Отказан састанак "Тројке" и партнера заказан за данас

Најављени састанак у Парламентарној скупштини Босне и Херцеговине представника странака 'Тројке' и коалиционих партнера СНСД-а и ХДЗ-а је отказан. На њему су требали бити презентирани планови о деескалацији политичке кризе у БиХ.

Босна и Херцеговина 17.07.2023 | 13:55
Отказан састанак "Тројке" и партнера заказан за данас

За Н1 је о политичкој кризи и отказаном састанку представника власт на државном нивоу говорио Сафет Кешо из СДА који је поручио да је термин деескалација примјерен и да треба тражити политичка рјешења, али да тај план треба имати само једну ставку, а то је како склонити Милорада Додика којег је Кешо назвао политичким разбојником и генератором проблема у БиХ.

“Не постоји нити један амбасадор, нити оних из земаља Квинте, а да тај политички разбојник није увриједио тог човјека. Посљедња изјава Додика је нецивилизацијска гдје је за америчког амбасадора Мајкла Марфија рекао “гдје подигнете балегу испод ње нађете Марфија.”. Ако ће САД прећи преко овога, онда мени овдје ништа није јасно. То је дно дна“, рекао је Кешо.

Рекао је како представници Тројке не требају имати никакве компромисе када је Устав БиХ у питању, а којег негирају у НСРС.

“Не може се законом који доноси НСРС, гдје се стављају ван снаге одлуке Уставног суда БиХ, а то је чин сецесије, сад имати планови деескалације. То је замајавање и неће се урадити ништа значајно. Тројка одавно не завријеђује пажњу, поклекли су, поданички се понашају. Пустиће човјека у Уставни суд (ХДЗ) и Уставни суд неће моћи доности одлуке”, мишљења је Кешо.

За крај је рекао да је рјешење у томе да сви морају имати јасан однос према БиХ.

(Н1)  Фото:Н1

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Горан

17.07.2023 14:33

Шта велите?Цјеловита,а?Не иде то тако пајдо,живи живот данас,не сањајте џаба...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Горан

17.07.2023 15:30

Мој Горане са које си ти круŝке пао.

Name

Ре

17.07.2023 15:56

Горане Босна је цјеловита и бице ако ти непасе право на скелу и у матицу.Цјеловиту има ко да брани а ви неморате бити у њој нико вас и не моли,далеко вам куца била за сва времена.

Name

Ре

17.07.2023 15:56

Пао са дивљаке круске а њих има само у шуми.

Name

Ре;Горан

17.07.2023 16:00

Један савјет за вас “господине” под хитно терапију попиј и јави се још хитније љекару да те смјести у ону кошуљу која се закопчавати позади за примјер осталима који мисле и понашају се као ти! БРЗО ОЗДРАВЉЕЊЕ !

Name

Брука

17.07.2023 16:24

Сваку кризу у дрзави изазивају политицари, обицном народу непада напамет да се надметају у било ком смислу, дај нам да зивимо нормално

Name

Приједорчанин М.

17.07.2023 16:37

Ма ставите шпирића у трезор да чува паре,чувао би он то ко лисица кокоши

Name

За ове РЕ:

19.07.2023 01:38

Цјеловита није нит је икад била нит ће икад више бити. Хрвати живе у својој Херцег Босни, Срби у својој Републици Српској а Босњаци у остатку те ткз. цјеловите. И то је тако и тако ће бити.

Name

Јаке ми власти

17.07.2023 17:47

Коалиција тројке са криминалцима из снсд-а и сателита који су на власти јер краду изборе у РС годинама, систематски, сва средства су дозвољене. Курвице се сеткају УКЦ , цистацице пријете мед. сестрама да секта стоји иза њих и оне проводе ткз. здравствене политике, Ма одвратни сте до бола, примитивни, необразовани, похлепни…

ОДГОВОРИТЕ