Претреси на 20 локација, полицајци осумњичени

На подручју Зеничко-добојског кантона од раних јутарњих часова у току су претреси на 20 локација у оквиру полицијске акције кодног назива "Мета 2" усмјерене на 20 лица осумњичених за више кривичних дјела, међу којима има и полицајаца.

Босна и Херцеговина 18.07.2023 | 09:39
Претреси на 20 локација, полицајци осумњичени

"У току су претреси на 20 локација с циљем проналажења и одузимања предмета који ће бити кориштени као докази у кривичном поступку против 20 лица која су мета ове акције, а осумњичена су за извршење кривичних дјела удруживање ради чињења кривичних дјела, у вези са кривичним дјелима злоупотреба службеног положаја или овлаштења, те кривичних дјела примање дара и других облика користи, одавање службене тајне, неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога и тешка крађа", саопштено је из Министарства унутрашњих послова (МУП) Зеничко-добојског кантона.

С обзиром на то да се међу осумњиченима налазе и активни полицијски службеници Управе полиције МУП-а Зеничко-добојског кантона, ова акција представља снажан одговор у сузбијању коруптивних радњи међу полицајцима, те процесуирању и документовању свих недозвољених радњи за које су осумњичени полицајци, истиче се у саопштењу.

Акција "Мета 2" је резултат вишемјесечних оперативних активности припадника Управе полиције МУП-а Зеничко-добојског кантона.

Претреси се реализују према наредбама општинских судова у Зеници и Какњу, а полицијски тимови дјелују у сарадњи и под надзором Кантоналног тужилаштва и у координацији са полицијским службеницима Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ.

"По окончању активности, моћи ћемо да потврдимо више информација о резултатима акције, као и поступању са лицима која су мета акције", рекао је портпарол Управе полиције Зеничко-добојског кантона Елведин Фишек. 

(Срна)   Фото:СИПА

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ББ

18.07.2023 09:57

Само да не буде ЕПП.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.07.2023 10:49

ФБиХ редовно цисти сљам и корупцију.

Name

Бурле

18.07.2023 10:09

Овдје су сви изгубили наду и повјерење у судство и тузиластво. То су заробљене институције од мафије. Ту раде они са купљеним дипломама. Те сто ухапсе дрзе 10 дана у притвору и пусте их. Послије тпга ниста само представа за народ. Нама је одзвонило са овим скоројевицима и примитивцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Врх

18.07.2023 11:26

Која је то багра. На некоме се требају ломити кола, па је то на полицајцима. Када це неко од високих, дрзавних, политицара да буде ухапсен?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ћорак

20.07.2023 03:28

Кад долазе у Лакташе.

ОДГОВОРИТЕ