti vodje tri naroda a narod Obicni se dogovara saradjuje kontaktira imaju iste probleme kako ziviti bolje sto je očito vidljivo. Ne ide normalno poslje Dejtona i to za 30 godina vladavine se bore za svoju fotelju ne u ime boljitka sviju.

Name

Rs

30.07.2023 02:31

Fukaro .da li treba da te molimo..okani se vise nas i ne dizite vise tenzije....gradjani srpske kupe godisnje hiljadu stanova po Srbiji. A ti kao ulazes u, Srpsku

ODGOVORITE
Name

hm

30.07.2023 16:26

Cisti smece u svome dvoristu braco pa oda pogledaj tudje.

ODGOVORITE
Name

Kris

30.07.2023 22:52

Dovoljno je da ne poslusate lazi ovog naseg laktasenka iz Rs onda nece biti nikakvih problema za srbe u Rs. Ovako vas vasi savjetnici samo lazu.

ODGOVORITE