Pretresi na 20 lokacija, policajci osumnjičeni

Na području Zeničko-dobojskog kantona od ranih jutarnjih časova u toku su pretresi na 20 lokacija u okviru policijske akcije kodnog naziva "Meta 2" usmjerene na 20 lica osumnjičenih za više krivičnih djela, među kojima ima i policajaca.

Bosna i Hercegovina 18.07.2023 | 09:39
Pretresi na 20 lokacija, policajci osumnjičeni

"U toku su pretresi na 20 lokacija s ciljem pronalaženja i oduzimanja predmeta koji će biti korišteni kao dokazi u krivičnom postupku protiv 20 lica koja su meta ove akcije, a osumnjičena su za izvršenje krivičnih djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, te krivičnih djela primanje dara i drugih oblika koristi, odavanje službene tajne, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i teška krađa", saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona.

S obzirom na to da se među osumnjičenima nalaze i aktivni policijski službenici Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, ova akcija predstavlja snažan odgovor u suzbijanju koruptivnih radnji među policajcima, te procesuiranju i dokumentovanju svih nedozvoljenih radnji za koje su osumnjičeni policajci, ističe se u saopštenju.

Akcija "Meta 2" je rezultat višemjesečnih operativnih aktivnosti pripadnika Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Pretresi se realizuju prema naredbama opštinskih sudova u Zenici i Kaknju, a policijski timovi djeluju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva i u koordinaciji sa policijskim službenicima Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH.

"Po okončanju aktivnosti, moći ćemo da potvrdimo više informacija o rezultatima akcije, kao i postupanju sa licima koja su meta akcije", rekao je portparol Uprave policije Zeničko-dobojskog kantona Elvedin Fišek. 

(Srna)   Foto:SIPA

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

BB

18.07.2023 09:57

Samo da ne bude EPP.

ODGOVORITE
Name

Re

18.07.2023 10:49

FBiH redovno cisti sljam i korupciju.

Name

Burle

18.07.2023 10:09

Ovdje su svi izgubili nadu i povjerenje u sudstvo i tuzilastvo. To su zarobljene institucije od mafije. Tu rade oni sa kupljenim diplomama. Te sto uhapse drze 10 dana u pritvoru i puste ih. Poslije tpga nista samo predstava za narod. Nama je odzvonilo sa ovim skorojevicima i primitivcima.

ODGOVORITE
Name

Vrh

18.07.2023 11:26

Koja je to bagra. Na nekome se trebaju lomiti kola, pa je to na policajcima. Kada ce neko od visokih, drzavnih, politicara da bude uhapsen?

ODGOVORITE
Name

ćorak

20.07.2023 03:28

Kad dolaze u Laktaše.

ODGOVORITE