Vlade Srpske i Srbije zajedno o svinjskoj kugi

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić izjavio je da je afrička kuga svinja tema broj jedan i za resorno ministarstvo trenutno najaktuelnije pitanje koje će biti razmatrano na zajedničkoj sjednici vlada Srbije i Republike Srpske kako bi "bolest pokušali što bolje kanalisati u smislu zajedničkih aktivnosti i mjera".

Republika Srpska 27.07.2023 | 16:15
Vlade Srpske i Srbije zajedno o svinjskoj kugi

- Apsolutno je teško kontrolisati širenje bolesti. U Srbiji su zbog pojave afričke kuge svinja angažovani vojska i vojni veterinari i važno nam je sve što u ovom momentu može pomoći kao pozitivna praksa ili bilo kakav drugi vid pomoći da se sa ovom pošasti borimo, da pokušamo sačuvati stočni fond i svinjogojstvo u Republici Srpskoj - rekao je Minić za Srnu.

On je dodao da je Srbija neko ko je ozbiljan u svakom pogledu, pa i kada je u pitanju bolest afričke kuge svinja.

- Sve što je vezano za Ministarstvo poljoprivrede mi sa Srbijom imamo gotovo na dnevnom nivou izuzetno dobru saradnju i razmjenjujemo informacije - istakao je Minić.

Prema njegovim riječima, zajednički projekti odnose se i na protivgradnu preventivu i sredstava koja su realizovana u Podrinju i pretežno završena kada je u pitanju odbrana od gradonosnih oblaka.

- U resoru koji predvodim biće sigurno i dodatnih tema i mi se pripremamo za zajedničku sjednicu i razmjenjujemo informacije - naveo je Minić.

Zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Srbije trebalo bi da bude održana 4. avgusta u Banjaluci. 

(Srna) Foto: BN

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Gary

27.07.2023 16:35

Dzaba vam sjednica Srbija vise para ne daje. Prevareni su oko autoputa itd.

ODGOVORITE
Name

Borac

28.07.2023 08:39

Zar to nije dogovarao dodig sa milanovicem,neki dan? Ili je samo isao po nalog i da nesta prevuce.

Name

STATISTICAR

27.07.2023 16:41

SJETILA SE MARA KUDELJE UOCI SVETE NEDJELJE.MJESEC DANA SEMBERIJA SE BORI SA KUGOM,UNISTENA SVA GOTOVO SVINJARSKA GAZDINSTVA,MINIC JE DOLAXIO 2 PUTA U BIJELJINU,SENLUCIO U ODBORU SNSD,DRUGI PUT DOSAO ,NEKAKO OBECAO DA SE ANGAZUJE REPUBLICKI VETERINARSKI STAB,JEDVA SU CEKALI DA OSTANE ZARAZA SAMO U BIJELJINI KAKO BI OKRIVILI LJUBISU PETROVICA,KOJI JE JEDINO BIO CIJELO VRIJEME U STABU I SA NARODOM,KAD SE PROSIRILO PO CIJELOJ REPUBLICI SRPSKOJ VI SE SJETILI DA RAZGOVARATE SA SRBIJOM KAKO ZAUSTAVITI ZARAZU.KO CE ODGOVARATI ZA UVEZENE SVINJE KOJE SU BILE ZARAZENE,KO CE ODGOVARATI STO SE REPUBLICKI SRAB NIJE NA VRIJEME ANGAZOVAO.ZNATE ZA IZBORE ICI OD SEKA DO SEKA I TRAZITI GLASOVE,A NEKA JE SRAMOTA SVIH ODBORNIKA I OPOZICIJE I POZICIJE KOJI NIJEDNOM NISU DOSLI DA VIDE STA OVI LJUDI PREZIVLHAVAJU.SRAM NEKA VAS BUDE.

ODGOVORITE
Name

re

27.07.2023 17:00

Vi ste svi zombirani idioti. Sta gradi Nestle u Surcinu?Jest ce te vi skakavce,gumirano meso i ostale insekte Treba unisti selo i stocni fond to je poenta.

ODGOVORITE
Name

re

27.07.2023 17:04

Zaboravh napisat,sve za Aleka i BleckRock….!

ODGOVORITE
Name

Miso

27.07.2023 17:28

Mile brate,mozes li ista rijesiti bez Srbije,kako si krenuo i penzionere ce ti Vucic isplacivati,zar to nije sramno.Pogledaj ček tvojih penzionera i ostalih u okruzenju a pogledaj svoj vozni park,,ne ne to nije tvoj vozni park/ 20/ vozila predsjednika Republike! Ja se stidim a Ti?

ODGOVORITE
Name

NN

27.07.2023 17:31

Uvek su se svinje druzile I isla jedna drugoj.

ODGOVORITE
Name

Tebi do šale

27.07.2023 18:16

Umjesto da se i vojska BiH angazuje.

Name

Nema "teorije" zavjere

27.07.2023 18:19

Po agendi prouzrokovati glad na sve nacine.

ODGOVORITE
Name

Gotovo je to

27.07.2023 19:50

Kasno Marko na Kosovo stize

ODGOVORITE
Name

Callahan

28.07.2023 10:00

Ima rc iskustva u kopanju ovakvih grobnica.

ODGOVORITE