Ухапшени због убиства дјевојке пуштени на слободу

Тужилаштво у Требињу утврдило је да нема основане сумње да су ухапшени Д.З. и С.З. из Гацка извршили кривично дјело тешко убиство, јер се вјештак не може изјаснити о узроку смрти дјевојке чије је тијело пронађено 2017. године у напуштеној кући код Гацка, потврдио је за Српскаинфо Срђан Вукановић, портпарол Окружног јавног тужилаштва у Требињу. 

Република Српска 23.07.2023 | 12:26
Ухапшени због убиства дјевојке пуштени на слободу

Вукановић је додао да се вјештак ни 2017. године такође није могао изјаснити о узроку смрти несрећне дјевојке чије је тијело након три године од нестанка пронађено у напуштеној кући код Гацка.

Тужилаштво у Требињу је подсјетило да је МУП Републике Српске 20. јула ове године поднио извјештај против С.З. (43) и Д.З. (64) због сумње да су у мјесту Објешеник убили дјевојку и то тако што су је задавили.

У извјештају против осумњичених се наводи и да су у периоду од јула 2013. до јула ове године, на подручју Гацка и Билеће ступали у сексуалне односе са другом оштећеном, те да су извршили кривично дјело силовање.

– Осумњичени су испитани од стране поступајућег тужиоца, након чега је тужилац одлучио да неће ставити приједлог за одређивање мјере притвора из разлога што нису испуњени законски услови предвиђени чланом 197. Закона о кривичном поступку Републике Српске. Тужилаштво наставља да спроводи истрагу у предмету у циљу прикупљања чињеница и доказа које ће резултирати доношењем коначне тужилачке одлуке- објаснио је Вукановић.

Подсјетимо, МУП је прошле седмице саопштио да су у акцији кодног назива “Кула” ухапшене двије особе осумњичене за убиство дјевојке чије је тијело још 2017. године пронађено у кући код Гацка.

У саопштењу су се наводили иницијали осумњичених и то Д.З. и С.З.

Тијело несрећне дјевојке за којом се у критично вријеме трагало пуне три године пронађено је у септембру 2017. у селу Објешеник код Гацка, у напуштеној кући.

Тијело, за које је љекар потврдио да се дуже вријеме налазило у кући, пронашао је власник објекта који живи у Београду и који више година није долазио у завичај.

Према незваничним сазнањима, пронађено тијело доводило се у везу са потрагом која је 2014. била расписана за несталом женом из Невесиња.

(Српскаинфо) Фото: Илустрација/НДТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Корослав

23.07.2023 13:19

Што би тај мислијо да мени убијао дијете. Изрешето би и полицију ,правосудје,власт и њега да неби стигли рећи мијау. Зависи на ког погодиш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истрага

23.07.2023 14:19

Тужилаштво је узело у обзир само чињенице које њима иду у прилог. А у ствари, неко је убио ту жену, изашао из куће и лимени капак на прозору затворио ексером. Наравно не може се доказати да је убијена. Туга

Name

Тотално

23.07.2023 13:31

Недоречена вијест из које нисмо ништа схватили а посебно о другооштећеној.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бог

23.07.2023 15:13

Је осветник, он це вратит он најбоље враца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корослав

23.07.2023 23:10

Говно један 👽👹и други тко их незна скупо их плати док не види тко су ,али онда је после касно.Они су увијек заједно ко два педера и над памећују се преко тудје кичме ко је паметнији.Овај свијет и ову цивилизацију су створили Анунаки како су их прозвали Индијанци људи са звијезда створили су људе некада да им раде за своје потребе.Анунаки уопће нису богови ,него полу богови ,с тим да живе јако дуго 700 000 год. Цркају опет као и ми . Има такви који не цркају никад ,онда би ти требали бити прави богови.Некада је предпотопни свијет живијо 30-40 хиљада год.Који кужи нај боље им је по оној Арапској пословици ,када будала баци камен у бунар не може га извадити ни 40 мудраца,па нек паметују 😁.