Закључци НСРС јасни, ово је црвена линија испод које се не може прећи

'Да смо истинско демократско друштво данас би оставке поднијели и Додик и његова четири делегата у Дому народа ПС БиХ који су, супротно закључцима Народне скупштине, подржали Закон о слободи приступа информацијама као један од европских приоритета".

Република Српска 25.07.2023 | 16:45
Закључци НСРС јасни, ово је црвена линија испод које се не може прећи

- Сарајевски договор Милорада Додика у супротности је са закључцима Народне скупштине. Умјесто Закона о Уставном суду и испраћања страних судија, Додик нам је понудио радну групу и све остале европске законе. Поново је на дјелу грубо кршења закључака Народне скупштине на штету Републике Српске, изјавио је предсједник СДС Милан Миличевић поводом јучерашњег договора да се у ПС БиХ, крајем августа, усвоји сет европских закона и именује министар финансија.

''Закључци Народне скупштине су јасни и црвена су линија испод које се не може ићи и СДС од њих неће одустати. Бранићемо их од свих који користе Уставни суд да урушавају Републику Српску, али и од оних који су спремни то толерисати ради личних интереса, страхова и уцјена. Зато, док не испратимо странце из Уставног суда и не добијемо Закон о Уставном суду, СДС неће подржати ниједан од закона из 14 приоритета Европске комисије'', категоричан је Миличевић.

Не знам да ли је Милорад Додик подлегао страху од Тужилаштва БиХ, каже Миличевић, као ни то да ли је ова капитулација резултат тога што му је СИПА покуцала на врата и што пуца под притисцима и уцјенама странаца:

''Али знам да нико, ради личних интереса, не смије прихватати труле компромисе на штету Републике Српске. Ако немају храбрости и одважности да истрају у заштити Републике Српске од насиља Уставног суда, било би часно да се повуку. Довољно је часних који су храбри и којима Република Српска није на продају.''

Милорад Додик, истиче Миличевић, треба да објасни и посланицима и грађанима Српске како смо дошли од тога да од судије из Републике Српске тражимо да напусти Уставни суд БиХ до тога да најави избор нових судија.

''Које су то нове околности? Да ли су отишле стране судије, хоће ли бити поништена измијењена и неуставна правила према којим Уставни суд може функционисати и без судија из Републике Српске? Јесмо ли заштитили државну имовину Републике Српске? Или је од свега тога важнија једна министарска позиција и страх од поновног доласка СИПА!? И на крају да ли је дио погодбе и оно што је на дневном реду сједнице Савјета министара- изградња зграде  УИО вриједности преко 100 милиона КМ'', пита предсједник СДС-а.

На крају, Миличевић поручује да нико нема право да понижава Народну скупштину и да су посланици једини који ван снаге могу ставити њене закључке.

''Да смо истинско демократско друштво данас би оставке поднијели и Додик и његова четири делегата у Дому народа ПС БиХ који су, супротно закључцима Народне скупштине, подржали Закон о слободи приступа информацијама као један од европских приоритета. СДС ће се борити да заштити дигнитет Народне скупштине и закључке којима се штити Република Српска од девастације путем Уставног суда БиХ. Штитићемо их од издајничке политике СНСД-а и њихових федералних партнера'', поручио је Миличевић. 

(БН) Фото: Архива

Коментари / 64

Оставите коментар
Name

Мисс Газy

25.07.2023 16:57

Бурле цува покрадено богатство, није ваљда дзабе претрпио толике страхове ради овог циља?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Апис

25.07.2023 17:46

додог је шеик РС, покрао је шуме српске , воде, стрију, њиве и ливаде, сад ће давати кредите РС по високој камати, па онда хипотеку бацити на природна богатства и он је власник 1/1 РС, ето РУЉО народе.

Name

БЛ

25.07.2023 19:11

И кад би сад додик масовно изгубио на опстинским изборима, колико је опозиција трољава требало би им мин двије године да се снадју у финансијском хаосу, и када уреде финансије неби могли пуно урадит јер неце имат пара (осим нови кредит), јер се и даље морају врацати кредити са 6,3% камате, и онда опет губе изборе.

Name

Тај додик

25.07.2023 20:34

Ко још нормалан може тог лика сварит у желудцу а да не поврати..

Name

Аа

25.07.2023 20:50

На све то Вучић је Додику данас дао хеликоптер МУП-а Србије да га одвезе на Хвар на састанак са Милановићем. Па нек срби виде ко их води и колико вриједе

Name

Миле

25.07.2023 21:09

Па ти Миличевићу замјераш нешто Додику а подржаваш га и тражиш исто што и он. Снажно се убацујеш у коалицију.

Name

Милицевицу

25.07.2023 17:00

Додик је вас друг

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

25.07.2023 18:12

Није то "народна" скупштина, то је Бајина скупштина.

Name

Др

25.07.2023 17:01

Ови из сдс су стварно краљеви ево одмах једна прогноза ако некад са овим сеоским мудрацем изадју на какве изборе опет це опозиција изгубити гдје само извлаце из нафталина тај комунистицки кадар сдс би најбоље било укинути они са опозиција која помазе позицији да остану на власту вец предуго!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјанин

25.07.2023 17:01

Ти би Миличевићу требао да поднесеш оставку, јер трчиш на сваки Додиков миг, превеслао те је већ неколико пута и ништа из тога ниси научио. Дакле, ниси му дорастао и повуци се. Или зајрдно с њим играш неку игру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

25.07.2023 17:06

Боље да се не јављам! Први си потрчао у наручје Додику. О којој и чијој угрожености причате? Угрожен је Дејтонски споразум! Ви сте импотентна опозиција која глуми. Лични интерес и код вас је присутан. Част Говедарици који се није појавио на скупштини. То је била фарса, која је имала за циљ преузимање Боске и продају Радишићеве зграде. Закон о клевети је донесен да се о томе не смије причати. Све јасно као дан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ти теслићки диплешо

25.07.2023 21:46

Иди ти фино томе ђилкошу а нас искрене људе несмарај

Name

Дебела хладовина

25.07.2023 17:09

Не мозе мјесна заједница или куцни савјет доносити законе за цијелу дрзаву, превисе просипате супљу и превисе уцјењујете. С друге стране велики број градјана је у ЕУ, сто знаци да је вецина за ЕУ. А ви сте главом у средњем вијеку. Треца ствар, неуставни закони су понистени. Цетврта ствар, добили смо одговор о легитимности Високог представника директно од УН. Мислим да је доста и супље и магле, престаните глумити уставне судије јер ви то нисте ни по струцности ни по позицији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исправно

25.07.2023 17:10

Република Српска не може кАапитулирати,то могу само појединци и групе људи који тренутно чине власт.Требали би дати оставке,ако имају имало образа.Народ ће да се пита!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кликер

26.07.2023 00:10

Одакле ти мудрац испаде?Ти ће да "не капитулираш"?Имаш ли да једеш?Шта ти жена и дјеца раде?Имаш ли воду у кући?

Name

гоги

25.07.2023 17:12

Од сад само за додика гласам. Кад је бал нека је маскенбал.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.07.2023 17:29

Прво нека те владо црта прегледа.

Name

СТАТИСТИЦАР

25.07.2023 19:35

ДИДИК СА СВОЈИМ КОАЛИЦИОНИМ ПАРТНЕРИМА ИГРАИ ИГРУ,А ОНДА ЈЕ СА ПОСКАНИЦИМА СНСД И КОАЛИЦИЈОМ ИЗБРИСАО СТРА ...ЊИЦУ.И ТРЕБА ИМ.ГЛЕДАЛИ СУ ДОБИЛИ СУ.

Name

Не проваљујте се

25.07.2023 17:12

Добро је да постојите, Додик то зна а ви што сте умислили да сте битни, заједно са закључцима и Народном скупштином окачите мачку о реп!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Србац

25.07.2023 17:13

Миличевићу , негативно си ме изненадио . Додиг те позове на састанак , одмах трчиш , он те понизи , гласате ( сдс ) са њима , он вас опет понизи ,био си ми нада , али разочарао си ме , а сада нешто причаш , боље покри се по ушима и ћути , најбоље ти је да даш оставку , ниси дорастао функцији или ти је то циљ ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

@###

25.07.2023 17:47

А СТА ЈЕ ТО МИЛИЦЕВИЦ РЕКАО ЛОСЕ . ПА ЈЕ ЛИ НЕ ТРЕБА ДА СЕ ПРОВОДЕ ЗАКЉУЦЦИ НАРОДНЕ СКУПСТИНЕ ЗАСТО ОНДА СЛУЗЕ ОНОЛИКИ У ОНОЈ САЛИ АКО СЕ НЕ ПРОВОДЕ ОДЛУКЕ СТО ЈЕ НЕ РАСПУСТИТЕ

Name

Ацо

25.07.2023 17:16

Браво Милане,свака ти је на мјесту,Додик је у рату а и после рата био издајник,са овим потезима показује да се није промјенио,вук длаку мјења а ћуд никада

ОДГОВОРИТЕ
Name

Котор варош

25.07.2023 17:22

Разочарана сам у вас господине Милићевићу! На сваки начин г Додиков трчиш и шениш. Јадно. Ви бисте требали поднети оставку, Додик вас је навукао на танак лед и дефинитивно уништио! Да је Вукота уместо вас нема шансе да би га Додик мога навући на причу о националном јединству. Жао ми СДС-а и многима је у РС! Са таквом политиком на следећим изборима дај бозе да предје те цензус!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

25.07.2023 17:23

Ако они неће поднијети оставку ,ти буди моралан и поднеси оставку а и Дарко Бабаљ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре србо

25.07.2023 21:04

Тако је

Name

Чича

25.07.2023 21:17

Добро си ти то промјетио онај бабаљ се више нечује не спомиње борце од кад је засјео у фотељу шуто ко миш мекињаш

Name

Грађанин

25.07.2023 17:24

Миличевићу ти и твоје црвене линије,више је провидно ! Радиш што ти Милорад каже,али покушаш то мало у целофан да увијеш ! Не помињи више црвене линије молим те !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Родни

25.07.2023 17:29

Милорад Додик је ратни профитер. На власт је досао тако сто се продао као неко ко це све странцима испунити ако му дају власт. И ста Срби оцекују. Додик је досао на власт да би се обогатио.. Њему је вазно само да се одради оно сто је у његовом лицном интересу..Подрзат це сваког од кога има користи без обзира да ли је криминалац. Око себе исплео мрезу .. То нису знали цинити сдс и радикали..Те странке нису знале како да се поставе према медјународној заједници. На власти је био изузетно стетан цовјек по Реп Српску. Да је био мудрији Брцко би сад било дио Реп Српске. Али ту се насли радикали Србије који су стетни по Српски народ. Србија је радила Србима преко Дрине све сто Русија цини Србији.. Кад је Србија увела санкције Српском народу у БиХ онда је јасно колико је то јадна пропала дрзавица којом су харали лопови и безнадезне странке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

25.07.2023 17:31

Ја само могу закључити да сте ви сви исти ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ха ха,

25.07.2023 17:35

Зивио додик,цовјек зна да ста треба када и како.Цуј овај неце гласати за европске законе,па гдје ти припадас цовјеце у 21 стољецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

25.07.2023 17:35

У чему је проблем да има закон о слободи информација???па то имају све државе ЕУ САД ...само нема Русија Бјелорусија Сирјја.....Уставни суд имаје све земље у чему је проблемКада че те престати да нас правите будалама и да се замарамо са глупим стврима које не доприносуе ничему осим вашим позицијама и парамаИзоловали сте нас од читавог свијета или су они гори а ми ко ето најбољи.Има она кад ти петорица кажу пијан си ваљас се,????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

25.07.2023 17:38

Милићевићу не с.ри кад ти је то јаран.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

25.07.2023 17:43

Нема разлике измедју власти и опозиције. И једни и други крсе пресуде уставног суда републике српске и раде искљуциво да би се одрзали на својим позицијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

25.07.2023 17:51

Баш сте неморални ви који пљујете и Миличевића и државотворну странку. Шта је требало да пише по интернету... СДС И борци су створили РС и не треба да пусте Бурлу да је уништава него да га спречавају дипломатски.Бурле зна да му је СДС једина озбиљна пријетња његовој криминалној владавини, зато и парча опозицију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.07.2023 18:28

РС је створила Америка, скоро је то изјавио неко из владе Србије. Не србујте висе молим вас

Name

Петар

25.07.2023 17:54

Чини ми се да ти и Додик заједно радите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

25.07.2023 18:06

ЕВО ВИЂЕСМО ЈОШ ЈЕДНОМ ЊЕГОВУ ЦРВЕНУ ЛИНИЈУ, САД ЈЕ БИЛА 100 МИЛИОНА ЗА КУМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Риле

25.07.2023 18:08

Када год те Додик позиве да га пдржиш у некој од његових игара ти му одлетиш не би ли сакупио какав поен. Никакав си политичар, немаш ништа своје исто као и овај рват из Лакташа. 0=0

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несхваћен

25.07.2023 18:17

Мој Милане јаукао са гране. Хвала Богу да си нешто схватио. Зар се са Додиком гради српско јединство, превеслао Вас је безброј пута и Ви никако до памети. Није било ни једног разложног разлога да гласате са СНСД-овом већином у Скупштини у вези Уставног суда. Међутим, све људе који мисле својом главом сте одстранили из СДС-а. Господин Кнежевић је већ учествовао у Раду Уставног суда(Пленарна сједница) и гласао против апелације ПДП-а, а Ви као прави папци. Сада поново ГРИЈЕШИШ, по овим твојим ставовима СДС ће бити кочничар на европском путу и радикални дио српског политичког корпуса, другим ријечима, Ви поново воду на Додиков млин. Колико се сјећам у једној емисији БН ТВ-а рекао си да нећеш помињати Додика, а у овом тексту је поменут 6 пута. Питам се, да ли Ви који одлучујете у СДС-у и о СДС-у уопште волите СДС или сте ту ради интереса. Сјети се како си само ти у рату пљувао СДС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре несхваћен

25.07.2023 21:03

Браво за коментар! Постали су сви као подгузне муве бајине

Name

Модрицанин

25.07.2023 18:22

Миличевићу, погледај у своје ноге, упишао си их до кољена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.07.2023 18:31

Тренутно је на снази Закон о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ на територији Републике Српске! О чему онда ви причате!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

анна

25.07.2023 18:38

Додик ти је омогуцио ту функцију. Прозирне су твоје критике. Након сто је продо своју- кумову зграду, сад је И вама опозицији дозволио да га "критикујете"! Бабаљ и ти сте његови велики играци у тој сдс странци! Цак цитас теxт, који је он написао. Могу замислити како се он народу смије. Свака му цаст, добар трговац. У два дана, ауто и 100 милиона!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фед

25.07.2023 18:45

Вама србовање,Милету 100 милиона који је то краљ свака му цаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

25.07.2023 18:55

Додик је издајник РС и овог Народа, а у своју корист од 92. А и капитулацију о чистој издаји РС је додатно убрзала СИПА. "КУЦ. КУЦ. ДОБРА ВЕЧЕ ДОМАЋИНЕ".

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ +

25.07.2023 20:20

А СДС??? Маму им издајничку, је*ем! Шуровали са Туђманом и Бобаном и издали РСК! ТОЛИКО наоружања су имали у свом посједу и опет су издали! Ни прстом нису мрднули да помогну спас и опстанак РСК! И сада неко спомиње СДС као државотвирну странку!? Да, јесу, створили су нову НДХ!

Name

Милан

25.07.2023 19:13

Ти И твоје црвене линије ,само лупас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дугине боје

25.07.2023 19:19

Измислите другу боју та вам ЦРВЕНА више изблиједила од више мионског преласка. Немоћни сте у фарбаној политици Додикквих дугиних боја. Сви сте ви његови фараони у магми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеница

25.07.2023 19:20

Стандардно,"зазвонио је телефон" од стране САД-а (онај довољно упозоравајући) и Додик је опет показао страх... Наравно,ту је и СИПА са својим "активностима",обзиром да Додик заправо кршти важеће законе на нивоу БиХ,које (као) не признаје... Једноставно,Додик нема никакву економску,војну или неку другу моћ иза себе,а "Тројка" је тога свјесна,па паметно дјелује на начин да остане суздржана на Додикове "револуционарне" изјаве,знајући да су те "ублехе" кратког даха,као и увијек...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рви

25.07.2023 19:33

Ало нацелнице иди у своју опстину па средуј катастар немој да ти геометри лазу народ посто ниста ни са цим није, једном казу проблем беговина немозе се преписати а други пут кад додес проблем аустроугарска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

!

25.07.2023 19:45

И ти оставку

ОДГОВОРИТЕ
Name

С.В.

25.07.2023 19:56

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срле

25.07.2023 19:59

Требало би свима који су учесвовали на концерту1 у Бањалуци за Спас Српске са Бајом,Вером и осталим дати по 10КМ од куповине зграде УИО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милунка

25.07.2023 20:00

Е ти Миличевићу баш га препаде. Сад је добио прави укор чистачице од тебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоги Са

25.07.2023 20:15

Полако људи да видимо шта ће Мазалица рећи..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

25.07.2023 20:54

Тај смрад од људи не ниста не заслужује осим робије и да им се све запљени ако има јебе.е државе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

25.07.2023 21:06

Ниста ниси бољи од њега,само супља прица,И слудјивање народа,сто пута вас преведе зедне преко воде,а ви само коментар,истасте говма сви

ОДГОВОРИТЕ
Name

???????????????????

25.07.2023 21:12

Докторе мислис Ли да су објективније Додикове судије од страних? Код це боље цувати Додика као и потковани сто је бијо, Бори Ли се ико против корупције и лоповлука ?? Бори Ли се ико и за бољи зивот градјана и изналазења начина да омладина не бјези на Запад на рад?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

25.07.2023 21:21

А од кума,100 милиона. Мало ли је???

ОДГОВОРИТЕ
Name

По који пут

25.07.2023 21:31

Милијардер из Бакинаца писа по Скупстини и по народу да би сврнуо јос мало милиона у похлепне дзепове. Сподобе лазљиве, крадљиве сељацине, алави олос људски!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стеван

25.07.2023 21:52

Др од полтронисања више не зна шта и колико понавља. Ма срам те било и тебе и цијело предсједништво,част изузетку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иван Даçиqи

25.07.2023 22:31

"РС је стврорила САД а не наша страна". Рече , окрену се и нестаде у мрачном ходнику. А његови кораци су одјекивали још дуго ,дуго у ушима нас који смо остали запањени лакоћом с којом се окренуо на пети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

михаил

26.07.2023 10:47

Не сери Милицевицу.СДС је творац СНСД а Изадјите из институција и државних органа на свим нивоима.Пицко једна. Хоћеш да људи стоје у парку, а да ти лемаш плату 7000 (КМ) и глумиш неког филозофа као да смо сви ми идиоти и не видимо очима па нам ти препричаваш.КРАЈ ЈЕ ПРИЧАЊУ ИЗАЂИТЕ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

26.07.2023 13:38

Уставни суд је његов, он га је и правио са бакетом и браћом из хдз-а. Што би га рушио?

ОДГОВОРИТЕ