Evo kako je izgledao prvi susret Koste K. sa majkom

Dječak ubica koji je počinio stravičan masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kada je 3. maja iz dva očeva pištolja ubio devetoro vršnjaka i čuvara, bio je mrtav hladan kada je juče pred saslušanje poslije dva i po mjeseca vidio majku.

Srbija 19.07.2023 | 12:20
Evo kako je izgledao prvi susret Koste K. sa majkom

Kako izvor otkriva iako se očekivalo da dječaka, koji je odvojen od porodice i boravi pod stalnim nadzorom u psihijatrijskoj ustanovi, susret sa najbližima slomi, to se nije dogodilo.

– Inicijalni razlog susreta je bilo to što je majka kao staratelj morala da prisustvuje saslušanju dječaka (13), koji je davao iskaz u istrazi protiv oca. Kada je ušla u prostoriju, majka ga je zagrlila, ali je dječak ostao prilično hladan. Djelovalo je kao da su stranci i da se ne radi o majci i djetetu – opisuje izvor kako je protekao prvi trenutak susreta.

Sagovornik otkriva da su svi prisutni ostali šokirani jer je na isti način proteklo i saslušanje, koje je trajalo nešto duže od četiri sata.

– Kada je počelo ispitivanje, koje se odvijao preko video konferencijske veze koja je uspostavljena između klinike i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu djelovao je malo uznemireno, ali se onda u trenutku sabrao i bio potpuno smiren i staložen – objašnjava sagovornik.

On dodaje, da je dječak ubica u jednom trenutku, zaista rekao da se kaje i da mu je žao zbog zločina koji je počinio.

– Svima koji su bili prisutni jasno je da kajanje nije bilo iskreno. Djelovalo je da to kaže samo zbog toga što to tako treba, bez bilo kakve iskrene emocije. Odgovori koje je davao više priliče nekome ko je daleko stariji od njega, nema sumnje da je riječ o djetetu koje je manipulator, svjesno svega pa čak i toga kakvi odgovori treba da se daju na određena pitanja – opisuje sagovornik u kakvoj je atmosferi proteklo saslušanje.

Tokom ispitivanja masovnog ubice, pored njega je sjedila majka.

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Ilija cvorovic

19.07.2023 12:32

Jasno je kao dan da je otac drzao oruzje u sefu kako to zakon propisuje,i da ne moze odgovarati za to sto je vodio malog u streljanu,jer zakon to dozvoljava.E sad,pokusava se zbog roditelja ubijene djece i zbog stisavanja nezadovoljstva i ogorcenja medju narodom,pronaci nesto sto bi bila odgovarajuca kazna za oca,majku dijete.Ali to ce biti jako tesko,zato sto generalno,roditelji i nisu krivi.A malog kao malog,ostaviti u specijalnoj bolnickoj ustanovi dok ne napuni 18,a poslije toga na drustveno korisni rad u rudnik pod pratnjom dva policajca do kraja zivota...

ODGOVORITE
Name

Decko

19.07.2023 14:43

Otac mu je dao sifru! Nisu imali vremena da razgovaraju s njim, gledali samo pare! Narcisoidne licnosti, i otac i sin! Oca zatvoriti i baciti kljuc, a sina pustiti kad bude imao 30 godina, jer nije nista kriv!

Name

@Decko

19.07.2023 23:49

Sve ih streljati za primjer svim buducim roditeljima pa ako hoces instagram onda nemoj da pravis djecu, ili se posveti djetetu I odgoji ga kao nas nasi roditelji da znas sta smijes, a sta nesmijes raditi.

Name

Ovako

19.07.2023 12:33

Cuj prisustvovao neko saslusanju i ovako iznosi licne stavove. Strasno! Gdje je profesionalizam. Ovo je sve da samo da se umiri javnoat i nahrani a da se ovaj ubica proglasi psihopatom što i jeste, ali bez odgovornosti države.

ODGOVORITE
Name

Re

19.07.2023 14:12

Nije država kriva što je on psihopata.

Name

Joksim

19.07.2023 15:36

Smrtna kazna, nema za to oprosta

Name

Daca

19.07.2023 12:38

Baš su dosadili sa ovom slikom kad je imao sedam,osam godina,a on već momak. Kao, treba da se sažaljevamo na dijete...monstrum

ODGOVORITE
Name

Niki

19.07.2023 13:20

U toj sobi trebs dsostabe do krsha zivota. Takodje I roditelje nikad ne pustiti iz zatvora. Toliko mladih života unistiti Boze sačuvaj.

ODGOVORITE
Name

Sava

19.07.2023 15:54

Zašto je Kosta ima 200 izostanaka iz škole nisam pročitao nigdje da je to neko obrazložio .

ODGOVORITE
Name

BOBA

19.07.2023 16:45

ZA OVAJ SLUCAJ JE SVAKI KOMENTAR SUVISAN.TO SU DJELA GDJE NAJVECI EKSPERTI SVJETA NIKADA NISU OTKRILI STA SE U JEDNOM MOZGU ZIVOG BICA MOZE DA DESI.SVE JE TO VEOMA KOMPLIKOVANO I NIKO NE MOZE DA OTKRIJE O CEMU SE TU RADI.OVO JE DOBRO ZA MEDIJE ZA NAGADJANJA ,TRACARENJA, TROSENJE SLOBODNOG VREMENA. TREBA ZABRANITI DA SE O TOME PISE.NEKA ORGANI RADE PO SVOJOJ SAVJESTI I DUZNOSTI .OVU PRICU DRZAVA TREBA ZAUSTAVITI ALI JE NE MOGUCE ZATO STO NAM MNOGO STA NE FUNKCIJONISEI I OTIMA SE KONTROLI.NE PONOVILO SE NIKADA I NIKOME.

ODGOVORITE
Name

Mira

19.07.2023 21:29

Jadna ti je njegova majka kad se zamislim i stavim na njeno mjesto naježim se od bola za svoim djetetom a i gircinom zbog cega je to uradio ne daj bože nikom ni jedan roditelj ne bi volio ovako nesto a svakom moze da se desi tako treba da shvatimo a ne da osudujemo majku i oca.Moj djed je imao pistolj ali ja nisam smjela ni da ga pipnem a kamoli da pomislim da nekog ubijem to je samo bolest kao i svaka druga galopirajuča.

ODGOVORITE