Укинута ванредна ситуација у Шамцу

На подручју општине Шамац укинута је ванредна ситуација проузрокована елементарном непогодом - олујним вјетром и јаком кишом, потврђено је из општинског Штаба за ванредне ситуације.

Република Српска 27.07.2023 | 22:11
Укинута ванредна ситуација у Шамцу

На сједници Штаба је закључено да су стечени услови за доношење Одлуке о укидању ванредне ситуације, узимајући у обзир тренутно стање на терену

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић рекао је да сада улазе у другу фазу која се односи на санирање штете, те да је данас на састанку са представницима заједница етажних власника договорили подршка и помоћ општине при санацији штете на кровној конструкцији стамбених објеката.

– Средства за ове намјене биће обезбијеђена из буџета општине и путем донаторских средстава – навео је Милићевић.

Он је подсјетио да су радници предузећа Слободна зона и Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Шамац и данас радили на уређењу и санацији објеката и градског парка.

– Када је у питању санација објеката у власништву општине Шамац, завршени су радови на дому културе у Обудовцу, ватрогасном дому у Обудовцу и обданишту у Шамцу, а наредних дана биће настављени радови на санацији преосталих објеката – рекао је Милићевић.

(алоонлине.ба) Фото: БН

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Питам

28.07.2023 05:47

Када ће те санирати ситуацију у Новој форми да радници добију уплате за пио и остваре право на пензију?

ОДГОВОРИТЕ