Stiže nevrijeme preko Slovenije, ide ka istoku

Portal Rein alarm javlja da stiže novo nevrijeme sa zapada, preko Slovenije.

Region 21.07.2023 | 10:31
Stiže nevrijeme preko Slovenije, ide ka istoku

Slovenačka Agencija za zaštitu životne sredine navodi da su se rano jutros u blizini granice Slovenije sa Italijom stvorile dvije jače olujne ćelije koje putuju prema istoku.

Prva je krenula u unutrašnjost Slovenije, a druga je zahvatila područje južno od Bovca.

Za cijelu Sloveniju izdato je narandžasto upozorenje zbog mogućeg olujnog nevremena. Ponovo postoji opasnost od jačih udara vjetra, pljuskova i grada, javljaju regionalni mediji.

Pljuskovi bi mogli izazvati i bujične poplave, dodaje se u saopštenju.

I u Hrvatskoj je danas prognozirano nestabilno vrijeme, a kako navodi Republički hidrometeorološki zavod Hrvatske najveća mogućnost za lokalno grmljavinsko nevrijeme u toj zemlji je popodne i uveče.

Narandžasto upozorenje zbog mogućeg olujnog nevremena na snazi je u vijećem dijelu BiH do nedjelje. Narandžasto upozorenje izdato je kao upozorenje na lokalne pljuskove praćene grmljavinom i pojačanim vjetrom uz moguću pojavu grada.

Područje za koje je izdat narandžasti meteoalarm je zapadna, sjeverna, centralna i istočna BiH, a na snazi je od danas od 16.00 časova do 22. jula do ponoći, prenosi Sputnjik.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije objavio je rano jutros dva upozorenja. U prvom se upozorava da se danas i sutra popodne i uveče na području Srbije mogu očekivati vremenske nepogode, dok se drugo odnosi na visoke temperature.

(Agencije)  Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Xx

21.07.2023 12:18

Baš eksperimentišu nad nama, kao da smo stoka. Sve vještačkim napravljeno da uništi civilizaciju.

ODGOVORITE
Name

Vlašću obespravljeni građanin

21.07.2023 12:48

Šta čovjek posjeduje da bi mogao zaustaviti ovaj užas od vremenskih nepogoda? Ništa.A misli da nešto može. Evo mu prilike da pokaže svoju moć. Ovo su nam još uvijek samo opomene,ukoliko nastavimo putem kojim smo krenuli,nestaće nas sa lica zemlje.A nismo,bar većina,na dobrom putu,putu spasenja. Pa,po volji nam.

ODGOVORITE
Name

Puca

21.07.2023 12:55

SISTEM !!! A' tek ce da pukne !!!

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

21.07.2023 15:04

Od nas i nevrijeme bježi.

ODGOVORITE