Ove godine bez Pantelinskih svečanosti

Zbog niza problema izazvanih prirodnim nedaćama - od izuzetno kišnog proljeća koje je ostavilo katastrofalne posljedice na prinos pšenice, pojave i širenja afričke kuge svinja, što će vjerovatno dovesti do potpunog uništenja stočnog fonda svinja do nedavnog olujnog nevremena koje je nanijelo ogromnu štetu na poljoprivrednim usjevima i stambeno-poslovnim objektima, Grad Bijeljina će ove godine skromno obilježiti Dan Svetog Pantelejmona – Pantelino.

Republika Srpska 27.07.2023 | 20:53
Ove godine bez Pantelinskih svečanosti

Smatrajući da je održavanje svečanosti neprilično za više nego teške prilike u kojima se našla Semberija, odlučeno je da planirani kulturno-zabavni događaji budu otkazani, a sva raspoloživa sredstva namijenjena za organizaciju Pantelinskih svečanosti biće usmjerena za suzbijanje afričke kuge svinja, odnosno, saniranje posljedica nevremena.

Kako bi dan posvećen zaštitniku Bijeljine bio dostojanstveno obilježen, na Dan Svetog Pantelejmona biće održana bogosluženja u crkvi Svetog Pantelejmona (u Ulici Stefana Dečanskog od 9.00 časova) i u crkvi Svetog Đorđa (u 18.00 časova), kao i litija (od 18.30 časova) od crkve Svetog Đorđa do platoa ispred Gradske uprave, gdje će biti lomljen slavski kolač (u 19.00 časova).

Gradska uprava poziva građane da prisustvuju bogosluženjima i učestvuju u slavskoj litiji, kako bismo pokazali sabornost i jedinstvo.

(BN) Foto: BN

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

maja

27.07.2023 21:04

Hvala Bogu konačno neko pametan i mudar na čelu grada.

ODGOVORITE
Name

Draskicevi svjedoci

28.07.2023 10:00

Prijatno kad navalite na sendvic!

Name

A vašar?

27.07.2023 21:19

Neće valjda bez vašara proći. Gdje će mo sa gostima?

ODGOVORITE
Name

Lule

27.07.2023 22:57

Bravo ljubiša! Napokon i jedan domaćin u politici RS. Bravo!

Name

A

27.07.2023 23:59

pod hitno da se nas gradonacelnik javi kod psihijatra nesto sa njim nije uredu,umjesto da je otisao na odmor na neku egzoticnu destinaciju sa lj ubavnicom ili da sebi nabavi novi mercedes kako rade ostali bh politicari on do guse u blatu vadi najlon,bori se za semberske domacine da savladamo ove nedace sto je izazvala priroda a bogami i ovi nasi vlastodrsci .LJUBISA legendo brzo ce ti ovaj narod okrenuti ledja ovdje se samo gleda licni interes .zivi bili pa vidjeli ????

ODGOVORITE
Name

RAJNA

28.07.2023 08:47

ovako je počeo i prvi čovjek iz susedne države, tako je i on spašavao djecu iz snježnih metova, bake prevodio preko ulica, brinuo o penzionerima i dok im nije maznuo penzionerski fond, volio se sa navijačima - mesarima, brinuo brigu za sve i svašta, a sad pogledajte tog istog čoveka kako je " silan i moćan" a kako je narod postao siroče bez kuće i kućišta pa se stalno nešto šeta po ulicama , al čovek je nedodirljiv , zato su bolji oni koji vode ljubavnice na skupe destinacije , jer kad političar vikne ; " neće niko da bije ovaj narod" , znaj narode da ćeš ziher šetati.

Name

Rajna:RE

28.07.2023 12:29

Uh koliko si u pravu boli. Dugo ne procitah bolji komentar. Demagogija caruje, laz uznapredovala. narod ogluvio, djeca silna, penzosi smrde i ćute, prosvijetljeni marširaju ali nemaju narod metastazirani i kupljeni iza sebe. Ali samo šetati mora svanuti jednom. Sad je pokazao i cipelice od 900 franaka. Aferim.

Name

Ljubisa

28.07.2023 12:33

Greska jer život ne smije stati, običaji, tradicija, dijaspora koja planira dolazak u rodni kraj.

ODGOVORITE
Name

Sv Pantelejmon zastitnik

30.07.2023 08:04

Pamti narod kroz vekove i gore dane ali se postovao svetac zastitnik i tradicija.Mislim da je odluka politizovana i veoma pogresna.

ODGOVORITE