Драматични призори из Грчке, ватра гута све пред собом

Ватрогасци у Грчкој настављају други дан борбе са ватреном стихијом на четири фронта, а више од 1.000 дјеце евакуисано је из једног љетњег кампа, пошто пожари који су избили јуче и даље трају.

Свијет 18.07.2023 | 09:54
Драматични призори из Грчке, ватра гута све пред собом

Ватрогасни, спасилачки тимови, али и војска у Грчкој покушавају да обуздају пожаре који су избили на више локација, у источној Атици, Капарели, Лутракију и Дервенохорији, преноси Катимерини.

Најтежа ситуација је у Дервенохорији, гдје неприступачан терен уз појачан вјетар и екстремне временске услове који се очекују и данас не дозвољавају ограничење фронта, пошто се ради о густој шуми која подстиче ширење ватре, наводи грчки лист.

У приобалном граду Лутраки, западно од Атине, 1.200 дјеце је евакуисано док се пожар приближавао њиховом кампу, преноси ББЦ.

Полиција је ухапсила човјека за кога се сумња да је изазвао још један пожар у Куварасу на Атици, југоисточно од грчке пријестолнице.

Пожаре додатно разбукатава јак вјетар, а стотине ватрогасаца покушава да обузда ширење ватрене стихије.

Портпарол грчке ватрогасне службе саопштио је да иако вјетар отежава авионима да се безбједно приближе пожарима, ватрогасци “улажу максималне напоре”.

Десетине људи морало је да напусти своје домове у широј околини, уз помоћ екипа хитне помоћи, а грчка влада је саопштила да они чији су домови захваћени пожарима имају право на смјештај у локалним хотелима и да ће им касније бити исплаћена одштета.

Поједине линије жељезничког саобраћаја су такође обустављене.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Пустис

18.07.2023 13:15

Ова Грчка пуна лудака који сами себи пале природна добра. Стварно болесна нација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

18.07.2023 14:36

Боже. Помози им.

ОДГОВОРИТЕ