Борба са афричком кугом уз полицијски надзор

На подручју општина у Хрватској које се налазе у зони заштите од ширења афричке свињске куге успостављени су пунктови с полицијским надзором на тачкама на којима је повећан ризик за појаву илегалног промета живих свиња и свињског меса.

Регион 15.07.2023 | 20:34
Борба са афричком кугом уз полицијски надзор

Министарство пољопривреде Хрватске саопштило је данас да је ступило на снагу ново рјешење којим се као зоне ограничења због избијања афричке свињске куге у популацији држаних свиња одређују подручја у Вуковарско-сремској и Бродско-посавској жупанији, а зоне надзирања укључују и дијелове Осјечко-барањске жупаније.

Као заражено подручје због избијања афричке свињске куге код дивљих свиња одређени су дијелови Карловачке, Личко-сењске и Сисачко-мославачке жупаније.

Власницима је упућен апел да се најстроже придржавају свих мјера које одреде Министарство пољопривреде и Ветеринарска инспекција.

У саопштењу се додаје да је након спроведеног електронског савјетовања објављен и Правилник о ознакама здравствене исправности, идентификационим ознакама и посебним ознакама хране животињског поријекла, те утврђивању списка објеката за умањење ризика од афричке свињске куге.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ха ха

15.07.2023 22:41

Све то додиково масло

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нико

15.07.2023 23:35

Него ста све политика ради, откуд зараза само у Бијљини , јел само зато сто су изгубили изборе, ко вјерује инспекцији