Šta boja automobila govori o vama?!

Kada kupujete automobil, bez sumnje ćete uzeti u obzir stvari kao što su marka,model i cena. Boja automobila će najverovatnije takođe uticati na to, jer time na neki način dajete izjavu o sebi svetu. Prema rečima i tvrdnjama kolor psihologa Sophie Dearman,boja automobila koji odaberete zapravo govori mnogo o vama kao osobi.

Zanimljivosti 25.07.2023 | 15:32
Šta boja automobila govori o vama?!

U ime Međunarodnog udruženja vozača, ona je rekla: „Svaka boja iza sebe ima psihološku poruku. Iako ne traže svi koji voze crni automobil, niti je svaki vlasnik crvenog automobila buntovnik, naše preferencije često odražavaju aspekte naših ličnosti i vrednosti.

Tako ovaj psiholog otkriva šta boja vašeg automobila govori o vašoj ličnosti, U nastavku teksta ona objašnjava šta boja vašeg automobila govori o vama kao osobi.

Crna: elegancija i moć

Bez sumnje ćete videti mnogo crnih automobila na putu – u stvari, oni čine oko 20% svih vozila. Prema Sofi, oni koji biraju crnu boju obično imaju želju za moći i kontrolom. Ona je dodala: „Takođe može odražavati ukus za eleganciju, sofisticiranost i bezvremensku privlačnost.

Bela: čistoća i optimizam

 

Bela boja automobila odražava kvalitete kao što su čistoća, jednostavnost i optimizam. Te Sofi kaže: “Bela se smatra svežom i modernom, a izbor belog automobila može da sugeriše napredni, inovativni duh, u skladu sa najsavremenijim tehnologijama i progresivnim razmišljanjem.

Siva: Praktičnost i odgovornost

Još jedan popularan izbor za automobil je siva, što je znak nekoga ko je praktičan i odgovoran.

Sofi je dodala: „U ponekad sumornom britanskom vremenu, sivi automobili imaju tendenciju da dobro sakriju prljavštinu i prljavštinu, što je prednost za zaposlene ljude koji daju prednost funkciji nad upadljivošću. Ova boja može otkriti potcenjenu, pouzdanu ličnost”

Plava: smirenost i stabilnost

Ako imate plavi automobil, očigledno to znači da ćete verovatno biti mirni i stabilni.

Sofi je dodala: „Odabir plavog automobila može ukazivati na opušten, miran temperament i sklonost ka doslednosti i pouzdanosti. To je klasičan izbor koji može da označi određenu vrstu pojedinca koji voli tradiciju.

Crvena: Energija i strast

Crvena je manje uobičajena boja, ali je živahan i hrabar izbor koji može signalizirati da vlasnik ima „dinamičnu energiju, strast“ i “pomalo buntovnički duh“. Prema Sofi, osoba koja poseduje crveni automobil može se smatrati “spremnom da se izdvoji iz gomile” kako bi sebi prošla put.

Zelena: harmonija i ravnoteža

Zelena nije uobičajena boja za automobil, ali oni koji je biraju verovatno su ljubitelji prirode, u harmoniji i ravnoteži. To je znak pažnje na životnu sredinu i možda izjava o nečijoj posvećenosti održivosti i ekološkoj svesti.“

Žuta i narandžasta: optimizam i kreativnost

Žuta i narandžasta su druge boje koje se ne primećuju često, ali mogu da sugerišu nekoga ko ima „veselo, sunčano raspoloženje i kreativan duh“, objasnila je Sofi. Neko ko ima tako jarke boje auto će takođe verovatno biti „ekstrovertan, koji voli zabavu i verovatno pomalo ekscentričan, u skladu sa britanskom sklonošću za neobičan humor i originalnost“.

(zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar