Zakon ćete donijeti, jer radite u interesu tajkuna

„Ako mislite da će se ovo završiti ovako, jer vi ćete ovaj Zakon izglasati, ali znajte da ne radite u interesu građana, nego u interesu lopova, tajkuna i onih koji su opljačkali državu“ – ističe Dončić i dodaje:

Republika Srpska 18.07.2023 | 21:02
Zakon ćete donijeti, jer radite u interesu tajkuna

„Slušajući vaše diskusije, vas koji imate sve poluge vlasti i na državnom i na republičkom nivou, vas koji imate i po nekoliko plata, avione, jahte, vi želite da zabranite građanima da vas kritikuju, iako za kritiku ima dovoljno razloga“- rekao je poslanik Radislav Dončić iz NF na današnjem zasjedanju Narodne skupštine Republike Srpske. 

Dončić je upitao poslanike režima zbog čega oni ne poštuju zakone, dok se s druge strane građanima nameću zakoni po kojima svi, kako kaže Dončić, treba da uvažavamo sve što režim radi, ali i da iznosimo javno informacije o onome što se dešava. 

„Ako mislite da će se ovo završiti ovako, jer vi ćete ovaj Zakon izglasati, ali znajte da ne radite u interesu građana, nego u interesu lopova, tajkuna i onih koji su opljačkali državu“ – ističe Dončić i dodaje:

„Ovo je ozbiljan problem, ali intersantno je da vama kritika smeta, a o Zakonu o porijeklu imovine ne želite da se govori, kao ni o tome u čijim je rukama pravosuđe, napravili ste privatnu državu i ovaj narod treba da gleda šta radite, a ne smije ništa reći protiv toga.“

Dončić je podsjetio da ovaj režim ucjenjuje i članove akademske zajednice koji o svemu ovome ćute.

„Ne ćute svi, Jelena Trivić je univerzitetski profesor, čist opozicionar, žena koja je imala snage da stane pred Lukača  i da ga uhvati za ruku i koja pokazuje svojim radom i ponašanjem da nije u sistemu i da ne smije biti kompromisa sa režimom“

Dončić kaže da svakog građanina, borca Vojske Republike Srpske, članove porodica poginulih boraca i ratne-vojne invalide boli to što za njih ovaj režim nema sluha,  dok s druge strane, kako ističe Dončić, imamo pojedince koji imaju po nekoliko poslova, po nekoliko mjesta u upravnim odborima. 

Dončić je pozvao vlast da, ako već govore o tome kako čine sve za dobrobit naroda, da promijene Izborni zakon kako bi građani imali fer i poštene izbore.

„Jedino što mogu da poručim građanima, ovo je vladajuća struktura koja nameće zakone koji imaju za cilj da uguše svaku javnu kritiku, jer smatraju da će tako sve dovesti u red“- kaže Dončić i dodaje:

„Narodni front neće podržati ovaj zakon, jer smatramo da je ovaj zakon štetan i vrijeme će pokazati da je ovo pogrešan potez, a to ćete shvatiti i vi koji podržite ovaj zakon.“

Dončić je na kraju diskusije poručio predstavnicima vlasti da više ne pozivaju opoziciju na jedinstvo, jer jedinstvo koriste samo onda kada to njima treba i takva saradnja uvijek završi izdajom donesenih odluka, upravo od strane onih koji ih i predlažu. 

(BN) Foto: NF

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Bravo

18.07.2023 21:26

Samo je šteta što nemamo mnogo više ovakvih političara!

ODGOVORITE
Name

Milan

18.07.2023 21:26

Jel to stranka sa dvije traktorske prikolice pristalica! Ahahahaha!

ODGOVORITE
Name

Dragan B.

19.07.2023 00:44

Sve bolje od šofer viljuškar.

Name

Re Milan

19.07.2023 06:17

Ti koliki si magarac,mozes u jedna kolica stati.ahahahah

Name

Re

19.07.2023 10:38

Bravo Doncicu . Istina i samo istina je najjace oruzje .

Name

Re za Re

19.07.2023 12:19

Jedina istina je da je on preletačević!

Name

+

18.07.2023 21:31

Bravo Dončiću. Sve je tačno. Ali oni misle da će viječno. Neće bogme. Uvijek takva rabota završi loše i za vinovnike iste. Narodni front, sa ostalima u Opoziciji, mora u potpunosti dotući ovu kriminalnu Vlast na Lokalnim izborima već.

ODGOVORITE
Name

Sile

18.07.2023 21:45

E Doncicu ko te nezna skupo bi te platio. Kako se samo on uzivio. Nikad ne rece sto , napusti pdp.

ODGOVORITE
Name

Bole

18.07.2023 22:09

Jednostavnao, opozicija neka vise ne dolazi na skupstinu. Kraj i gotovo. Neka rade sta hoce Dodik i njegovi poltroni, kao i do sada.

ODGOVORITE
Name

Bl

18.07.2023 22:42

Al je narad jadan pa to je strasno molimo Ameriknca i Svabu da nam skine ove budale sa vrata umjesto da uzmemo motku u ruke i mi sami rijesimo se lopova e moji Srbi niko nama ne treba sami sebi smo najvece zlo

ODGOVORITE
Name

Ne Kontam

18.07.2023 23:13

"Hoće li ovaj zakon važiti samo za državaljne Republike Srpske ili i za ove, koji imaju pasoše F.BIH i Brčko-Distrikta" ?

ODGOVORITE
Name

Dončić,

19.07.2023 05:17

Ne može biti iz Narodnog fronta, jer ti nisu ni postojali, a kamo li učestvovali na izborima. Može biti samo nezavisni kandidat.

ODGOVORITE
Name

Milan

19.07.2023 16:37

Vidi ovog lupeža kako kaže "nemojte nas više pozivati na jedinstvo"! Pa niste vi podržali veto Željke Cvijanović da se zabrani ulazak šiptarima u BiH sa ličnim kartama, iz razloga vaše želje budete jedinstveni sa strankama u vlasti, već zato što znate da niste smjeli biti protiv jer da ste biti protiv po tim pitanju, narod bi vas definitivno politički sahranio! Zato ćuti lupanjgo jedna jer vas znamo ko zlu paru!

ODGOVORITE
Name

Re Milan

19.07.2023 21:13

Magare kako ti to znas,kada si dezerter bio. A ovaj bio borac.