Двојац из Србије у Бањалуци замијенио фалсификоване евре

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука у сарадњи са полицијским службеницима Полицијске управе Добој јуче су ухапсили С.Г. и М.Ш. из Србије, због постојања основа сумње да су починили кривично дјело кривотворење новца.

Србија 15.07.2023 | 16:19
Двојац из Србије у Бањалуци замијенио фалсификоване евре

"Надлежној полицијској станици, 14.7.2023. године у 13.05 часова, радник бензинске пумпе  у Бањалуци, пријавио је да су истог дана око 12.20 часова на бензинску пумпу дошла два њему непозната лица са путничким возилом марке хјундаи која су тражила да им размјени 5.000 евра у конвертибилне марке, што је исти и учинио те им је за наведени износ дао 9.750 КМ, а накнадном провјером новчаница утврдио да се ради о фалсификованим новчаницама у апоенима од 200 евра", саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Предузимањем низа оперативних мјера и радњи утврђено је да се ради о наведеним лицима која су лоцирана и ухапшена у 15.30 часова у мјесту Јакешница у општини Модрича.

На основу наредбе судије за претходни поступак Суда БиХ, а уз претходну сагласност дежурног тужиоца Тужилаштва БиХ, извршен је претрес путничког возила марке хјундаи које су наведена лица користила и покретних ствари, којом приликом је пронађен и уз потврду одузет новац у укупном износу од 9.600 КМ.

Такође, спорне новчанице у укупном износу од 5.000 евра, а за које се сумња да фалсификоване су уз потврду одузете.

Након завршене криминалистичке обраде, те комплетирања и документовања предмета, лица С.Г. и М.Ш. ће уз Извјештај о почињеном кривичном дјелу кривотворење новца бити предата у надлежност Тужилаштва БиХ.

Независне новине

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Не Контам

15.07.2023 18:22

А овај радник на бензиској пумпи, значи он је овлаштен да мијење стране валуте у домаће и обратно !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срби Србе варају

15.07.2023 23:32

Умјесто да једни другима доносимо добро па да душмани буду завидни и постану Срби поново, ми и поред Србије слабимо и пропадамо... Ужас! Бошњаци јачају а немају резервну државу. Хрвати као и ми нестају... Ово је да човјек експлодира од муке! Умјесто да Бошњаци цркавају оф зависти што Срби и Хрвати имају јаку матицу, оно они сами својим радом побјеðују...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузлак

16.07.2023 01:17

У Тузли се стране валуте мијењају уз предочавање личне карте, издавање рачуна и потпис клијента. У Бијељини ниједно од 3 наведеног није нужно. А ови мангупи нама у БиХ дошли да подваљују фалсификовани новац, мам*** им...

ОДГОВОРИТЕ