Ове године без Пантелинских свечаности

Због низа проблема изазваних природним недаћама - од изузетно кишног прољећа које је оставило катастрофалне посљедице на принос пшенице, појаве и ширења афричке куге свиња, што ће вјероватно довести до потпуног уништења сточног фонда свиња до недавног олујног невремена које је нанијело огромну штету на пољопривредним усјевима и стамбено-пословним објектима, Град Бијељина ће ове године скромно обиљежити Дан Светог Пантелејмона – Пантелино.

Република Српска 27.07.2023 | 20:53
Ове године без Пантелинских свечаности

Сматрајући да је одржавање свечаности неприлично за више него тешке прилике у којима се нашла Семберија, одлучено је да планирани културно-забавни догађаји буду отказани, а сва расположива средства намијењена за организацију Пантелинских свечаности биће усмјерена за сузбијање афричке куге свиња, односно, санирање посљедица невремена.

Како би дан посвећен заштитнику Бијељине био достојанствено обиљежен, на Дан Светог Пантелејмона биће одржана богослужења у цркви Светог Пантелејмона (у Улици Стефана Дечанског од 9.00 часова) и у цркви Светог Ђорђа (у 18.00 часова), као и литија (од 18.30 часова) од цркве Светог Ђорђа до платоа испред Градске управе, гдје ће бити ломљен славски колач (у 19.00 часова).

Градска управа позива грађане да присуствују богослужењима и учествују у славској литији, како бисмо показали саборност и јединство.

(БН) Фото: БН

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

маја

27.07.2023 21:04

Хвала Богу коначно неко паметан и мудар на челу града.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драскицеви свједоци

28.07.2023 10:00

Пријатно кад навалите на сендвиц!

Name

А вашар?

27.07.2023 21:19

Неће ваљда без вашара проћи. Гдје ће мо са гостима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луле

27.07.2023 22:57

Браво љубиша! Напокон и један домаћин у политици РС. Браво!

Name

А

27.07.2023 23:59

под хитно да се нас градонацелник јави код психијатра несто са њим није уреду,умјесто да је отисао на одмор на неку егзотицну дестинацију са љ убавницом или да себи набави нови мерцедес како раде остали бх политицари он до гусе у блату вади најлон,бори се за семберске домацине да савладамо ове недаце сто је изазвала природа а богами и ови наси властодрсци .ЉУБИСА легендо брзо це ти овај народ окренути ледја овдје се само гледа лицни интерес .зиви били па видјели ????

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЈНА

28.07.2023 08:47

овако је почео и први човјек из суседне државе, тако је и он спашавао дјецу из сњежних метова, баке преводио преко улица, бринуо о пензионерима и док им није мазнуо пензионерски фонд, волио се са навијачима - месарима, бринуо бригу за све и свашта, а сад погледајте тог истог човека како је " силан и моћан" а како је народ постао сироче без куће и кућишта па се стално нешто шета по улицама , ал човек је недодирљив , зато су бољи они који воде љубавнице на скупе дестинације , јер кад политичар викне ; " неће нико да бије овај народ" , знај народе да ћеш зихер шетати.

Name

Рајна:РЕ

28.07.2023 12:29

Ух колико си у праву боли. Дуго не процитах бољи коментар. Демагогија царује, лаз узнапредовала. народ оглувио, дјеца силна, пензоси смрде и ћуте, просвијетљени марширају али немају народ метастазирани и купљени иза себе. Али само шетати мора сванути једном. Сад је показао и ципелице од 900 франака. Аферим.

Name

Љубиса

28.07.2023 12:33

Греска јер живот не смије стати, обичаји, традиција, дијаспора која планира долазак у родни крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Св Пантелејмон заститник

30.07.2023 08:04

Памти народ кроз векове и горе дане али се постовао светац заститник и традиција.Мислим да је одлука политизована и веома погресна.

ОДГОВОРИТЕ