Ухапшени полицајци осумњичени за низ кривичних дјела

Акција полиције Зеничко-добојског кантона резултирала је хапшењем 16 њихових колега који су радили у Полицијској станици Какањ.

Босна и Херцеговина 19.07.2023 | 13:51
Ухапшени полицајци осумњичени за низ кривичних дјела

Једна особа је избјегла хапшење и тренутно је у бјекству. То је Мустафа Карамуја звани Муса и он слови као организатор криминалних активности ухапшене групе, потврђено је из неколико полицијских извора.

Карамуја није полицајац него „контроверзни бизнисмен“ и сумња се да му је дојављено о акцији хапшења и за њим је тренутно расписана потјерница.

Карамуја је власник популарних угоститељских објеката у Какњу а на свом Инстаграм профилу посљедњу објаву је имао прије 15 сати.

На Инстаграм профилу наводи да је власник цлуба План Б, схисха бара Парламент у Какњу и кафане Једно мјесто.

– Полицајци који су на мети ове акције сумњиче се да су користећи свој положај криминогеним особама, допуштали да се баве криминалним активностима, те умјесто да их спријече у томе, помагали им, а у замјену за корист коју су од њих добијали. Између осталог, ради се и о нелегалној експлоатацији угља на подручју Какња - наведено је у саопштењу Управе полиције МУП ЗДК.

Према сазнањима, крађа угља само је један детаљ „активности“ Мустафе Мусе Карамује и његове групе током којих су имали помоћ појединих полицајаца. Тако је половином прошле године ова група починила упад у кућу једног какањског привредника и одвела га изван града, да би послије тражила новац за ослобађање.

Породица је те вечери узалуд звала какањску полицију очекујући брзу реакцију. Карамуја је испред отетог привредника мобилним телефоном контактирао полицајце како би усмјеравао њихово (не)дјеловање.

Журнал је у посједу видео записа који показују сву дрскост отмице и рекетирања, јер се група предвођена Карамујом сутрадан ујутро мирно вратила до куће пријетећи осветом у случају неплаћања. Како нису добили новац, недуго потом запалили су викендицу рекетиране особе.

Било би логично да је о свему обавијештен дежурни тужилац, али није. Полицијски извјештај мјесецима је био скриван.

О корумпираности појединих какањских полицајца говори се већ дуже вријеме. Акција хапшења услиједила је недуго након недавне смјене полицијског комесара ЗДК Русмира Шишића, а ту функцију до даљњег обавља начелник Сектора униформисане полиције Вахидин Топаловић. Топаловић је до фебруара прошле године био командир Полицијске станице Какањ

(Журнал)  ФОТО: МУПЗДК/YОУТУБЕ/СЦРЕЕНСХОТ

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Ван гог

19.07.2023 14:18

А у РС. Кома. Фикуси само се заљевају и ниста. У фБих бар ај неког хапсе а овде ниста. Цак ни у ице омладина фуј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.07.2023 16:04

Овде полицајци ниста не требају да страхују док слусају главне.

Name

Надине

19.07.2023 14:20

Ко би рекао. А ми мислили све фини људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.07.2023 15:02

А будалетина приводити људе док су у униформама умјесто да су им отишли кући и привели их у цивилној одјећи, они их овако приводе док су обучени у полицијску униформу, и тиме буквално шаљу поруку народе пишајте нас све запослене у полицији били ми савјесни били лопови!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.07.2023 17:59

Погресно. Овде се саље порука да их ни униформа неце заститити.

Name

Ре

19.07.2023 18:09

Баш треба хапсити криминалце корумпиране без униформи ради угледа лоповске полиције. Стотине их је таквих у БиХ у полицији. А није ни чудо кад могу вође зашто не би и они.

Name

Боле

19.07.2023 15:03

Па полиција је цјела кримоси...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо ЗВ

19.07.2023 15:28

Када ће доћи ред на саобраћајну полицију у Зворнику која је окосница друмских разбојништава, криминала и корупције на овом крају у регији Бирач. Они у вршењу криминала имају заштиту руководства ПУ Зворник. Позивамо МУП Републике Српске да их укине или да их похапси. Пошаљите инспекторе да испитају и да видите шта раде са грађана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

19.07.2023 15:34

Браво за федерацију, они уводе ред

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свашта

19.07.2023 15:40

Јебеш угаљ, али ово киндаповање, рекетирање,уништавање приватне имовине, за те ствари треба увести доживотну робију !

ОДГОВОРИТЕ
Name

А ста оцекивати????

19.07.2023 17:06

Од Партијске коалиционе лоповске полицијее натрпане ксо и у свим дрзавним институцијама које су заробили котумпирани хостсплери квази политицари без зна ња без морала испливсли 1990 год и до данас харајуу у круг позивија опозиција папци прелетаци потковани окупани предратни голаци подстанари а сад милијардери милионети пљацком постали за Гинуса уз свједоке и уцеснике из медјународне заједнуце@!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрга

19.07.2023 17:37

Ајмо сад сваки дан хапсити по 50 дротова који имају прљав образ. Неписмени и јаки не смију бити богати, нити се бавити криминалом!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јбај га

19.07.2023 19:46

Лијепо богами лијепа дружина,удружени злочиначке подухват,тако и УИО,300 аута отворе и уведу у свој контејнер који је наравно без видео надзора. Возе аутомобиле по 50000 евра.

ОДГОВОРИТЕ