Српска ће бити балканска Сјеверна Кореја?!

„Ако се овај Закон усвоји ми добијамо једну класичну ‚страховладу‘. Процес прављења диктатуре се са усвајањем овог Закона завршава. Република Српска постаје балканска Чеченија, балканска Сјеверна Кореја. И нека нико нема дилему да ће бити тако“, навео је Црнадак.

Република Српска 16.07.2023 | 12:15
Српска ће бити балканска Сјеверна Кореја?!

Закон којим се убија слобода говора, убија свака могућност различитог мишљена у Републици Српској мора се зауставити. Ово лудило мора да стане“ рекао је шеф Клуба посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске, Игор Црнадак на конференцију за медије одржаној испред Народне скупштине Републике

Црнадак је рекао да ово није борба за опозицију. Ово је борба за Републику Српску, за њену будућност.

„Ово је удар СНСД-а на Републику Српску. Јер република која нема могућност да се у њој слободно изразите, да у њој уживате нормалну слободу, да су институције поптупно угашене – таква република нема будућност“, истакао је Црндак поводом Приједлог закона о измјенама и допунама Кривичног законика којима се уводи криминализација клевете.

„Ако се овај Закон усвоји ми добијамо једну класичну ‚страховладу‘. Процес прављења диктатуре се са усвајањем овог Закона завршава. Република Српска постаје балканска Чеченија, балканска Сјеверна Кореја. И нека нико нема дилему да ће бити тако“, навео је Црнадак и додао:

„Ако добијемо један овакав Закон, у тренутку кад је Република Српска у најтежој међународној изолацији и гдје је корупција на историјском максимуму, то је крај. Постајемо црна рупа у којој ће постојати само режим, постојаће само СНСД-е и оно што каже њихов комитет.“

Црндак је дао посебну подршку медијима, те позвао све на протестну шетњу за слободу говора у уторак у Бањалуци.

„То је начин да покажемо режиму да нећемо да будемо њихови робови. Једина будућност Републике Српске је будућност у којој људи живе слободно“, навео је Црндак.

Црнадак је осудио и, како је навео притисак режима на запослене у јавној управи да присуствују вечерашњем концерту на Тргу Крајине.

„Влада Српске, министарства и друге владине институције и предузећа ових дана врше снажан притисак на све запослене да вечерас морају доћи на концерт Баје Малог Книнџе и Гоци Бенда. Људи, гдје смо ми погријешили? Зашто је Српска у овој ситуацији? Да ли ви знате да је у овим институцијама људима речено да ће се путем ГПС пратити њихови телефони и да ће бити регистрован свако ко се вечерас не појави на Тргу“, истиче Црнадак и додаје:

„Ово је Голи оток и Орвелова 1984. када власт помоћу прихолошких трикова и психичког мучења свог народа контролише ум сваког појединца у свом режиму, то нам долази овдје ако овако наставимо“.