Владе Српске и Србије заједно о свињској куги

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић изјавио је да је афричка куга свиња тема број један и за ресорно министарство тренутно најактуелније питање које ће бити разматрано на заједничкој сједници влада Србије и Републике Српске како би "болест покушали што боље каналисати у смислу заједничких активности и мјера".

Република Српска 27.07.2023 | 16:15
Владе Српске и Србије заједно о свињској куги

- Апсолутно је тешко контролисати ширење болести. У Србији су због појаве афричке куге свиња ангажовани војска и војни ветеринари и важно нам је све што у овом моменту може помоћи као позитивна пракса или било какав други вид помоћи да се са овом пошасти боримо, да покушамо сачувати сточни фонд и свињогојство у Републици Српској - рекао је Минић за Срну.

Он је додао да је Србија неко ко је озбиљан у сваком погледу, па и када је у питању болест афричке куге свиња.

- Све што је везано за Министарство пољопривреде ми са Србијом имамо готово на дневном нивоу изузетно добру сарадњу и размјењујемо информације - истакао је Минић.

Према његовим ријечима, заједнички пројекти односе се и на противградну превентиву и средстава која су реализована у Подрињу и претежно завршена када је у питању одбрана од градоносних облака.

- У ресору који предводим биће сигурно и додатних тема и ми се припремамо за заједничку сједницу и размјењујемо информације - навео је Минић.

Заједничка сједница влада Републике Српске и Србије требало би да буде одржана 4. августа у Бањалуци. 

(Срна) Фото: БН

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Гарy

27.07.2023 16:35

Дзаба вам сједница Србија висе пара не даје. Преварени су око аутопута итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

28.07.2023 08:39

Зар то није договарао додиг са милановицем,неки дан? Или је само исао по налог и да неста превуце.

Name

СТАТИСТИЦАР

27.07.2023 16:41

СЈЕТИЛА СЕ МАРА КУДЕЉЕ УОЦИ СВЕТЕ НЕДЈЕЉЕ.МЈЕСЕЦ ДАНА СЕМБЕРИЈА СЕ БОРИ СА КУГОМ,УНИСТЕНА СВА ГОТОВО СВИЊАРСКА ГАЗДИНСТВА,МИНИЦ ЈЕ ДОЛАXИО 2 ПУТА У БИЈЕЉИНУ,СЕНЛУЦИО У ОДБОРУ СНСД,ДРУГИ ПУТ ДОСАО ,НЕКАКО ОБЕЦАО ДА СЕ АНГАЗУЈЕ РЕПУБЛИЦКИ ВЕТЕРИНАРСКИ СТАБ,ЈЕДВА СУ ЦЕКАЛИ ДА ОСТАНЕ ЗАРАЗА САМО У БИЈЕЉИНИ КАКО БИ ОКРИВИЛИ ЉУБИСУ ПЕТРОВИЦА,КОЈИ ЈЕ ЈЕДИНО БИО ЦИЈЕЛО ВРИЈЕМЕ У СТАБУ И СА НАРОДОМ,КАД СЕ ПРОСИРИЛО ПО ЦИЈЕЛОЈ РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ ВИ СЕ СЈЕТИЛИ ДА РАЗГОВАРАТЕ СА СРБИЈОМ КАКО ЗАУСТАВИТИ ЗАРАЗУ.КО ЦЕ ОДГОВАРАТИ ЗА УВЕЗЕНЕ СВИЊЕ КОЈЕ СУ БИЛЕ ЗАРАЗЕНЕ,КО ЦЕ ОДГОВАРАТИ СТО СЕ РЕПУБЛИЦКИ СРАБ НИЈЕ НА ВРИЈЕМЕ АНГАЗОВАО.ЗНАТЕ ЗА ИЗБОРЕ ИЦИ ОД СЕКА ДО СЕКА И ТРАЗИТИ ГЛАСОВЕ,А НЕКА ЈЕ СРАМОТА СВИХ ОДБОРНИКА И ОПОЗИЦИЈЕ И ПОЗИЦИЈЕ КОЈИ НИЈЕДНОМ НИСУ ДОСЛИ ДА ВИДЕ СТА ОВИ ЉУДИ ПРЕЗИВЛХАВАЈУ.СРАМ НЕКА ВАС БУДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

27.07.2023 17:00

Ви сте сви зомбирани идиоти. Ста гради Нестле у Сурцину?Јест це те ви скакавце,гумирано месо и остале инсекте Треба унисти село и стоцни фонд то је поента.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

27.07.2023 17:04

Заборавх написат,све за Алека и БлецкРоцк….!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо

27.07.2023 17:28

Миле брате,мозес ли иста ријесити без Србије,како си кренуо и пензионере це ти Вуциц исплацивати,зар то није срамно.Погледај чек твојих пензионера и осталих у окрузењу а погледај свој возни парк,,не не то није твој возни парк/ 20/ возила предсједника Републике! Ја се стидим а Ти?

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

27.07.2023 17:31

Увек су се свиње друзиле И исла једна другој.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Теби до шале

27.07.2023 18:16

Умјесто да се и војска БиХ ангазује.

Name

Нема "теорије" завјере

27.07.2023 18:19

По агенди проузроковати глад на све нацине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Готово је то

27.07.2023 19:50

Касно Марко на Косово стизе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цаллахан

28.07.2023 10:00

Има рц искуства у копању оваквих гробница.

ОДГОВОРИТЕ