Мистерија у БН: Тестамент од милион евра отвара сумње

Више од 30 икона велике вриједности пронађено је испред куће покојног Петра Гајића, који је живот изгубио 2020. године под још нерасвијетљеним околностима у Чађавици, потврдио је порталу ИнфоБијељина бијељински адвокат Душко Томић.

Република Српска 19.07.2023 | 07:34
Мистерија у БН: Тестамент од милион евра отвара сумње

Осим икона, пронађене су и захвалнице те орден Гајићу од стране некадашњег епископа зворничко-тузланског Лонгина 1976. године и свештеника Зорана Михајловића из Чађавице који је Гајићу додијелио 2012. године захвалницу за велики труд и залагање за СПЦ. 
 
Иконе су пронађене у понедјељак, 17. јула, али није познато ко их је ту оставио.
 
“Иконе се налазе код мене и након рјешавања овог случаја биће поклоњене СПЦ, што је била Гајићева жеља и то ће бити испоштовано”, изјавио је за наш портал адвокат Душко Томић, који се судским путем бори да се докаже да је једини законски насљедник Гајићеве имовине (која се процјењује на око милион марака) његова кћерка, а не комшија којем је Гајић тестаментом наводно оставио имовину, а Гајић преминуо под чудним околностима седам дана након тестамента.

Томић је нагласио да ће бити затражена ексхумација леша Петра Гајића, сахрањеног инкогнито без отварања сандука 2020. године у Чађавици и без прегледа мртвозорника. 
 
“Лажним тестаментом се сво огромно имање преводи комшији од 20 година, а кћерци јединици, која се лијечи на Неуропсихијатријској клиници у Сокоцу ништа”, истакао је Томић. 
 
Према његовим ријечима, Гајићева кћерка ускоро треба изаћи из болнице према стручном мишљењу надлежног психијатра. 

Томић је напоменуо да је свештеник одбио да се појави на суду, који му је, као адвокату оштећене кћерке, рекао да је Петар умро због пожара у кући. 
 
“Сестрић покојника на суду изјавио је да је ујакова гардероба запаљена, те да је убијеђен да је ујак умро насилном смрћу”, рекао је Томић за портал ИнфоБијељина.

Подсјећамо да је Гајић, наводно, све оставио двадесетогодишњем комшији, који је наведен као његов унук, иако је доказано да нису ни у каквом сродству.

Кћерку Милену, која се 13 година налази у психијатријској установи на Сокоцу је, како је наведено, оставио без ичега. 
 
Није јој припао ни нужни дио, што, по закону, имају право и они којима ништа није дато тестаментом.
 
Гајићев брат је саслушан, пошто је са нећакињом Миленом, Петровом кћерком, полицији поднио пријаву против “одговорних за Петрову смрт и прикривање важних трагова који се тичу смрти”.
 
Гајићев брат је свједочио, између осталог, да мртвозворник који је потписао Петрову смрт није ни видио покојника.

(ИнфоБијељина) Фото:ИнфоБијељина

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Илија цворовиц

19.07.2023 08:15

Како је увијек овај адвокат Томиц укљуцен код сумњивих слуцајева,крадја,убистава,превара....

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

19.07.2023 08:18

Па јесмо ли сви Ванземаљци. Толико тога зла и незаконитост и, се догађало. И још се кћи пати без наследства. О земљо Индијо. Свашта има

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прасеци

19.07.2023 09:02

Из овог текста се види да је свестеник сауцесник ако не и изврсилац убиства, ниста друго нису радили ни у рату него љецили комплексе на јадном народу. Вецита јапамија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па чисто је

19.07.2023 09:17

Да је нешто урадјено незаконито уз подршку изгледа многих. Тузиластво и Суд морају ријесити овај случај да оперу образ. Тестаменти су увијек за преиспитивање и утврдјивање истине зато постоје институције да све потврде. Овом адвокату свака част за истрајност и бригу за кћерку покојника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад-Нострадамус

19.07.2023 13:25

Адвокати се брину за себе покусај то да схватис.

Name

Мирослав

19.07.2023 15:34

Колико вреде "уметнине" иконе, ипак треба питати струку. По ономе сто се види на фотки, то су врло скромне "уметнине". Опет се спомиње милијонска вреднос, као сто је бацена прица о вредности икони, сто је поклоњена преседнику Путину. Таква велика вредност Пикасове графике у Козарској Дубици, је спомињана пре неколико година. А заправо је ситотиск, скромне вредности.Довољно је погледати понуду аукциских куца нпр. Бец, Лондон, Париз, па це пасти у воду претеривање о вредности. Какви црни милијони, ово сто се види је углавном натискано на папир, па касирано на дрво, или картон. Моје скромно знање, као колекцјонара, то препознаје. Дакле струка, мозе уставити нагадјања и наклапања о мулијонима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Код нас

19.07.2023 19:13

...све као фол вјера а уствари се преко вјере стичу богатства... Страшно колико икона да се опере образ... Ма ми смо никакави вјерници... Фуј!

Name

Игор

19.07.2023 18:53

Откуд му толики милиони кад је тако велики верник био?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

20.07.2023 00:10

Игор, На фотки ста се види, има врло,врло, ниску цену, у питању су натискани сувенири, без лимитиране колицине. Спомињање милијона, је непотребна прица, претеривање, видљиво нема уметницку, ни временску вредност. Тако да је цовек оцито зивео скромно, и скупљао је сувенире, а не уметницке предмете. Претпостављам да су ти сувенири за њега имали духовну вредност, сто да не, то је лепо.