Otkazan sastanak "Trojke" i partnera zakazan za danas

Najavljeni sastanak u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine predstavnika stranaka 'Trojke' i koalicionih partnera SNSD-a i HDZ-a je otkazan. Na njemu su trebali biti prezentirani planovi o deeskalaciji političke krize u BiH.

Bosna i Hercegovina 17.07.2023 | 13:55
Otkazan sastanak "Trojke" i partnera zakazan za danas

Za N1 je o političkoj krizi i otkazanom sastanku predstavnika vlast na državnom nivou govorio Safet Kešo iz SDA koji je poručio da je termin deeskalacija primjeren i da treba tražiti politička rješenja, ali da taj plan treba imati samo jednu stavku, a to je kako skloniti Milorada Dodika kojeg je Kešo nazvao političkim razbojnikom i generatorom problema u BiH.

“Ne postoji niti jedan ambasador, niti onih iz zemalja Kvinte, a da taj politički razbojnik nije uvrijedio tog čovjeka. Posljednja izjava Dodika je necivilizacijska gdje je za američkog ambasadora Majkla Marfija rekao “gdje podignete balegu ispod nje nađete Marfija.”. Ako će SAD preći preko ovoga, onda meni ovdje ništa nije jasno. To je dno dna“, rekao je Kešo.

Rekao je kako predstavnici Trojke ne trebaju imati nikakve kompromise kada je Ustav BiH u pitanju, a kojeg negiraju u NSRS.

“Ne može se zakonom koji donosi NSRS, gdje se stavljaju van snage odluke Ustavnog suda BiH, a to je čin secesije, sad imati planovi deeskalacije. To je zamajavanje i neće se uraditi ništa značajno. Trojka odavno ne zavrijeđuje pažnju, poklekli su, podanički se ponašaju. Pustiće čovjeka u Ustavni sud (HDZ) i Ustavni sud neće moći donosti odluke”, mišljenja je Kešo.

Za kraj je rekao da je rješenje u tome da svi moraju imati jasan odnos prema BiH.

(N1)  Foto:N1

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Горан

17.07.2023 14:33

Шта велите?Цјеловита,а?Не иде то тако пајдо,живи живот данас,не сањајте џаба...

ODGOVORITE
Name

Re Goran

17.07.2023 15:30

Moj Gorane sa koje si ti kruŝke pao.

Name

Re

17.07.2023 15:56

Gorane Bosna je cjelovita i bice ako ti nepase pravo na skelu i u maticu.Cjelovitu ima ko da brani a vi nemorate biti u njoj niko vas i ne moli,daleko vam kuca bila za sva vremena.

Name

Re

17.07.2023 15:56

Pao sa divljake kruske a njih ima samo u šumi.

Name

Re;Goran

17.07.2023 16:00

Jedan savjet za vas “gospodine” pod hitno terapiju popij i javi se još hitnije ljekaru da te smjesti u onu košulju koja se zakopčavati pozadi za primjer ostalima koji misle i ponašaju se kao ti! BRZO OZDRAVLJENJE !

Name

Bruka

17.07.2023 16:24

Svaku krizu u drzavi izazivaju politicari, obicnom narodu nepada napamet da se nadmetaju u bilo kom smislu, daj nam da zivimo normalno

Name

Prijedorčanin M.

17.07.2023 16:37

Ma stavite špirića u trezor da čuva pare,čuvao bi on to ko lisica kokoši

Name

Za ove RE:

19.07.2023 01:38

Cjelovita nije nit je ikad bila nit će ikad više biti. Hrvati žive u svojoj Herceg Bosni, Srbi u svojoj Republici Srpskoj a Bosnjaci u ostatku te tkz. cjelovite. I to je tako i tako će biti.

Name

Jake mi vlasti

17.07.2023 17:47

Koalicija trojke sa kriminalcima iz snsd-a i satelita koji su na vlasti jer kradu izbore u RS godinama, sistematski, sva sredstva su dozvoljene. Kurvice se setkaju UKC , cistacice prijete med. sestrama da sekta stoji iza njih i one provode tkz. zdravstvene politike, Ma odvratni ste do bola, primitivni, neobrazovani, pohlepni…

ODGOVORITE