Misterija u BN: Testament od milion evra otvara sumnje

Više od 30 ikona velike vrijednosti pronađeno je ispred kuće pokojnog Petra Gajića, koji je život izgubio 2020. godine pod još nerasvijetljenim okolnostima u Čađavici, potvrdio je portalu InfoBijeljina bijeljinski advokat Duško Tomić.

Republika Srpska 19.07.2023 | 07:34
Misterija u BN: Testament od milion evra otvara sumnje

Osim ikona, pronađene su i zahvalnice te orden Gajiću od strane nekadašnjeg episkopa zvorničko-tuzlanskog Longina 1976. godine i sveštenika Zorana Mihajlovića iz Čađavice koji je Gajiću dodijelio 2012. godine zahvalnicu za veliki trud i zalaganje za SPC. 
 
Ikone su pronađene u ponedjeljak, 17. jula, ali nije poznato ko ih je tu ostavio.
 
“Ikone se nalaze kod mene i nakon rješavanja ovog slučaja biće poklonjene SPC, što je bila Gajićeva želja i to će biti ispoštovano”, izjavio je za naš portal advokat Duško Tomić, koji se sudskim putem bori da se dokaže da je jedini zakonski nasljednik Gajićeve imovine (koja se procjenjuje na oko milion maraka) njegova kćerka, a ne komšija kojem je Gajić testamentom navodno ostavio imovinu, a Gajić preminuo pod čudnim okolnostima sedam dana nakon testamenta.

Tomić je naglasio da će biti zatražena ekshumacija leša Petra Gajića, sahranjenog inkognito bez otvaranja sanduka 2020. godine u Čađavici i bez pregleda mrtvozornika. 
 
“Lažnim testamentom se svo ogromno imanje prevodi komšiji od 20 godina, a kćerci jedinici, koja se liječi na Neuropsihijatrijskoj klinici u Sokocu ništa”, istakao je Tomić. 
 
Prema njegovim riječima, Gajićeva kćerka uskoro treba izaći iz bolnice prema stručnom mišljenju nadležnog psihijatra. 

Tomić je napomenuo da je sveštenik odbio da se pojavi na sudu, koji mu je, kao advokatu oštećene kćerke, rekao da je Petar umro zbog požara u kući. 
 
“Sestrić pokojnika na sudu izjavio je da je ujakova garderoba zapaljena, te da je ubijeđen da je ujak umro nasilnom smrću”, rekao je Tomić za portal InfoBijeljina.

Podsjećamo da je Gajić, navodno, sve ostavio dvadesetogodišnjem komšiji, koji je naveden kao njegov unuk, iako je dokazano da nisu ni u kakvom srodstvu.

Kćerku Milenu, koja se 13 godina nalazi u psihijatrijskoj ustanovi na Sokocu je, kako je navedeno, ostavio bez ičega. 
 
Nije joj pripao ni nužni dio, što, po zakonu, imaju pravo i oni kojima ništa nije dato testamentom.
 
Gajićev brat je saslušan, pošto je sa nećakinjom Milenom, Petrovom kćerkom, policiji podnio prijavu protiv “odgovornih za Petrovu smrt i prikrivanje važnih tragova koji se tiču smrti”.
 
Gajićev brat je svjedočio, između ostalog, da mrtvozvornik koji je potpisao Petrovu smrt nije ni vidio pokojnika.

(InfoBijeljina) Foto:InfoBijeljina

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Ilija cvorovic

19.07.2023 08:15

Kako je uvijek ovaj advokat Tomic ukljucen kod sumnjivih slucajeva,kradja,ubistava,prevara....

ODGOVORITE
Name

+

19.07.2023 08:18

Pa jesmo li svi Vanzemaljci. Toliko toga zla i nezakonitost i, se događalo. I još se kći pati bez nasledstva. O zemljo Indijo. Svašta ima

ODGOVORITE
Name

Praseci

19.07.2023 09:02

Iz ovog teksta se vidi da je svestenik saucesnik ako ne i izvrsilac ubistva, nista drugo nisu radili ni u ratu nego ljecili komplekse na jadnom narodu. Vecita japamija

ODGOVORITE
Name

Pa čisto je

19.07.2023 09:17

Da je nešto uradjeno nezakonito uz podršku izgleda mnogih. Tuzilastvo i Sud moraju rijesiti ovaj slučaj da operu obraz. Testamenti su uvijek za preispitivanje i utvrdjivanje istine zato postoje institucije da sve potvrde. Ovom advokatu svaka čast za istrajnost i brigu za kćerku pokojnika.

ODGOVORITE
Name

Nenad-Nostradamus

19.07.2023 13:25

Advokati se brinu za sebe pokusaj to da shvatis.

Name

Miroslav

19.07.2023 15:34

Koliko vrede "umetnine" ikone, ipak treba pitati struku. Po onome sto se vidi na fotki, to su vrlo skromne "umetnine". Opet se spominje milijonska vrednos, kao sto je bacena prica o vrednosti ikoni, sto je poklonjena presedniku Putinu. Takva velika vrednost Pikasove grafike u Kozarskoj Dubici, je spominjana pre nekoliko godina. A zapravo je sitotisk, skromne vrednosti.Dovoljno je pogledati ponudu aukciskih kuca npr. Bec, London, Pariz, pa ce pasti u vodu preterivanje o vrednosti. Kakvi crni milijoni, ovo sto se vidi je uglavnom natiskano na papir, pa kasirano na drvo, ili karton. Moje skromno znanje, kao kolekcjonara, to prepoznaje. Dakle struka, moze ustaviti nagadjanja i naklapanja o mulijonima.

ODGOVORITE
Name

Kod nas

19.07.2023 19:13

...sve kao fol vjera a ustvari se preko vjere stiču bogatstva... Strašno koliko ikona da se opere obraz... Ma mi smo nikakavi vjernici... Fuj!

Name

Igor

19.07.2023 18:53

Otkud mu toliki milioni kad je tako veliki vernik bio?

ODGOVORITE
Name

Miroslav

20.07.2023 00:10

Igor, Na fotki sta se vidi, ima vrlo,vrlo, nisku cenu, u pitanju su natiskani suveniri, bez limitirane kolicine. Spominjanje milijona, je nepotrebna prica, preterivanje, vidljivo nema umetnicku, ni vremensku vrednost. Tako da je covek ocito ziveo skromno, i skupljao je suvenire, a ne umetnicke predmete. Pretpostavljam da su ti suveniri za njega imali duhovnu vrednost, sto da ne, to je lepo.