Ево како је изгледао први сусрет Косте К. са мајком

Дјечак убица који је починио стравичан масакр у Основној школи "Владислав Рибникар", када је 3. маја из два очева пиштоља убио деветоро вршњака и чувара, био је мртав хладан када је јуче пред саслушање послије два и по мјесеца видио мајку.

Србија 19.07.2023 | 12:20
Ево како је изгледао први сусрет Косте К. са мајком

Како извор открива иако се очекивало да дјечака, који је одвојен од породице и борави под сталним надзором у психијатријској установи, сусрет са најближима сломи, то се није догодило.

– Иницијални разлог сусрета је било то што је мајка као старатељ морала да присуствује саслушању дјечака (13), који је давао исказ у истрази против оца. Када је ушла у просторију, мајка га је загрлила, али је дјечак остао прилично хладан. Дјеловало је као да су странци и да се не ради о мајци и дјетету – описује извор како је протекао први тренутак сусрета.

Саговорник открива да су сви присутни остали шокирани јер је на исти начин протекло и саслушање, које је трајало нешто дуже од четири сата.

– Када је почело испитивање, које се одвијао преко видео конференцијске везе која је успостављена између клинике и Вишег јавног тужилаштва у Београду дјеловао је мало узнемирено, али се онда у тренутку сабрао и био потпуно смирен и сталожен – објашњава саговорник.

Он додаје, да је дјечак убица у једном тренутку, заиста рекао да се каје и да му је жао због злочина који је починио.

– Свима који су били присутни јасно је да кајање није било искрено. Дјеловало је да то каже само због тога што то тако треба, без било какве искрене емоције. Одговори које је давао више приличе некоме ко је далеко старији од њега, нема сумње да је ријеч о дјетету које је манипулатор, свјесно свега па чак и тога какви одговори треба да се дају на одређена питања – описује саговорник у каквој је атмосфери протекло саслушање.

Током испитивања масовног убице, поред њега је сједила мајка.

<див цласс="баннер ноБефоре"> <див ид="ИнТеxт_2" дата-гоогле-qуерy-ид="ЦКфЕqпрГмоАДФТ1КХQкдИвМХНА">

– Ни она није дјеловала као неко ко је потресен због тога што је десет живота угашено и што је злочин какав се не памти починио њен син из оружја које је супруг чувао у кући. Без емоције је сједила и слушала – додаје саговорник.

Подсјетимо, Више јавно тужилаштво у Београду оца дјечака сумњичи се да је починио тешко дјело против опште сигурности. Он се терети да оружје за које је имао дозволу није адекватно обезбиједио тако да малољетни син не може да дође до њега, али и да је дијете водио у стрељану и учио га да пуца иако је имао само 13 година, пише Курир.

Ученик који је убио своје вршњаке јуче је, подсјетимо, саслушан као свједок у истрази против оца који је у притвору и који није присуствовао саслушању, иако је имао законску могућност.

(Курир)  Фото: ОЛИВЕР БУНИЋ / РИНГИЕР

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Илија цворовиц

19.07.2023 12:32

Јасно је као дан да је отац дрзао орузје у сефу како то закон прописује,и да не мозе одговарати за то сто је водио малог у стрељану,јер закон то дозвољава.Е сад,покусава се због родитеља убијене дјеце и због стисавања незадовољства и огорцења медју народом,пронаци несто сто би била одговарајуца казна за оца,мајку дијете.Али то це бити јако теско,зато сто генерално,родитељи и нису криви.А малог као малог,оставити у специјалној болницкој установи док не напуни 18,а послије тога на друствено корисни рад у рудник под пратњом два полицајца до краја зивота...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Децко

19.07.2023 14:43

Отац му је дао сифру! Нису имали времена да разговарају с њим, гледали само паре! Нарцисоидне лицности, и отац и син! Оца затворити и бацити кљуц, а сина пустити кад буде имао 30 година, јер није ниста крив!

Name

@Децко

19.07.2023 23:49

Све их стрељати за примјер свим будуцим родитељима па ако хоцес инстаграм онда немој да правис дјецу, или се посвети дјетету И одгоји га као нас наси родитељи да знас ста смијес, а ста несмијес радити.

Name

Овако

19.07.2023 12:33

Цуј присуствовао неко саслусању и овако износи лицне ставове. Страсно! Гдје је професионализам. Ово је све да само да се умири јавноат и нахрани а да се овај убица прогласи психопатом што и јесте, али без одговорности државе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.07.2023 14:12

Није држава крива што је он психопата.

Name

Јоксим

19.07.2023 15:36

Смртна казна, нема за то опроста

Name

Даца

19.07.2023 12:38

Баш су досадили са овом сликом кад је имао седам,осам година,а он већ момак. Као, треба да се сажаљевамо на дијете...монструм

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ники

19.07.2023 13:20

У тој соби требс дсостабе до крсха зивота. Такодје И родитеље никад не пустити из затвора. Толико младих живота унистити Бозе сачувај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сава

19.07.2023 15:54

Зашто је Коста има 200 изостанака из школе нисам прочитао нигдје да је то неко образложио .

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

19.07.2023 16:45

ЗА ОВАЈ СЛУЦАЈ ЈЕ СВАКИ КОМЕНТАР СУВИСАН.ТО СУ ДЈЕЛА ГДЈЕ НАЈВЕЦИ ЕКСПЕРТИ СВЈЕТА НИКАДА НИСУ ОТКРИЛИ СТА СЕ У ЈЕДНОМ МОЗГУ ЗИВОГ БИЦА МОЗЕ ДА ДЕСИ.СВЕ ЈЕ ТО ВЕОМА КОМПЛИКОВАНО И НИКО НЕ МОЗЕ ДА ОТКРИЈЕ О ЦЕМУ СЕ ТУ РАДИ.ОВО ЈЕ ДОБРО ЗА МЕДИЈЕ ЗА НАГАДЈАЊА ,ТРАЦАРЕЊА, ТРОСЕЊЕ СЛОБОДНОГ ВРЕМЕНА. ТРЕБА ЗАБРАНИТИ ДА СЕ О ТОМЕ ПИСЕ.НЕКА ОРГАНИ РАДЕ ПО СВОЈОЈ САВЈЕСТИ И ДУЗНОСТИ .ОВУ ПРИЦУ ДРЗАВА ТРЕБА ЗАУСТАВИТИ АЛИ ЈЕ НЕ МОГУЦЕ ЗАТО СТО НАМ МНОГО СТА НЕ ФУНКЦИЈОНИСЕИ И ОТИМА СЕ КОНТРОЛИ.НЕ ПОНОВИЛО СЕ НИКАДА И НИКОМЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мира

19.07.2023 21:29

Јадна ти је његова мајка кад се замислим и ставим на њено мјесто најежим се од бола за своим дјететом а и гирцином због цега је то урадио не дај боже ником ни један родитељ не би волио овако несто а сваком мозе да се деси тако треба да схватимо а не да осудујемо мајку и оца.Мој дјед је имао пистољ али ја нисам смјела ни да га пипнем а камоли да помислим да неког убијем то је само болест као и свака друга галопирајуча.

ОДГОВОРИТЕ