Шта боја аутомобила говори о вама?!

Када купујете аутомобил, без сумње ц́ете узети у обзир ствари као што су марка,модел и цена. Боја аутомобила ц́е највероватније такође утицати на то, јер тиме на неки начин дајете изјаву о себи свету. Према речима и тврдњама колор психолога Сопхие Деарман,боја аутомобила који одаберете заправо говори много о вама као особи.

Занимљивости 25.07.2023 | 15:32
Шта боја аутомобила говори о вама?!

У име Међународног удружења возача, она је рекла: „Свака боја иза себе има психолошку поруку. Иако не траже сви који возе црни аутомобил, нити је сваки власник црвеног аутомобила бунтовник, наше преференције често одражавају аспекте наших личности и вредности.

Тако овај психолог открива шта боја вашег аутомобила говори о вашој личности, У наставку текста она објашњава шта боја вашег аутомобила говори о вама као особи.

Црна: елеганција и моц́

Без сумње ц́ете видети много црних аутомобила на путу – у ствари, они чине око 20% свих возила. Према Софи, они који бирају црну боју обично имају жељу за моц́и и контролом. Она је додала: „Такође може одражавати укус за елеганцију, софистицираност и безвременску привлачност.

Бела: чистоц́а и оптимизам

<див цласс="цоде-блоцк цоде-блоцк-дефаулт цоде-блоцк-4 цоде-блоцк-параф4-десктоп-адм"> 

Бела боја аутомобила одражава квалитете као што су чистоц́а, једноставност и оптимизам. Те Софи каже: “Бела се сматра свежом и модерном, а избор белог аутомобила може да сугерише напредни, иновативни дух, у складу са најсавременијим технологијама и прогресивним размишљањем.

Сива: Практичност и одговорност

Још један популаран избор за аутомобил је сива, што је знак некога ко је практичан и одговоран.

Софи је додала: „У понекад суморном британском времену, сиви аутомобили имају тенденцију да добро сакрију прљавштину и прљавштину, што је предност за запослене људе који дају предност функцији над упадљивошц́у. Ова боја може открити потцењену, поуздану личност”

Плава: смиреност и стабилност

Ако имате плави аутомобил, очигледно то значи да ц́ете вероватно бити мирни и стабилни.

Софи је додала: „Одабир плавог аутомобила може указивати на опуштен, миран темперамент и склоност ка доследности и поузданости. То је класичан избор који може да означи одређену врсту појединца који воли традицију.

Црвена: Енергија и страст

Црвена је мање уобичајена боја, али је живахан и храбар избор који може сигнализирати да власник има „динамичну енергију, страст“ и “помало бунтовнички дух“. Према Софи, особа која поседује црвени аутомобил може се сматрати “спремном да се издвоји из гомиле” како би себи прошла пут.

Зелена: хармонија и равнотежа

Зелена није уобичајена боја за аутомобил, али они који је бирају вероватно су љубитељи природе, у хармонији и равнотежи. То је знак пажње на животну средину и можда изјава о нечијој посвец́ености одрживости и еколошкој свести.“

Жута и наранџаста: оптимизам и креативност

Жута и наранџаста су друге боје које се не примец́ују често, али могу да сугеришу некога ко има „весело, сунчано расположење и креативан дух“, објаснила је Софи. Неко ко има тако јарке боје ауто ц́е такође вероватно бити „екстровертан, који воли забаву и вероватно помало ексцентричан, у складу са британском склоношц́у за необичан хумор и оригиналност“.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар