Uhapšeni zbog ubistva djevojke pušteni na slobodu

Tužilaštvo u Trebinju utvrdilo je da nema osnovane sumnje da su uhapšeni D.Z. i S.Z. iz Gacka izvršili krivično djelo teško ubistvo, jer se vještak ne može izjasniti o uzroku smrti djevojke čije je tijelo pronađeno 2017. godine u napuštenoj kući kod Gacka, potvrdio je za Srpskainfo Srđan Vukanović, portparol Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju. 

Republika Srpska 23.07.2023 | 12:26
Uhapšeni zbog ubistva djevojke pušteni na slobodu

Vukanović je dodao da se vještak ni 2017. godine takođe nije mogao izjasniti o uzroku smrti nesrećne djevojke čije je tijelo nakon tri godine od nestanka pronađeno u napuštenoj kući kod Gacka.

Tužilaštvo u Trebinju je podsjetilo da je MUP Republike Srpske 20. jula ove godine podnio izvještaj protiv S.Z. (43) i D.Z. (64) zbog sumnje da su u mjestu Obješenik ubili djevojku i to tako što su je zadavili.

U izvještaju protiv osumnjičenih se navodi i da su u periodu od jula 2013. do jula ove godine, na području Gacka i Bileće stupali u seksualne odnose sa drugom oštećenom, te da su izvršili krivično djelo silovanje.

– Osumnjičeni su ispitani od strane postupajućeg tužioca, nakon čega je tužilac odlučio da neće staviti prijedlog za određivanje mjere pritvora iz razloga što nisu ispunjeni zakonski uslovi predviđeni članom 197. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske. Tužilaštvo nastavlja da sprovodi istragu u predmetu u cilju prikupljanja činjenica i dokaza koje će rezultirati donošenjem konačne tužilačke odluke- objasnio je Vukanović.

Podsjetimo, MUP je prošle sedmice saopštio da su u akciji kodnog naziva “Kula” uhapšene dvije osobe osumnjičene za ubistvo djevojke čije je tijelo još 2017. godine pronađeno u kući kod Gacka.

U saopštenju su se navodili inicijali osumnjičenih i to D.Z. i S.Z.

Tijelo nesrećne djevojke za kojom se u kritično vrijeme tragalo pune tri godine pronađeno je u septembru 2017. u selu Obješenik kod Gacka, u napuštenoj kući.

Tijelo, za koje je ljekar potvrdio da se duže vrijeme nalazilo u kući, pronašao je vlasnik objekta koji živi u Beogradu i koji više godina nije dolazio u zavičaj.

Prema nezvaničnim saznanjima, pronađeno tijelo dovodilo se u vezu sa potragom koja je 2014. bila raspisana za nestalom ženom iz Nevesinja.

(Srpskainfo) Foto: Ilustracija/NDTV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Koroslav

23.07.2023 13:19

Što bi taj mislijo da meni ubijao dijete. Izrešeto bi i policiju ,pravosudje,vlast i njega da nebi stigli reći mijau. Zavisi na kog pogodiš.

ODGOVORITE
Name

Istraga

23.07.2023 14:19

Tužilaštvo je uzelo u obzir samo činjenice koje njima idu u prilog. A u stvari, neko je ubio tu ženu, izašao iz kuće i limeni kapak na prozoru zatvorio ekserom. Naravno ne može se dokazati da je ubijena. Tuga

Name

Totalno

23.07.2023 13:31

Nedorečena vijest iz koje nismo ništa shvatili a posebno o drugooštećenoj.

ODGOVORITE
Name

Bog

23.07.2023 15:13

Je osvetnik, on ce vratit on najbolje vraca

ODGOVORITE
Name

Koroslav

23.07.2023 23:10

Govno jedan 👽👹i drugi tko ih nezna skupo ih plati dok ne vidi tko su ,ali onda je posle kasno.Oni su uvijek zajedno ko dva pedera i nad pamećuju se preko tudje kičme ko je pametniji.Ovaj svijet i ovu civilizaciju su stvorili Anunaki kako su ih prozvali Indijanci ljudi sa zvijezda stvorili su ljude nekada da im rade za svoje potrebe.Anunaki uopće nisu bogovi ,nego polu bogovi ,s tim da žive jako dugo 700 000 god. Crkaju opet kao i mi . Ima takvi koji ne crkaju nikad ,onda bi ti trebali biti pravi bogovi.Nekada je predpotopni svijet živijo 30-40 hiljada god.Koji kuži naj bolje im je po onoj Arapskoj poslovici ,kada budala baci kamen u bunar ne može ga izvaditi ni 40 mudraca,pa nek pametuju 😁.