Одбојкашице Србије на припремама у Палама

Актуелни првак свијета Женска сениорска одбојкашка репрезентација Србије борави у Палама, гдје обављају базични дио припрема за овогодишње Европско првенство И квалификације за Олимпијске игре 2024.године. Као И претходне три године, припреме се обављају у Спортско – пословном центру “Пеки”.

Република Српска 21.07.2023 | 09:49
Одбојкашице Србије на припремама у Палама

Да су Пале таличне женској одбојкашкој репрезентацији Србије, показало се неколико пута до сада. Након обављених припрема у овом граду одбојкашице су постигле најбоље резултате на свјетском И европском нивоу такмичења. Подсјећамо женска одбојкашка репрезентација Србије 2018.године покорила је свијет у Јапану, а годину касније даме су постале Европски шампиони. Занимљиво је да су ове резултате оствариле допутовавши на првенства директно из Пала.

Најбоља одбојкашица свијета Тијана Бошковић каже да је одбојкашицама на Палама увијек дивно И посебно.

-Мени можда мало више него осталим, јер сваки проведен тренутак у Републици Српској за мене је посебан, каже Бошковић, поријеклом из Билеће.

Базичне припреме сениорске одбојкашке репрезентације Србије у Палама ће трајати десет дана.

-Знамо да ће бити врло напорно И интензивно, али спремни смо на то. Оно што је најважније овдје имамо све неопходне услове да тренирамо И не размишљамо ни о чему другом, наводи Бошковићева.

Капитен репрезентације Маја Огњеновић подсјећа да одбојкашицама предстоји учешће на Европском првенству гдје су амбиције, као И до сада, највеће, те квалификације за Олимпијске игре 2024.године.

- Некако у нашем спорту је то помало неправедно у смислу да ми као свјетске шампионке И вицешампионке Европе немамо обезбјеђен пласман на Олимпијске игре, али даћемо све од себе да се на турниру, на којем ћемо учествовати крајем септембра у Кини домогнемо те позиције која нас директоно води у Париз, каже Огњеновићева.

На припремема у Палама борави 17 играчица, под водством селектора сениорске репрезентацији Србије Ђованија Гвидетија. У репрезентацији је И доста нових младих одбојкашица, а атмосфера је подједнако добра као И претходних година, наводи капитен репрезентације Огњеновић .

Када је ријеч о предстојећим такмичењима очекивања одбојкашица, као И до сада највећа.

- Знате да смо на претходним Европским првенствима остваривали заиста сјајне резултате, не очекујемо ништа мање ни овог пута, истиче најбоља одбојкашица свијета Тијана Бошковић.

Одбојкашице након тога очекују И квалификације за учешће на Олимпијским играма, које су, како Бошковићева каже, можда И најважније такмичење ове године.

- Биће изузетно напорно, имамо јаке противнике у групи, али полако ћемо да се припремамо за то, Европско првенство ће нам послужити као добра припрема, истиче Бошковићева.

Женска сениорска репрезентација Србије боравиће на припремама у Палама до 28 јула. Након тога очекује их учешће на Европском првенству које ће бити одржано од 15. августа до 3. септембра, а утакмице ће бити игране у Белгији, Њемачкој, Италији И Естонији.

Квалификациони турнир за Олимпијске игре 2024.године биће одржан од 16. до 24. септембра у Кини.

(БН) Фото:БН

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Добро нам

21.07.2023 10:14

Досле златне дјевојке! .Зеље су нам да се добро припремите и побједите на такмицењу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бро

21.07.2023 11:45

Велика је греска сто су промјенили тренера са којим су освојили злато. Тако да нека им је бог упомоц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

855

21.07.2023 14:40

Наше принцезе, уз вас смо увијек!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аца

21.07.2023 17:39

Па ста це кад су Турци, висе платили, није била наса зеља да мењамо тренера.

Name

Предатор

21.07.2023 16:33

Добро нам дошле. Увек нас обрадујете

ОДГОВОРИТЕ