Закон ћете донијети, јер радите у интересу тајкуна

„Ако мислите да ће се ово завршити овако, јер ви ћете овај Закон изгласати, али знајте да не радите у интересу грађана, него у интересу лопова, тајкуна и оних који су опљачкали државу“ – истиче Дончић и додаје:

Република Српска 18.07.2023 | 21:02
Закон ћете донијети, јер радите у интересу тајкуна

„Слушајући ваше дискусије, вас који имате све полуге власти и на државном и на републичком нивоу, вас који имате и по неколико плата, авионе, јахте, ви желите да забраните грађанима да вас критикују, иако за критику има довољно разлога“- рекао је посланик Радислав Дончић из НФ на данашњем засједању Народне скупштине Републике Српске. 

Дончић је упитао посланике режима због чега они не поштују законе, док се с друге стране грађанима намећу закони по којима сви, како каже Дончић, треба да уважавамо све што режим ради, али и да износимо јавно информације о ономе што се дешава. 

„Ако мислите да ће се ово завршити овако, јер ви ћете овај Закон изгласати, али знајте да не радите у интересу грађана, него у интересу лопова, тајкуна и оних који су опљачкали државу“ – истиче Дончић и додаје:

„Ово је озбиљан проблем, али интерсантно је да вама критика смета, а о Закону о поријеклу имовине не желите да се говори, као ни о томе у чијим је рукама правосуђе, направили сте приватну државу и овај народ треба да гледа шта радите, а не смије ништа рећи против тога.“

Дончић је подсјетио да овај режим уцјењује и чланове академске заједнице који о свему овоме ћуте.

„Не ћуте сви, Јелена Тривић је универзитетски професор, чист опозиционар, жена која је имала снаге да стане пред Лукача  и да га ухвати за руку и која показује својим радом и понашањем да није у систему и да не смије бити компромиса са режимом“

Дончић каже да сваког грађанина, борца Војске Републике Српске, чланове породица погинулих бораца и ратне-војне инвалиде боли то што за њих овај режим нема слуха,  док с друге стране, како истиче Дончић, имамо појединце који имају по неколико послова, по неколико мјеста у управним одборима. 

Дончић је позвао власт да, ако већ говоре о томе како чине све за добробит народа, да промијене Изборни закон како би грађани имали фер и поштене изборе.

„Једино што могу да поручим грађанима, ово је владајућа структура која намеће законе који имају за циљ да угуше сваку јавну критику, јер сматрају да ће тако све довести у ред“- каже Дончић и додаје:

„Народни фронт неће подржати овај закон, јер сматрамо да је овај закон штетан и вријеме ће показати да је ово погрешан потез, а то ћете схватити и ви који подржите овај закон.“

Дончић је на крају дискусије поручио представницима власти да више не позивају опозицију на јединство, јер јединство користе само онда када то њима треба и таква сарадња увијек заврши издајом донесених одлука, управо од стране оних који их и предлажу. 

(БН) Фото: НФ

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Браво

18.07.2023 21:26

Само је штета што немамо много више оваквих политичара!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

18.07.2023 21:26

Јел то странка са двије тракторске приколице присталица! Ахахахаха!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Б.

19.07.2023 00:44

Све боље од шофер виљушкар.

Name

Ре Милан

19.07.2023 06:17

Ти колики си магарац,мозес у једна колица стати.ахахахах

Name

Ре

19.07.2023 10:38

Браво Донцицу . Истина и само истина је најјаце орузје .

Name

Ре за Ре

19.07.2023 12:19

Једина истина је да је он прелетачевић!

Name

+

18.07.2023 21:31

Браво Дончићу. Све је тачно. Али они мисле да ће вијечно. Неће богме. Увијек таква работа заврши лоше и за виновнике исте. Народни фронт, са осталима у Опозицији, мора у потпуности дотући ову криминалну Власт на Локалним изборима већ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Силе

18.07.2023 21:45

Е Донцицу ко те незна скупо би те платио. Како се само он узивио. Никад не реце сто , напусти пдп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

18.07.2023 22:09

Једноставнао, опозиција нека висе не долази на скупстину. Крај и готово. Нека раде ста хоце Додик и његови полтрони, као и до сада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

18.07.2023 22:42

Ал је нарад јадан па то је страсно молимо Америкнца и Свабу да нам скине ове будале са врата умјесто да узмемо мотку у руке и ми сами ријесимо се лопова е моји Срби нико нама не треба сами себи смо највеце зло

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не Контам

18.07.2023 23:13

"Хоће ли овај закон важити само за државаљне Републике Српске или и за ове, који имају пасоше Ф.БИХ и Брчко-Дистрикта" ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дончић,

19.07.2023 05:17

Не може бити из Народног фронта, јер ти нису ни постојали, а камо ли учествовали на изборима. Може бити само независни кандидат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

19.07.2023 16:37

Види овог лупежа како каже "немојте нас више позивати на јединство"! Па нисте ви подржали вето Жељке Цвијановић да се забрани улазак шиптарима у БиХ са личним картама, из разлога ваше жеље будете јединствени са странкама у власти, већ зато што знате да нисте смјели бити против јер да сте бити против по тим питању, народ би вас дефинитивно политички сахранио! Зато ћути лупањго једна јер вас знамо ко злу пару!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Милан

19.07.2023 21:13

Магаре како ти то знас,када си дезертер био. А овај био борац.