Након 2 милиона, МУП РС даје још 3,3 милиона КМ за возила

Министарство унутрашњих послова Републике Српске (МУП РС) одлучило је да набави 50 возила путем оперативног лизинга и да за те сврхе издвоји 3,3 милиона марака.

Република Српска 22.07.2023 | 08:34
Након 2 милиона, МУП РС даје још 3,3 милиона КМ за возила

Подсјетимо да је МУП прије нешто мање од три мјесеца дао 2,1 милион КМ за куповину 25 возила путем оперативног лизинга које је набавио од „Порсцхе леасинга“.

Када је у питању овај тендер МУП захтијева да аутомобили буду са дизел моторима и мануелним мјењачима, да имају утичницу у пртљажнику, да буду бијеле боје, те да им понуђач да гаранцију на возила за цјелокупан период трајања лизинга, односно 48 мјесеци.

Понуђач је обавезан да у тих 48 мјесеци региструје возила, да их каско осигура, да врши редован сервис по сервисним интервалима произвођача возила у смислу пређених километара, да врши замјену уља, свих филтера, сијалица, диск плочица, метлица брисача и свега осталог што подразумијева редовно одржавање.

Такође, потребно је и да обезбиједи један додатни сет нових љетних и два сета нових зимских пнеуматика.

Када је у питању техничка и професионална способност потребно је успјешно искуство у реализацији најмање једног уговора у посљедње три године са предметом набавке путем лизинга са минималном вриједности 400.000 КМ без ПДВ-а.

Простом рачуницом долазимо до податка да је МУП РС спреман издвојити око 68.000 КМ по возилу за његово кориштење и одржавање у наредне четири године.

Појашњења ради, оперативни лизинг има обиљежја пословног најма јер се овдје ради о најму објекта лизинга, без намјере стицања власништва над њим.

Иако су у Влади РС раније истицали да су трошкови одржавања возног парка МУП-а велики и да је узимање на лизинг повољнија варијанта, добро упућени саговорници ЦАПИТАЛ-а кажу да за овакву набавку нема економске рачунице и да је нејасно због чега МУП то ради.

(Цапитал)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Пишта

22.07.2023 09:10

А одрзавање возила це да води онај кога је Додик одабрао уз провизију од 10%.. Упс, ја заборави да је Додик донио закон да се не смије прицат против криминала.. Ако ти и лопов из снсд крене да пљацка куцу морају му се понудит кекс и колаци и музицка зеља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тоооо

22.07.2023 09:19

Само троситееее бахацење за Гиниса! Резултатирада Нулаааа! Срам вас било гуљацинаа будјета без преседана!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па то је

22.07.2023 10:21

За Гиниса! Мање наридаа а в8се полиције натрпане окаценее на Дрзавн8 будзет! Св8х градјанаа!! Бахацењееее за Гинусааа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

22.07.2023 11:25

ИМА СЕ МОЖЕ СЕ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како

22.07.2023 13:41

Обицан градјанин да узме милион народног новца ил барем пар хиљада, ко су они краду како они могу, сами су себе бирали, дадну нам неке па казе бирај, нема се ту ста бират оцу да бирам ста оцу а не 30будала њихових, како дакле да додјем до пар хиљада имам исто право на то ко миле који је узо милијарде, и тај муп тудји новац да возају гузице и смију се градјанима из аута ахаха фрајер сам ја, како оцу новац имам право

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС

23.07.2023 17:02

Када смо ми владали предлагали смо да сваки полицајац задужи по коња и да га храни. Каква би то уштеда била.

ОДГОВОРИТЕ