Стиже невријеме преко Словеније, иде ка истоку

Портал Реин аларм јавља да стиже ново невријеме са запада, преко Словеније.

Регион 21.07.2023 | 10:31
Стиже невријеме преко Словеније, иде ка истоку

Словеначка Агенција за заштиту животне средине наводи да су се рано јутрос у близини границе Словеније са Италијом створиле двије јаче олујне ћелије које путују према истоку.

Прва је кренула у унутрашњост Словеније, а друга је захватила подручје јужно од Бовца.

За цијелу Словенију издато је наранџасто упозорење због могућег олујног невремена. Поново постоји опасност од јачих удара вјетра, пљускова и града, јављају регионални медији.

Пљускови би могли изазвати и бујичне поплаве, додаје се у саопштењу.

И у Хрватској је данас прогнозирано нестабилно вријеме, а како наводи Републички хидрометеоролошки завод Хрватске највећа могућност за локално грмљавинско невријеме у тој земљи је поподне и увече.

Наранџасто упозорење због могућег олујног невремена на снази је у вијећем дијелу БиХ до недјеље. Наранџасто упозорење издато је као упозорење на локалне пљускове праћене грмљавином и појачаним вјетром уз могућу појаву града.

Подручје за које је издат наранџасти метеоаларм је западна, сјеверна, централна и источна БиХ, а на снази је од данас од 16.00 часова до 22. јула до поноћи, преноси Спутњик.

Републички хидрометеоролошки завод Србије објавио је рано јутрос два упозорења. У првом се упозорава да се данас и сутра поподне и увече на подручју Србије могу очекивати временске непогоде, док се друго односи на високе температуре.

(Агенције)  Фото: Бруно Фантулин/ПИXСЕЛЛ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Xx

21.07.2023 12:18

Баш експериментишу над нама, као да смо стока. Све вјештачким направљено да уништи цивилизацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влашћу обесправљени грађанин

21.07.2023 12:48

Шта човјек посједује да би могао зауставити овај ужас од временских непогода? Ништа.А мисли да нешто може. Ево му прилике да покаже своју моћ. Ово су нам још увијек само опомене,уколико наставимо путем којим смо кренули,нестаће нас са лица земље.А нисмо,бар већина,на добром путу,путу спасења. Па,по вољи нам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пуца

21.07.2023 12:55

СИСТЕМ !!! А' тек це да пукне !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

21.07.2023 15:04

Од нас и невријеме бјежи.

ОДГОВОРИТЕ