Zaključci NSRS jasni, ovo je crvena linija ispod koje se ne može preći

'Da smo istinsko demokratsko društvo danas bi ostavke podnijeli i Dodik i njegova četiri delegata u Domu naroda PS BiH koji su, suprotno zaključcima Narodne skupštine, podržali Zakon o slobodi pristupa informacijama kao jedan od evropskih prioriteta".

Republika Srpska 25.07.2023 | 16:45
Zaključci NSRS jasni, ovo je crvena linija ispod koje se ne može preći

- Sarajevski dogovor Milorada Dodika u suprotnosti je sa zaključcima Narodne skupštine. Umjesto Zakona o Ustavnom sudu i ispraćanja stranih sudija, Dodik nam je ponudio radnu grupu i sve ostale evropske zakone. Ponovo je na djelu grubo kršenja zaključaka Narodne skupštine na štetu Republike Srpske, izjavio je predsjednik SDS Milan Miličević povodom jučerašnjeg dogovora da se u PS BiH, krajem avgusta, usvoji set evropskih zakona i imenuje ministar finansija.

''Zaključci Narodne skupštine su jasni i crvena su linija ispod koje se ne može ići i SDS od njih neće odustati. Branićemo ih od svih koji koriste Ustavni sud da urušavaju Republiku Srpsku, ali i od onih koji su spremni to tolerisati radi ličnih interesa, strahova i ucjena. Zato, dok ne ispratimo strance iz Ustavnog suda i ne dobijemo Zakon o Ustavnom sudu, SDS neće podržati nijedan od zakona iz 14 prioriteta Evropske komisije'', kategoričan je Miličević.

Ne znam da li je Milorad Dodik podlegao strahu od Tužilaštva BiH, kaže Miličević, kao ni to da li je ova kapitulacija rezultat toga što mu je SIPA pokucala na vrata i što puca pod pritiscima i ucjenama stranaca:

''Ali znam da niko, radi ličnih interesa, ne smije prihvatati trule kompromise na štetu Republike Srpske. Ako nemaju hrabrosti i odvažnosti da istraju u zaštiti Republike Srpske od nasilja Ustavnog suda, bilo bi časno da se povuku. Dovoljno je časnih koji su hrabri i kojima Republika Srpska nije na prodaju.''

Milorad Dodik, ističe Miličević, treba da objasni i poslanicima i građanima Srpske kako smo došli od toga da od sudije iz Republike Srpske tražimo da napusti Ustavni sud BiH do toga da najavi izbor novih sudija.

''Кoje su to nove okolnosti? Da li su otišle strane sudije, hoće li biti poništena izmijenjena i neustavna pravila prema kojim Ustavni sud može funkcionisati i bez sudija iz Republike Srpske? Jesmo li zaštitili državnu imovinu Republike Srpske? Ili je od svega toga važnija jedna ministarska pozicija i strah od ponovnog dolaska SIPA!? I na kraju da li je dio pogodbe i ono što je na dnevnom redu sjednice Savjeta ministara- izgradnja zgrade  UIO vrijednosti preko 100 miliona КM'', pita predsjednik SDS-a.

Na kraju, Miličević poručuje da niko nema pravo da ponižava Narodnu skupštinu i da su poslanici jedini koji van snage mogu staviti njene zaključke.

''Da smo istinsko demokratsko društvo danas bi ostavke podnijeli i Dodik i njegova četiri delegata u Domu naroda PS BiH koji su, suprotno zaključcima Narodne skupštine, podržali Zakon o slobodi pristupa informacijama kao jedan od evropskih prioriteta. SDS će se boriti da zaštiti dignitet Narodne skupštine i zaključke kojima se štiti Republika Srpska od devastacije putem Ustavnog suda BiH. Štitićemo ih od izdajničke politike SNSD-a i njihovih federalnih partnera'', poručio je Miličević. 

(BN) Foto: Arhiva

Komentari / 64

Ostavite komentar
Name

Miss Gazy

25.07.2023 16:57

Burle cuva pokradeno bogatstvo, nije valjda dzabe pretrpio tolike strahove radi ovog cilja?

ODGOVORITE
Name

Apis

25.07.2023 17:46

dodog je šeik RS, pokrao je šume srpske , vode, striju, njive i livade, sad će davati kredite RS po visokoj kamati, pa onda hipoteku baciti na prirodna bogatstva i on je vlasnik 1/1 RS, eto RULJO narode.

Name

BL

25.07.2023 19:11

I kad bi sad dodik masovno izgubio na opstinskim izborima, koliko je opozicija troljava trebalo bi im min dvije godine da se snadju u finansijskom haosu, i kada urede finansije nebi mogli puno uradit jer nece imat para (osim novi kredit), jer se i dalje moraju vracati krediti sa 6,3% kamate, i onda opet gube izbore.

Name

Taj dodik

25.07.2023 20:34

Ko još normalan može tog lika svarit u želudcu a da ne povrati..

Name

Aa

25.07.2023 20:50

Na sve to Vučić je Dodiku danas dao helikopter MUP-a Srbije da ga odveze na Hvar na sastanak sa Milanovićem. Pa nek srbi vide ko ih vodi i koliko vrijede

Name

Mile

25.07.2023 21:09

Pa ti Miličeviću zamjeraš nešto Dodiku a podržavaš ga i tražiš isto što i on. Snažno se ubacuješ u koaliciju.

Name

Milicevicu

25.07.2023 17:00

Dodik je vas drug

ODGOVORITE
Name

Dijagnoza

25.07.2023 18:12

Nije to "narodna" skupština, to je Bajina skupština.

Name

Dr

25.07.2023 17:01

Ovi iz sds su stvarno kraljevi evo odmah jedna prognoza ako nekad sa ovim seoskim mudracem izadju na kakve izbore opet ce opozicija izgubiti gdje samo izvlace iz naftalina taj komunisticki kadar sds bi najbolje bilo ukinuti oni sa opozicija koja pomaze poziciji da ostanu na vlastu vec predugo!

ODGOVORITE
Name

Gradjanin

25.07.2023 17:01

Ti bi Miličeviću trebao da podneseš ostavku, jer trčiš na svaki Dodikov mig, preveslao te je već nekoliko puta i ništa iz toga nisi naučio. Dakle, nisi mu dorastao i povuci se. Ili zajrdno s njim igraš neku igru.

ODGOVORITE
Name

Xx

25.07.2023 17:06

Bolje da se ne javljam! Prvi si potrčao u naručje Dodiku. O kojoj i čijoj ugroženosti pričate? Ugrožen je Dejtonski sporazum! Vi ste impotentna opozicija koja glumi. Lični interes i kod vas je prisutan. Čast Govedarici koji se nije pojavio na skupštini. To je bila farsa, koja je imala za cilj preuzimanje Boske i prodaju Radišićeve zgrade. Zakon o kleveti je donesen da se o tome ne smije pričati. Sve jasno kao dan.

ODGOVORITE
Name

Ти теслићки диплешо

25.07.2023 21:46

Иди ти фино томе ђилкошу а нас искрене људе несмарај

Name

Debela hladovina

25.07.2023 17:09

Ne moze mjesna zajednica ili kucni savjet donositi zakone za cijelu drzavu, previse prosipate suplju i previse ucjenjujete. S druge strane veliki broj gradjana je u EU, sto znaci da je vecina za EU. A vi ste glavom u srednjem vijeku. Treca stvar, neustavni zakoni su ponisteni. Cetvrta stvar, dobili smo odgovor o legitimnosti Visokog predstavnika direktno od UN. Mislim da je dosta i suplje i magle, prestanite glumiti ustavne sudije jer vi to niste ni po strucnosti ni po poziciji

ODGOVORITE
Name

Ispravno

25.07.2023 17:10

Republika Srpska ne može kAapitulirati,to mogu samo pojedinci i grupe ljudi koji trenutno čine vlast.Trebali bi dati ostavke,ako imaju imalo obraza.Narod će da se pita!

ODGOVORITE
Name

Kliker

26.07.2023 00:10

Odakle ti mudrac ispade?Ti će da "ne kapituliraš"?Imaš li da jedeš?Šta ti žena i djeca rade?Imaš li vodu u kući?

Name

gogi

25.07.2023 17:12

Od sad samo za dodika glasam. Kad je bal neka je maskenbal.

ODGOVORITE
Name

Re

25.07.2023 17:29

Prvo neka te vlado crta pregleda.

Name

STATISTICAR

25.07.2023 19:35

DIDIK SA SVOJIM KOALICIONIM PARTNERIMA IGRAI IGRU,A ONDA JE SA POSKANICIMA SNSD I KOALICIJOM IZBRISAO STRA ...NJICU.I TREBA IM.GLEDALI SU DOBILI SU.

Name

Ne provaljujte se

25.07.2023 17:12

Dobro je da postojite, Dodik to zna a vi što ste umislili da ste bitni, zajedno sa zaključcima i Narodnom skupštinom okačite mačku o rep!

ODGOVORITE
Name

Милан Србац

25.07.2023 17:13

Миличевићу , негативно си ме изненадио . Додиг те позове на састанак , одмах трчиш , он те понизи , гласате ( сдс ) са њима , он вас опет понизи ,био си ми нада , али разочарао си ме , а сада нешто причаш , боље покри се по ушима и ћути , најбоље ти је да даш оставку , ниси дорастао функцији или ти је то циљ ???

ODGOVORITE
Name

@###

25.07.2023 17:47

A STA JE TO MILICEVIC REKAO LOSE . PA JE LI NE TREBA DA SE PROVODE ZAKLJUCCI NARODNE SKUPSTINE ZASTO ONDA SLUZE ONOLIKI U ONOJ SALI AKO SE NE PROVODE ODLUKE STO JE NE RASPUSTITE

Name

Aco

25.07.2023 17:16

Bravo Milane,svaka ti je na mjestu,Dodik je u ratu a i posle rata bio izdajnik,sa ovim potezima pokazuje da se nije promjenio,vuk dlaku mjenja a ćud nikada

ODGOVORITE
Name

Kotor varoš

25.07.2023 17:22

Razočarana sam u vas gospodine Milićeviću! Na svaki način g Dodikov trčiš i šeniš. Jadno. Vi biste trebali podneti ostavku, Dodik vas je navukao na tanak led i definitivno uništio! Da je Vukota umesto vas nema šanse da bi ga Dodik moga navući na priču o nacionalnom jedinstvu. Žao mi SDS-a i mnogima je u RS! Sa takvom politikom na sledećim izborima daj boze da predje te cenzus!

ODGOVORITE
Name

Србо

25.07.2023 17:23

Ако они неће поднијети оставку ,ти буди моралан и поднеси оставку а и Дарко Бабаљ.

ODGOVORITE
Name

re srbo

25.07.2023 21:04

Tako je

Name

Čiča

25.07.2023 21:17

Dobro si ti to promjetio onaj babalj se više nečuje ne spominje borce od kad je zasjeo u fotelju šuto ko miš mekinjaš

Name

Građanin

25.07.2023 17:24

Miličeviću ti i tvoje crvene linije,više je providno ! Radiš što ti Milorad kaže,ali pokušaš to malo u celofan da uviješ ! Ne pominji više crvene linije molim te !

ODGOVORITE
Name

Rodni

25.07.2023 17:29

Milorad Dodik je ratni profiter. Na vlast je dosao tako sto se prodao kao neko ko ce sve strancima ispuniti ako mu daju vlast. I sta Srbi ocekuju. Dodik je dosao na vlast da bi se obogatio.. Njemu je vazno samo da se odradi ono sto je u njegovom licnom interesu..Podrzat ce svakog od koga ima koristi bez obzira da li je kriminalac. Oko sebe ispleo mrezu .. To nisu znali ciniti sds i radikali..Te stranke nisu znale kako da se postave prema medjunarodnoj zajednici. Na vlasti je bio izuzetno stetan covjek po Rep Srpsku. Da je bio mudriji Brcko bi sad bilo dio Rep Srpske. Ali tu se nasli radikali Srbije koji su stetni po Srpski narod. Srbija je radila Srbima preko Drine sve sto Rusija cini Srbiji.. Kad je Srbija uvela sankcije Srpskom narodu u BiH onda je jasno koliko je to jadna propala drzavica kojom su harali lopovi i beznadezne stranke.

ODGOVORITE
Name

Hm

25.07.2023 17:31

Ja samo mogu zaključiti da ste vi svi isti ....

ODGOVORITE
Name

ha ha,

25.07.2023 17:35

Zivio dodik,covjek zna da sta treba kada i kako.Cuj ovaj nece glasati za evropske zakone,pa gdje ti pripadas covjece u 21 stoljecu.

ODGOVORITE
Name

Dušan

25.07.2023 17:35

U čemu je problem da ima zakon o slobodi informacija???pa to imaju sve države EU SAD ...samo nema Rusija Bjelorusija Sirjja.....Ustavni sud imaje sve zemlje u čemu je problemKada če te prestati da nas pravite budalama i da se zamaramo sa glupim stvrima koje ne doprinosue ničemu osim vašim pozicijama i paramaIzolovali ste nas od čitavog svijeta ili su oni gori a mi ko eto najbolji.Ima ona kad ti petorica kažu pijan si valjas se,????

ODGOVORITE
Name

Q

25.07.2023 17:38

Milićeviću ne s.ri kad ti je to jaran.

ODGOVORITE
Name

BL

25.07.2023 17:43

Nema razlike izmedju vlasti i opozicije. I jedni i drugi krse presude ustavnog suda republike srpske i rade iskljucivo da bi se odrzali na svojim pozicijama.

ODGOVORITE
Name

Marko

25.07.2023 17:51

Baš ste nemoralni vi koji pljujete i Miličevića i državotvornu stranku. Šta je trebalo da piše po internetu... SDS I borci su stvorili RS i ne treba da puste Burlu da je uništava nego da ga sprečavaju diplomatski.Burle zna da mu je SDS jedina ozbiljna prijetnja njegovoj kriminalnoj vladavini, zato i parča opoziciju.

ODGOVORITE
Name

Re

25.07.2023 18:28

RS je stvorila Amerika, skoro je to izjavio neko iz vlade Srbije. Ne srbujte vise molim vas

Name

Petar

25.07.2023 17:54

Čini mi se da ti i Dodik zajedno radite.

ODGOVORITE
Name

BOB ROCK

25.07.2023 18:06

EVO VIĐESMO JOŠ JEDNOM NJEGOVU CRVENU LINIJU, SAD JE BILA 100 MILIONA ZA KUMA

ODGOVORITE
Name

Rile

25.07.2023 18:08

Kada god te Dodik pozive da ga pdržiš u nekoj od njegovih igara ti mu odletiš ne bi li sakupio kakav poen. Nikakav si političar, nemaš ništa svoje isto kao i ovaj rvat iz Laktaša. 0=0

ODGOVORITE
Name

Neshvaćen

25.07.2023 18:17

Moj Milane jaukao sa grane. Hvala Bogu da si nešto shvatio. Zar se sa Dodikom gradi srpsko jedinstvo, preveslao Vas je bezbroj puta i Vi nikako do pameti. Nije bilo ni jednog razložnog razloga da glasate sa SNSD-ovom većinom u Skupštini u vezi Ustavnog suda. Međutim, sve ljude koji misle svojom glavom ste odstranili iz SDS-a. Gospodin Knežević je već učestvovao u Radu Ustavnog suda(Plenarna sjednica) i glasao protiv apelacije PDP-a, a Vi kao pravi papci. Sada ponovo GRIJEŠIŠ, po ovim tvojim stavovima SDS će biti kočničar na evropskom putu i radikalni dio srpskog političkog korpusa, drugim riječima, Vi ponovo vodu na Dodikov mlin. Koliko se sjećam u jednoj emisiji BN TV-a rekao si da nećeš pominjati Dodika, a u ovom tekstu je pomenut 6 puta. Pitam se, da li Vi koji odlučujete u SDS-u i o SDS-u uopšte volite SDS ili ste tu radi interesa. Sjeti se kako si samo ti u ratu pljuvao SDS.

ODGOVORITE
Name

re neshvaćen

25.07.2023 21:03

Bravo za komentar! Postali su svi kao podguzne muve bajine

Name

Modricanin

25.07.2023 18:22

Miličeviću, pogledaj u svoje noge, upišao si ih do koljena.

ODGOVORITE
Name

Re

25.07.2023 18:31

Trenutno je na snazi Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH na teritoriji Republike Srpske! O čemu onda vi pričate!?

ODGOVORITE
Name

anna

25.07.2023 18:38

Dodik ti je omogucio tu funkciju. Prozirne su tvoje kritike. Nakon sto je prodo svoju- kumovu zgradu, sad je I vama opoziciji dozvolio da ga "kritikujete"! Babalj i ti ste njegovi veliki igraci u toj sds stranci! Cak citas text, koji je on napisao. Mogu zamisliti kako se on narodu smije. Svaka mu cast, dobar trgovac. U dva dana, auto i 100 miliona!

ODGOVORITE
Name

Fed

25.07.2023 18:45

Vama srbovanje,Miletu 100 miliona koji je to kralj svaka mu cast

ODGOVORITE
Name

+

25.07.2023 18:55

Dodik je izdajnik RS i ovog Naroda, a u svoju korist od 92. A i kapitulaciju o čistoj izdaji RS je dodatno ubrzala SIPA. "KUC. KUC. DOBRA VEČE DOMAĆINE".

ODGOVORITE
Name

@ +

25.07.2023 20:20

A SDS??? Mamu im izdajničku, je*em! Šurovali sa Tuđmanom i Bobanom i izdali RSK! TOLIKO naoružanja su imali u svom posjedu i opet su izdali! Ni prstom nisu mrdnuli da pomognu spas i opstanak RSK! I sada neko spominje SDS kao državotvirnu stranku!? Da, jesu, stvorili su novu NDH!

Name

Milan

25.07.2023 19:13

Ti I tvoje crvene linije ,samo lupas

ODGOVORITE
Name

Dugine boje

25.07.2023 19:19

Izmislite drugu boju ta vam CRVENA više izblijedila od više mionskog prelaska. Nemoćni ste u farbanoj politici Dodikkvih duginih boja. Svi ste vi njegovi faraoni u magmi.

ODGOVORITE
Name

Zenica

25.07.2023 19:20

Standardno,"zazvonio je telefon" od strane SAD-a (onaj dovoljno upozoravajući) i Dodik je opet pokazao strah... Naravno,tu je i SIPA sa svojim "aktivnostima",obzirom da Dodik zapravo kršti važeće zakone na nivou BiH,koje (kao) ne priznaje... Jednostavno,Dodik nema nikakvu ekonomsku,vojnu ili neku drugu moć iza sebe,a "Trojka" je toga svjesna,pa pametno djeluje na način da ostane suzdržana na Dodikove "revolucionarne" izjave,znajući da su te "ublehe" kratkog daha,kao i uvijek...

ODGOVORITE
Name

Rvi

25.07.2023 19:33

Alo nacelnice idi u svoju opstinu pa sreduj katastar nemoj da ti geometri lazu narod posto nista ni sa cim nije, jednom kazu problem begovina nemoze se prepisati a drugi put kad dodes problem austrougarska.

ODGOVORITE
Name

!

25.07.2023 19:45

I ti ostavku

ODGOVORITE
Name

S.V.

25.07.2023 19:56

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

ODGOVORITE
Name

Srle

25.07.2023 19:59

Trebalo bi svima koji su učesvovali na koncertu1 u Banjaluci za Spas Srpske sa Bajom,Verom i ostalim dati po 10KM od kupovine zgrade UIO.

ODGOVORITE
Name

Milunka

25.07.2023 20:00

E ti Miličeviću baš ga prepade. Sad je dobio pravi ukor čistačice od tebe.

ODGOVORITE
Name

Gogi Sa

25.07.2023 20:15

Polako ljudi da vidimo šta će Mazalica reći..

ODGOVORITE
Name

Goran

25.07.2023 20:54

Taj smrad od ljudi ne nista ne zaslužuje osim robije i da im se sve zapljeni ako ima jebe.e države.

ODGOVORITE
Name

Mladen

25.07.2023 21:06

Nista nisi bolji od njega,samo suplja prica,I sludjivanje naroda,sto puta vas prevede zedne preko vode,a vi samo komentar,istaste govma svi

ODGOVORITE
Name

???????????????????

25.07.2023 21:12

Doktore mislis Li da su objektivnije Dodikove sudije od stranih? Kod ce bolje cuvati Dodika kao i potkovani sto je bijo, Bori Li se iko protiv korupcije i lopovluka ?? Bori Li se iko i za bolji zivot gradjana i iznalazenja načina da omladina ne bjezi na Zapad na rad?

ODGOVORITE
Name

Mirkan

25.07.2023 21:21

A od kuma,100 miliona. Malo li je???

ODGOVORITE
Name

Po koji put

25.07.2023 21:31

Milijarder iz Bakinaca pisa po Skupstini i po narodu da bi svrnuo jos malo miliona u pohlepne dzepove. Spodobe lazljive, kradljive seljacine, alavi olos ljudski!

ODGOVORITE
Name

Stevan

25.07.2023 21:52

Dr od poltronisanja više ne zna šta i koliko ponavlja. Ma sram te bilo i tebe i cijelo predsjedništvo,čast izuzetku!

ODGOVORITE
Name

Ivan Daçiqi

25.07.2023 22:31

"RS je stvrorila SAD a ne naša strana". Reče , okrenu se i nestade u mračnom hodniku. A njegovi koraci su odjekivali još dugo ,dugo u ušima nas koji smo ostali zapanjeni lakoćom s kojom se okrenuo na peti.

ODGOVORITE
Name

mihail

26.07.2023 10:47

Ne seri Milicevicu.SDS je tvorac SNSD a Izadjite iz institucija i državnih organa na svim nivoima.Picko jedna. Hoćeš da ljudi stoje u parku, a da ti lemaš platu 7000 (KM) i glumiš nekog filozofa kao da smo svi mi idioti i ne vidimo očima pa nam ti prepričavaš.KRAJ JE PRIČANJU IZAĐITE !

ODGOVORITE
Name

Херцеговац

26.07.2023 13:38

Уставни суд је његов, он га је и правио са бакетом и браћом из хдз-а. Што би га рушио?

ODGOVORITE