Полиција под надзор ставила полицајце, једно у бјекству

Шеснаест полицијских службеника Полицијске станице Какањ, те још три особе које нису полицијски службеници, стављени су под надзор припадника Управе полиције Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона.

Босна и Херцеговина 18.07.2023 | 10:44
Полиција под надзор ставила полицајце, једно у бјекству

Мјера надзора је изречена у склопу акције у борби против организованог криминала и корупције кодног назива”Мета 2” која се проводи од раних јутарњих сати, потврдио је портпарол Управе полиције МУП ЗДК Елведин Фишек.

Акција је резултат вишемјесечних оперативних активности полицијских службеника Управе полиције МУП ЗДК.

– Акцијом је обухваћено 20 особа, од којих нам једна која није полицијски службеник, тренутно није доступна. Преосталих 19 особа, од којих су 16 полицијски службеници, под надзором су наших службеника те се тренутно врше претреси на 20 локација, чији је циљ проналазак и одузимање предмета који ће бити кориштени као докази у кривичном поступку против 20 особа које су мета ове акције. Врше се претреси стамбених објеката, аутомобила те простора који су користили у Полицијској станици Какањ – истакао је Фишек.

Они се сумњиче за кривична дјела “Удруживање ради чињења кривичних дјела” у вези са кривичним дјелима “Злоупотреба службеног положаја или овлашћења” те кривичних дјела “Примање дара и других облика користи”, “Одавање службене тајне”, “Неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога” и “Тешка крађа”.

Акција и претреси се реализирају по наредбама општинских судова у Зеници и Какњу, а полицијски тимови дјелују у сарадњи и под надзором Кантоналног тужилаштва ЗДК и координацији са полицијским службеницима Агенције за истраге и заштиту (СИПА).

По окончању претреса, ухапшени ће бити проведени на даљњу криминалистичку обраду у Управу полиције МУП ЗДК те након тога, уз извјештаје, даље на поступање Тужилаштву ЗДК.

(Фена)   Фото:Фена

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ИзЕрЕса

18.07.2023 10:55

У Федерацији ‘апсе, а код нас ништа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Калабиц

18.07.2023 11:47

Федерација је Европа за нас, и са платама и са пензијама и са полицијом. Они хапсе своје, а наши ко ку....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ББ

18.07.2023 11:58

Лопов до лопова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рОмиз

18.07.2023 12:32

Увијек сам се питао какве то људе запошљавате у полицију и никад ми неће бити јасно зашто је толико корумпираних полицајаца у униформи(какви су им он)да шефови кад ови ситни се одлучују да буду корумпирани),који је услов да будес дрот(да си корумпиран,да познајеш сваког олоша из града и да се фураш на скупа аута и лагодан живот,постали смо дно дна кад полиција мора да хапси полицију)

ОДГОВОРИТЕ
Name

рОмиз

18.07.2023 12:34

Оваквима бих ја законом прописивао дупле казне,ако је за неко дјело прописано до 5 година казне они би добијали 10 без размишљања,исто важи за судије,тужиоце и политичаре,док не буде тако,тешко се нама

ОДГОВОРИТЕ
Name

модрицанин

18.07.2023 12:40

Код нас не би остало да ради од 100 мозда 20 из сваке станице

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

18.07.2023 14:21

Па врана врани, очи не вади. У РС 30 година, јагма ићи у полицију. Ту једни другима и политичарима, чувају леђа. Само на миг. Пролази њима све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срећна држава

18.07.2023 20:41

У срећној земљи гдје влада ред и закон 90 % ових наших полицајаца би видели полицију само кад дођу по документа ..

ОДГОВОРИТЕ