Тривић: Додик тргује Српском са дијелом странаца

„Поводом последње кризе, а чини ми се да никако не излазимо из политичких криза, желим да нагласим да је то игра и замајавање народа, игра у коју је режим гурнуо Републику Српску и направио је регионалним проблемом. Како год се завршила ова криза Република Српска ће бити на губитку“, рекла је предсједник Народног фронта Јелена Тривић на конференцији за медије одржаној данас у Бањалуци, а на којој су поред ње говорили и народни посланици и чланови Предсједништва Народног фронта Радислав Дончић и Жељко Дубравац.

Република Српска 15.07.2023 | 11:43
Тривић: Додик тргује Српском са дијелом странаца

Из Народног фронта јасно истичу да неће бити дио игара режима и дијела странаца, а то су показали у Народној скупштини на посљедње три посебне сједнице својим негласањем са оним што предложи СНСД и власт.

„Рекла сам да Додик води ту једну пијачарску политику, да се не увриједе часни људи који раде на тржницама али држава и вођење државе није пијаца, али као у свакој трговини имају двије стране. На тезги је тренутно Република Српска, једна страна је Додик који тргује за себе, а на штету Републике Српске и њеног народа, друга страна је дио међународне заједнице који су Додика прогледали кроз прсте на очигледну крађу избора, желећи да се то што прије заврши и да БиХ добије незаслужен кандидатски статус“, рекла је Тривићева и додала:

„Дакле, из овог замајавања режимска клика сваки пут излази богатија, народ је све сиромашнији и одлази. Видимо да са стране власти Српске сада долазе помирљивији тонови, да се не помиње да ће се „ићи до краја“, не помиње се референдум о статусу Српске, него на све начине покушавају да се договоре, а штета за Републику Српску је већ начињена.“ Ријеч Референдум замијенила је ријеч деескалација. Већ виђено. 

Тривићева каже да питање Уставног суда овдје је само искоришћено као повод за ескалацију кризе.

„Ово питање отворено је већ годинама без намјере да се оно ријеши. Чак и ако се Додик сад повуче, за два или три мјесеца, најкасније до краја године, имаћемо нову кризу и стајаћемо у мјесту. Никаква “европска перспектива” то неће промијенити“, рекла је Јелена Тривић.

Народни посланик и члан Предсједништва Народног Фронта Жељко Дубравац каже да је став Народног фронта када је у питању приједлог Кривичног законика Републике Српске, јасан и недвосмислен, инкриминација клевете и увреде, нема мјеста у предложеном закону, те како каже, траже од предлагача да се поглавље XВИИа у потпуности брише.

„С тим у вези посланици Народог фронта ће то и затражити на 5. редовној сједници Народној скупштини Републике Српске да се брише наведена одредба инкриминације јавне ријечи, критике, којом се жели ућуткати јавност однос додатно дисциплиновати они који баштине слободу и имају другачије виђење стања  јавних политика у Републици Српској у односу на хвалоспјеве властодржаца“, каже Дубравац и додаје: 

„Тиме у потпуности подржавамо новинаре и новинарске заједницу, као и све људе који ће наставити да критикују режим, у њиховој борби, која је и борба свих слободномислећих људи Републике Српске, да се наведене одредбе инкриминације клевете, увреде и части, бришу из приједлога Кривичног законика“.

Дубравац је истакао да ће се у уторак 18. јула придружити најављеном  јавном протесту новинара, у планираној шетњи до Народне скупштине Републике Српске и њиховим захтјевима.

Посланик у Народној скупштини Републике Српске и члан Предсједништва Народног фронта Радислав Дончић истакао је да и након 24 година владавине режима на челу са СНСД-ом није урађено ништа како би се статус бораца и породица пугинулих бораца побољша. 

„Свједоци смо да су данас борци и породице погинулих бораца понижени, да пензионери имају најмања примања у региону, плате радника више нису довољне ни да прекрију већи дио синдикалне корпе и то је оно што се мора зауставити“, каже Дончић.

Он је рекао да ће заједно са борцима поново отићи у Дервенту, на Костреш, одакле ће упутити захтјеве бораца Војске Републике Српске према Влади Републике Српске, јер како каже Дончић, долазак Милановића у ову општину и додјела одликовања борцима ХВО не смије бити заборављена, јер то је највећа увреда од стране ове власти према онима који су стварали и чији су најмилији положили животе у темеље Републике Српске.

„Грађани морају бити спремни на чињеницу да ће доћи до протеста уколико режим не испуни захтјеве бораца, али не само бораца, већ и свих других категорија нашег друштва које живе на рубу егзистенције, јер режим се једино плаши народа, а народ ће бити наш снажан савезник у овој борби“, закључио је Дончић.

(БН) Фото: НФ

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

рс

15.07.2023 12:11

Вец је изгубљено неколико стотина милиона захваљујуци додику

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре рс

15.07.2023 13:39

Народ све заборавља. Сутра це Леми довести хрпу народних пјеваца на Трг Крајине запјевати српске пјесме и народ це Србовати. Заборавице да овај није видио рата, да је довео Милановица у Дервенту, да је продао јасеновацку градју и тако то. Исто је радио Тито Србима. Правио игранке под Козаром, а устасе клале на Козари.

Name

ре рс

15.07.2023 14:20

Ова само преприцава сто ми сви вец одавно знамо...засто не изведе Народ на улицу? Само РЕВОЛУЦИЈА мозе Бајазита и све његове´ (наравно и дјецу му) отјерати са власти и смјестити их у Зеницу или Фоцу ! Нема ту прице а нити це моци на изборима да побједе док је ВЕЛИКОГ БАЈАЗИТА !!!

Name

ре

15.07.2023 14:29

Од празних ријечи да се само добију гласоови нема ништа, мора се прећу у акцију. Дјела су важна, шта је урађено конкренто.

Name

Дејан

17.07.2023 11:03

Шта је тривићки жао што она не може,сви сте ви исти,а и не пита вас се ништа

Name

Давид Штрбац

15.07.2023 12:22

Ја мислим да је та трговина давно завршила а ми као заморчад чекамо резултате те трговине.Трговина је почела када су диктатора силом на тенковима довели нама на грбачу да се патимо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

15.07.2023 12:26

Казу додиг поиједио од бриге рада за РС,а он посиједио од бриге гдје са украденим милијардама и још му није доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

раде.мариц

15.07.2023 13:36

Браво миле,генијалан коментар.

Name

БОБА

15.07.2023 12:36

НАСА ДРЗАВА ЈЕ ПУНА ТРГОВАЊА СВЕРЦЕРА ,ПРОДАЈЕ И ПРЕПРОДАЈЕ СВЕГА И СВАЦЕГА .СВЕ СЕ ОТЕЛО КОНТРОЛИ.ЗА НОВАЦ БИ ПРОДАЛИ РОДЈЕНОГ ОЦА.НИКО НИКОГА НЕ УВАЗАВА ЗБОГ ПРОКЛЕТОГ НОВЦА.ВЕОМА ЈЕ ЗАНИМЉИВО КАКО ТАЈ НОВАЦ ПОРЕМЕТИ СВЕ И СВАКОГА САМО СТО ТО НЕ ЗЕЛИ НИКО ДА ПРИЗНА.НИКАД НИЈЕ УОЦЉИВА ОНА ЦУВЕНА ИЗРЕКА ИМАО ПА НЕ ИМАО НЕГО НЕ ИМАО ПА ИМАО .БИО СИ НИКО САД СИ КАО НЕКО .ТО ЈЕ ЗИВОТ У ЛАЗНОЈ ПРЕДСТАВИ КОЈОЈ НЕМА КРАЈА.БЈЕЗАЊЕ ОД ОНОГА СТО ЈЕСИ А ВЕЛИЦАЊЕ ОНОГА СТО НИСИ ЈЕ ГАДЉИВО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маринко

15.07.2023 12:36

Сви ми то знамо ал шта вреди опозиције нема нигдје.Чему више празне приче

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пацов из рова

15.07.2023 13:08

Г.И.Љ.О.Т.И.Н.А.за БАНДУ ЛОПОВСКУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зора

15.07.2023 13:17

Једина која му може стати у крај! Живјела наша јелена једина је остала досљедна!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хан пијесак

15.07.2023 13:37

Браво предсједнице

ОДГОВОРИТЕ
Name

игор

15.07.2023 13:38

Јелена је једина која се мозе супротставити Додику

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.07.2023 13:41

Ако је једина која може да му се супростави и која се бори што га није извела на суђење.

Name

Херцеговина

15.07.2023 13:39

Херцеговина је уз Јелену Тривић! Живјела, предсједнице!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драги моји

15.07.2023 14:11

Крајње је вријеме да се опозиција цврсто дрзи са истим ставом да се спаси РС, треба јавно реци свим медјунаридним факторима, да овако висе немозе, да подрзи опозицију да се смијени резим

Name

Луди милојко

15.07.2023 13:44

Хехе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срби

15.07.2023 14:14

Додик неће изгурати мандат до краја. Смијениће га народ! Исти онај народ чија је воља покрадена у октобру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

15.07.2023 14:18

Јелена са Народним фронтом, се може супроставити ДОДИКУ и СНСД. Али са Народом на изборима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зокy

15.07.2023 14:59

Све ово сто додик ради у вези Смита, Устава итд. је лијецење његових фрустрација и комплекса. Њега уопсте не занима какве могу бити посљедице по народ. Он стварно мисли да је бог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

//

15.07.2023 15:00

Додик је највише нашТетио РС. И гле. Ништа му се не може. Народе. Ваљда више вриједи овај Народ и РС од Додика и СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бране

15.07.2023 16:10

Све би било другације и резим неби имао пуно подрске народа, да се ту нису упетљали странци и Смит, Дидиг сурује сњима иза ледја и смисљају представу за народ

Name

Стефан

15.07.2023 15:21

Само причате оно што сви знају. Подузмите нешто. Било шта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРЕДСЈЕДНИЦА

15.07.2023 15:42

Браво наша ПРЕДСЈЕДНИЦЕ! Не одустајеш, то нас радује и даје наду да ће овај шверцер бити политичка прошлост. А народ нека слиједи и подржи нашу Јелену. Само искрени, нустрашиви, поштени и безкомпромисни могу помоћи Јелени да побиједи овог криминалца. Подршка нашој ПРЕДСЈЕДНИЦИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

"

15.07.2023 15:57

Ако Додик изгура мандат. У РС ће остати до тада. СНСД, Пензионери и понеко на селима. Већу пропаст нисмо имали, а сами је изабрали у миру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Павле

15.07.2023 18:33

Како се опозиција сваки пут, а било их је прилицан број, упеца на исту фору. Додик је геније, кад му сваки пут успије да их повуце за нос.

ОДГОВОРИТЕ