Мјештани протестују, Краљевић јасан - радови иду даље!

Мјештани села Горњи Залуковик тврде да радови на „Игриштима“ нису обустављени и да ће данас изаћи на нове протесте, иако је из Олимпијског центра „Јахорина“ недавно саопштено да су због незадовољства мјештана блокирали пројекат вриједан више од 50 милиона марака.

Република Српска 28.07.2023 | 09:02
Мјештани протестују, Краљевић јасан - радови иду даље!

Мјештани поменутог села су блокирали пут тражећи да им се након завршетка радова на ски центру „Игришта“, асфалтира свега два километра пута, јер се та траса користи за извођење радова на поменутом ски центру.

Поручили су да је то једини пут до њихових кућа, те да би његовим уништавањем били одсјечени од остатка свијета.

"Не одустајемо. Могу радити шта год хоће. Могу нас хапсити, али морају нас пустити. Кад нас пусте овдје смо. Могу пријаве писати. Није проблем. Нећемо се тући, јачи су од нас. Они имају оружје. Ми имамо свој начин. Сви ћемо лећи овде. Нема пролаза", рекао је Љубинко Милаковић, становник Горњег Залуковика.

Милаковић свједочи да би мјештани остали без јединог пута уколико би постојећи био уништен.

„На који начин су они то планирали то нико не зна јер са народом нико није обавио разговор, нити је понудио било какву погодбу. Начелник Власенице, Мићо Краљевић је био уговорио састанак са мјештанима, па се није појавио на том састанку“, рекао је Милаковић.

Из ОЦ Јахорина су се раније огласили казавши да им је јасна забринутост мјесног становништва, али да је асфалтирање пута у надлежности локалне самоуправе, а не Олимпијског центра.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић поручио је данас за Срну да нико не може зауставити изградњу ски-центра "Игришта" који ће, како је истакао, бити отворен у новембру ове године.

Краљевић је подсјетио да је група људи протеклих дана изашла на путни појас који припада општини Власеница с циљем да се заустави изградња водовода, односно водоснабдијевање са изворишта ријеке Јадар.

Он је истакао да је општина Власеница у договру са Олимпијским центром обавила разговоре са свим лицима кроз чије парцеле пролази водовод, те да су потписали уговоре код нотара и договорили да ће све оно што у путном појасу буде урађено бити надокнађено, а комплетан пут бити асфалтиран.

За ски центар „Игришта“ путем јавних набавки расписано је и уговорено преко 55 милиона КМ иако је ОЦ „Јахорина“ првобитно најављивао да ће у тај ски центар до краја 2024. године уложити 32 милиона марака.

Предсједник Надзорног одбора ОЦ „Јахорина“ Недјељко Елек је рекао да су трошкови порасли јер је ОЦ наводно морао на себе преузети трошкове које општина Власеница није била у стању да исплати.

(БН/Срна) Фото: БН

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Србо

28.07.2023 07:36

Људи треба да једном схвате да немогу ништа да ураде ако Додик стои иза тога , Јахорина је толико пара однијела за ове године а шта приказују и шта ми као народ имамо око тога осим дуга , ево и у Приједору шта Руфи ради, нигдје нема ни градоначелника, само ћуте и моле бога да остану на тим позицијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

28.07.2023 11:39

То је узурпатор Републике Српске,све је заробио а Републику третира као своје власниство и игра се са народом ал боље нису ни заслузили ,тацније сами сте га изабрарали

Name

Трошкови

28.07.2023 07:46

Предсједник Надзорног одбора ОЦ „Јахорина“ Недјељко Елек је рекао да су трошкови порасли јер је сабор Елека био о трошку ОЦ Јахорина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕЛЕК ,ЉЕВЊАЈИЋ и ПЕТРОВИЋ

28.07.2023 12:41

Екипа која је до сада на тендерима украла минимум 50 милиона. Да ли вас је стид Ћулуме,Кајганићу, Каране?

Name

Јаффа

28.07.2023 08:10

Е, јесу и неки ти мјештани. Не дају елити да се још бахати и богати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.07.2023 08:49

Хе, хе, управо тако... како казе Грумф из Алан Форда:"Сиротиња стално гундја, а богати суте и трпе."

Name

Борац

28.07.2023 09:42

Бране своја огњишта од Дусмана Додика,где Патријарх,да застити народ,иза овог стоји Дусмана Додик,своја огњишта морају напустити због Додика, Патријарх цути,а казе за Сиптаре да дирају Србе,ко овдје Србе исељава,КО,да се не лаземо,озрену,

Name

16wеком

28.07.2023 10:56

да би се добио тендер цијене су повољне а да ли је и један завршен на вријеме и са договонем роком увијек додатни трошкови ,,џепарина,, лов у мутном све ко бајаги поштено

Name

ех, мој драги Борац

29.07.2023 08:46

Народ нико никада није ститио. Народ је увек био ту да стити њих а не обратно. Знас оно.Није исто кад казес,дај (фигуративно)Попе руку и ево Попе руку.

Name

О55

28.07.2023 08:53

Главни активиста је Милан Деуриц,велики пријатељ Петра Ђокица јер су за вријеме рата били у црвеном крсту и краали помоц о цему говори кривјцна пријава проти Деурица коју је тада стопирао тадас њи недоврсени правник СДС Голојанин,.без правосудног....Ову активност такодје свесредно подтзавају Милици јер Рајко патолоски мрзи Власеницу а тим путем 1992 хтио је заобици Власеницу па је лројекат запоцет преко Заклопаце ,Заградја и Хан пијеска,те је априла 1992 отцијепио опастну Милице и сви су побјегли из Влазењце,О томе свједоце ивицњци од Заклопаце,јединог муслиманског села на том путу....,до Горњег залуковика и даље, према Хан пијеску.Такодје спонзор тог окупљања је Ацо Ђуриц СДС Власеница који себе види као будуцег нацелника Власенице а брат му је у Хан пијеску Бобан...и могло би се јос много писати,али сустина није оно сро се приказује вец удар наразвој Власенице а и нацелника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.07.2023 10:02

Хасхана Горане болан опет булазнис, једно једино зло је зна се ко..И његова сељадурија, није знао гдје је Власеница док се није заратило

Name

Ре

28.07.2023 10:58

Милан Деурић је јајара продужена рука Рајкова јер Роса ,главно зло у Бокситу,правник,ојадила је хиљаде људи избацујући их на улицу противзаконито по Рајковом налогу,а у то вријеме и Вишковић је био десна рука Рајкова.Ђокић чим га неко потјера он дође и крије се у селу код друга Милана,тако је било и скоро.Према томе суштина је друга,то је ,ту је и Жељко Ђурић,Вишковићев шеф кабинета , из Милића ,викендица на том потезу у Заклопачи,а "мудро" ћуте....Томислав Савкић на почетку 1992 предсједник СДС,побјегао у априлу за Милиће по Рајковомн налогу,,.То је та ј сплет околности...

Name

Несретнице Горане

28.07.2023 15:42

Горане попиј несто и лези спавај! Није то здраво сто радис од себе.

Name

Веља

28.07.2023 10:16

Јесу ли и ово неки лазни еколози као сто су у Србиј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оли

28.07.2023 11:04

Који скијаски центри снијега нема ни центрима изнад 1500 м нигдје у свијету,бацају паре а народ гладан ко це долазити на наса брда,смијурија🤢

Name

Мицо

28.07.2023 10:31

Среди тај пут људима како треба и свима добро , бог гледа све тако да знас а знас сигурно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Циркус

28.07.2023 11:15

ГЛавни покретачи протеста Милан Деурић и жена му Роса. Они су сад као нека љута опозиција у Власеници а читав живот на платном списку Дукића. Сви ти кадровници Рајка Дукића има ли су задатак па раде против Власенице и свих позитивних пројеката у Власеници, зна се добро који су то кадрови, свима је њима Рајкан омогућио добар живот добре плате станове по Бг и НС. Кад их је изградио као људе они су тада напуштали и Боксит и Рајка.Вазда у фотељама и на масним платамапа тако и сад за потребе опозиције у Власеници хоће да се покушају уградити још за неку привлиегију и ситни ћар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

28.07.2023 12:25

Одличан коментар прочитао си ми мисли Дукара је вазда имао своје шпијуне који све оно што виде да је нормално у Власеници одмах њему то рекну и он дејствује моментално. Роса Деурић је Дукићева најближа јараница била 50 година и нико у Бокситу из Власеница није могао радити док она не одобри. Што се тиче ове приче да начелник није хтио примити на разоговр qуде из Горњег Залуковика нија тачна начелник је позвао те људе да се дговоре био је ту али они су прије тога дигли овај циркус зовнули медије и онда након тога би на преговоре па разговори у општини су и требали бити да до ових пороблема не дође. Изгледа да је некоме у интересу било да ипак дође до проблема до прашине и свега овог што се дешава да Власеница не силази са дневника у пола осам постајемо познати само по проблемима

Name

СРБ ин

28.07.2023 11:59

Опет Мићо и његова сељадурија, покусавају да преведу народ ,зедан прекк воде. Треба тог полуписменог конобара мотком најурити тамо одакле је до рата,у Власеницу, само на вашар долазио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

михаил

28.07.2023 12:12

Гледајте "ДРОТА" ,како се раскорачио.Сила си момче кад си у униформи.Додји мамицу тину пичку јебем.( ово су једине српске речи са којима се може парирати насиљу институција над градјанима.Ово је " жељезни кавез", о коме је писао творац социологије Макс Wебwр)Нека Дротина остави поруку где да се надјемо али сам да додје)

ОДГОВОРИТЕ